dissabte, 12 de gener del 2013

Prèvia Pobla de Mafumet-Europa: a posar la cinquena

FOTO: David Grau (reimmages) / CEEuropa.cat

"L'afició pot somiar; nosaltres només hem de pensar en la Pobla de Mafumet". Les paraules de Pedro Dólera dissabte passat, tot just acabat de derrotar al líder Olot, resumeixen a la perfecció el moment en què l'Europa afronta l'últim partit de la 1ª volta de la lliga. Il·lusió desfermada, fregant l'eufòria, per les bones sensacions que dóna l'equip aquesta temporada, però des d'una prudència que ha estat una de les claus de l'èxit fins ara, i que el conjunt gracienc no pot perdre diumenge. El Municipal de La Pobla de Mafumet és un dels camps més difícils de la categoria, i farà bé l'Europa de no confiar-se per assolir els molts reptes que se li plantegen en aquest partit...

1) ESQUIVAR L'EUFÒRIA DE L'ENTORN. No ens enganyem: la victòria contra l'Olot va ser per molts la confirmació definitiva que aquest equip pot fer coses molt grans aquesta temporada, però per fer-ho, no s'ha d'abandonar la línia de treball, sacrifici i humilitat assolida fins ara. Si ens creiem que guanyarem amb la gorra a qualsevol camp en una categoria tan igualada com la 3ª, ens endurem un bon ensurt.
2) SUMAR LA CINQUENA VICTÒRIA CONSECUTIVA. Fa 12 anys que l'Europa no guanya 5 partits seguits. Va ser en l'increïble final de lliga la temporada 2000-2001, amb Juan Moscoso a la banqueta, quan 7 triomfs seguits van permetre jugar els play-off d'ascens a 2ª B per última vegada. L'equip ha d'aprofitar la dinàmica de bon joc, resultats i confiança per continuar fent un matalàs de punts que faciliti l'objectiu, cada cop més real, de lluitar per les places de play-off a final de temporada.
3) ARRIBAR ALS 10 PARTITS INVICTES. Des de la derrota a Cornellà l'1 de novembre, l'Europa és l'equip que més punts ha sumat a la lliga (23, pels 19 que ha guanyat l'Olot), acumulant 7 victòries i 2 empats. Mantenir aquests números són condició indispensable per assolir les fites més ambicioses.
4) MANTENIR LA PORTERIA A ZERO. Rafa Leva porta 258 minuts imbatut, des que Adrià De Mesa li va fer el segon gol en l'Europa-Balaguer d'ara fa 3 jornades. Des de llavors, l'equip s'ha mantingut en aquesta xifra de 12 gols encaixats, i aquesta solidesa defensiva és una altra de les claus de l'èxit d'aquest Europa que tant ens està fent xalar.
5) DERROTAR UN RIVAL DIRECTE. Tot i que no arriba en bon moment, la Pobla està cridada a ser un dels equips que es baralli per repetir l'èxit de l'any passat i estar als play-offs. Ara mateix en la setena plaça, 11 punts per sota l'Europa, un triomf deixaria al filial del Nàstic a una distància gairebé insalvable.
6) POSAR PRESSIÓ AL LÍDER. El partit a La Pobla es jugarà diumenge a les 12h, mentre l'Olot rep a les 16:30h a la sempre incòmoda Rapitenca (no cal recordar l'empat que van treure al Nou Sardenya). En cas de victòria escapulada, els olotins sortirien al camp amb només 1 punt d'avantatge en començar el partit, i és una incògnita saber cóm reaccionarien els d'Àlex Terma en aquesta situació compromesa. 
7) BATRE EL RÈCORD DE PUNTS SUMATS PER L'EUROPA EN UNA 1ª VOLTA DE LLIGA. Segons explicava al seu web la Torcida Escapulada, els 38 punts que té ara mateix l'Europa igualen el rècord aconseguit la temporada 1997-1998, i amb un empat n'hi hauria prou per superar aquesta marca, aconseguida amb Tintín Márquez a la banqueta. Consultant les dades d'aquella temporada, veig que l'equip va acabar la 1ª volta en 2ª plaça amb 38 pts, a 4 del líder Barça C (12 PG, 2 PE, 5 PP / 35 GF 18 GC). Malgrat tot, a la 2ª volta només es van sumar 23 punts, acabant la lliga en la 8ª posició. Tota una advertència per no baixar el ritme per als homes de Pedro Dólera.

El tècnic escapulat afronta aquest partit sense grans novetats respecte a l'últim partit: en principi, l'entrada a la llista d'Alberto per Aitor Torres seria l'única novetat, mentre Iván Álvarez continua posant-se a punt per poder debutar a la lliga als pròxims partits.

El rival:

Com a filial del Nàstic que és, no ens ha d'estranyar que la Pobla de Mafumet sigui un dels equips més joves de la categoria. Marc Vernet i Víctor Oribe, de 24 anys, són els jugadors més veterans d'un equip que l'any passat va arribar a la última ronda dels play-off, caient als penals a Iecla. Després de la marxa de Kiko Ramírez al Nàstic a l'estiu, Iván Moreno va agafar les regnes de l'equip, amb el doble objectiu competitiu i formatiu entre cella i cella. Així, homes que ja estaven la passada temporada com els defenses Albert Mozó, Aitor Casas o Èric Via, els migcampistes Kako, Alfons Serra o atacants com Boniquet o Fran Carbia (per ara pitxitxi de l'equip, amb 4 gols) enguany comparteixen vestidor amb nouvinguts que han pujat del juvenil del Nàstic com el porter Alberto Varo, defenses com Madero o migcampistes com Marc Vadillo o el nigerià Prince. D'entre els fitxatges que han vingut d'altres equips, destaca l'ex-espanyolista Toni Cunill, que tot i ser defensa ja porta 3 gols i és el segon màxim golejador del seu equip.

La Pobla arriba al partit de diumenge en el pitjor moment de la temporada: setens amb 27 punts, a 5 del play-off i a 11 de l'Europa, els d'Iván Moreno fa 6 jornades que no guanyen (des del 25 de novembre, quan van derrotar 0-1 al Castelldefels), havent sumat només 3 punts dels últims 15 possibles. Tot i que van començar la temporada gairebé intractables al seu camp (5 victòries als 6 primers partits de locals, cedint només una derrota contra el Cornellà), ara fa gairebé 2 mesos que no sumen els 3 punts a casa (des del 18 de novembre, 1-0 davant el Manlleu). Amb només 19 gols marcats i 20 encaixats, la Pobla és l'equip menys golejador i el més golejat dels 8 primers classificats. Sembla, doncs, un bon moment per que l'Europa hi tregui cullerada.

De cara a aquest partit, la Pobla de Mafumet té les baixes de Bertomeu, Bueno, Joan Sabaté, Marc Durán i Abel Rita. A més, el tècnic Iván Moreno no es podrà asseure a la banqueta, ja que ha de complir el segon i últim dels partits de sanció que li van caure per fer observacions a l'àrbitre en la desfeta a Olot de fa dues jornades. El segon entrenador, Manel Cazorla, ocuparà el seu lloc a la banqueta.

Una bona manera de conéixer millor al rival de diumenge (i també al de la pròxima jornada), és veure el Terrassa-Pobla de Mafumet de la setmana passada, que van oferir els companys de la Xarxa de Televisions Locals, amb la narració de Joan Gutiérrez i els comentaris de l'extècnic del Santboià Miquel López:



Precedents:

Tot i la derrota per 2-0 de l'any passat, el municipal de la Pobla de Mafumet se li ha donat força bé a l'Europa a 3ª divisió, amb xifres favorables de victòries i gols, i alguna golejada inclosa:

FONT: futbolme.com


Recorda que pots participar a la porra del partit a la columna dreta d'aquest blog... 

Vamos, escapulados!!