dilluns, 21 de gener del 2013

Europa 2 - Terrassa 0; el futbol samba s'instaura al Nou Sardenya

Diego ha fet un gran partit, culminant-lo amb el seu segon gol en lliga (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

"Un Europa de cine"; "un senyor partidàs"; "hauria merescut un marcador encara més ampli"; "l'Europa atropella el Terrassa"; "immensitat del joc local"; "victòria majúscula"; "el Europa lo borda ante el Terrassa"; "una primera parte espectacular"; "un recital de futbol"; "el Nou Sardenya es posa pitet"; "l'equip més en forma de la 3ª divisió"; "partit per emmarcar"... són alguns dels molts qualificatius que ha rebut el partit que ha fet avui l'Europa davant el Terrassa, en diferents mitjans de comunicació i webs. "Pedazo temporada del Europa!"; "Oi que puc començar a mirar possibles rivals al play-off?? Oi que sí???"; "el millor partit en molts anys"; "resultat curt per als mèrits ofensius, un Gran Europa per estar a dalt"; "gran partit de l'Europa"; "bany de manual"... algunes de les moltes reaccions a les xarxes socials d'una afició absolutament entregada a aquest equip. L'equip de Pedro Dólera ha repetit el resultat aconseguit en el debut de lliga a Terrassa, però una volta després, el joc, les sensacions i la confiança que traspua aquest equip s'han multiplicat per 1000. Senyores, senyors, crec que comencem a tenir el dret a creure que el que està passant aquesta temporada no és cap casualitat; això va de debò...

L'afició ha tornat a gaudir; avui, més de 1.200 espectadors al Nou Sardenya (FOTO: Torcida Escapulada)

Al marge del recital de futbol donat avui, i del fet que jugui qui jugui, el bloc no es ressenteix, els arguments per creure-hi són també numèrics: 11 partits invicte, 438 minuts sense encaixar cap gol, quart equip més golejador i segon que menys encaixa, imbatuts a casa des de fa 9 mesos, el cinquè classificat ja és a 9 punts... dades objectives per reforçar les sensacions subjectives, en una equació que, a hores d'ara, dóna un resultat somiat: estar entre els 4 primers a finals de temporada, i entrar a play-off per primera vegada en 12 anys. Queda molt de temps, és cert, i segurament encara ha de venir el moment tonto de la temporada pel que passen tots els equips. Però de moment, que ningú ens desperti d'aquest somni; i com bé deien avui els companys de BTV Esports, posem-nos el pitet amb els gols, les triangulacions, la solidesa defensiva, o fins i tot amb una cua de vaca, d'un equip que, per mèrits propis, s'està guanyant el cor de la memòria col.lectiva escapulada.

Preciosa foto de la celebració del gol d'Óscar Muñoz (FOTO: Torcida Escapulada)

Al marge de l'espectacle futbolístic i del segon gol de Diego i el novè d'Óscar Muñoz a la lliga (quart com a escapulat), l'altra bona notícia del partit ha estat el retorn a l'equip de Dani Romero, gairebé 2 mesos després de lesionar-se a Manlleu. Amb Olot i Cornellà intractables, i un Rubí que ve fort per darrere, l'Europa manté la 3ª plaça de la classificació, amb 42 punts (a 1 i 6 punts dels dos primers, respectivament). Atenció a la pròxima jornada, amb 5 partits que enfrontaran els 10 primers classificats: Rapitenca-Europa; Rubí-Olot; Cornellà-Manlleu; Figueres-Santboià i Vilassar-Pobla de Mafumet. L'equip, per cert, està a només 4 punts d'igualar els 46 aconseguits en tota la temporada anterior.

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

























FONT: acta oficial FCF

Zona mixta:

Com sempre, el web oficial del CE Europa recull les principals reaccions post partit dels dos tècnics.

A més, diumenge a la tarda, a la secció de futbol català que fa el gran Jordi Nomdedeu al 'Tot Gira' de Catalunya Ràdio, l'Europa ha tingut presència destacada. D'una banda perquè, amb el seu particular estil desenfadat, en Nomde ha escollit Rafa Leva com un dels 3 possibles substituts de Victor Valdés al Barça, remarcant els 438 minuts sense encaixar cap gol, i el seu caràcter fort i guanyador. I de l'altra, perquè s'ha apropat al Nou Sardenya a entrevistar al míster, Pedro Dólera, després del triomf davant el Terrassa:


Un altre protagonista a les ones diumenge a la tarda ha estat Xavi León, a qui ha entrevistat Jordi Lacambra a 'Històrics BCN' de 7 de Ràdio (la cobertura telefònica no és massa bona):


I així han sonat els 2 gols escapulats en el programa 'En Joc' que dirigeix Óscar Herreros a La Xarxa ràdio, amb la narració d'en Jordi Pons!:





Així ho han vist: