dilluns, 14 de gener del 2013

Pobla de Mafumet 0 - Europa 0. Cirereta a una 1ª volta històrica

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Admeto que des que ha acabat el partit i fins ben entrada la tarda, l'empat a 0 em sabia a poc. Potser perquè trencava la ratxa de 4 victòries consecutives; potser perquè ens feia perdre una plaça a la classificació en benefici del Cornellà; o fins i tot potser perquè amb el triomf de l'Olot, el liderat s'allunya fins als 6 punts de desavantatge. Coses del meu inconformisme passional quan es tracta de competicions esportives, i suposo que també coses de l'eufòria que encara durava de la passada setmana. Però el cert és que a mida que han anat passant les hores, ja amb el cap més fred, i quan he anat veient el resum del partit i les diferents cròniques, la meva perspectiva ha anat canviant, i a aquesta hora de la nit ja em sembla un molt bon punt: camp complicat, la ratxa de partits invicte ja s'allarga a 10, tercer partit seguit sense encaixar, mantenim a 7 punts al primer equip de fora de la zona de play-off, un possible rival directe com la Pobla continua a 11 punts, i la cirereta del pastís d'una més que notable 1ª volta de campionat: amb 39 punts sumats, l'equip ha pulveritzat el rècord de punts aconseguits a l'equador de la lliga en tota la història del club a 3ª divisió (temporada 97-98). Crec que ho haguéssim signat tots quan començava la lliga...

Curiosa imatge del túnel de vestidors (FOTO: Carles Garcia)

El partit no ha estat massa vistós, però tot i així tots dos equips han tingut ocasions per fer més d'un gol. Una setmana més cal destacar la gran tasca defensiva que ha deixat la porteria a zero per vuitè partit en 19 jornades, 3 d'ells de consecutius. Rafa Leva, que avui ha fet un recital de grans aturades en les ocasions clares que han tingut els locals, ja acumula 348 minuts sense encaixar, i l'equip es manté com el tercer que menys gols encaixa de tota la lliga, amb només 12 dianes en contra. Ofensivament, el conjunt de Pedro Dólera s'ha pogut avançar a la 1ª part amb un xut desviat de Guzmán, i amb un gol anul.lat a Óscar Muñoz per un fora de joc que, veient les imatges de TV, no acaba de quedar clar si estava ben assenyalat. El pitjor d'aquesta jugada és que en topar amb el porter de La Pobla, el davanter escapulat ha quedat tocat, i ha hagut de ser substituït a la 2ª part. Per continuar amb la mala estrugança amb les lesions d'aquesta temporada, el seu substitut Rubén Epitié ha patit una estrabada i també ha hagut de marxar del camp abans d'hora, visiblement contrariat. I és que el bo d'Epi no està tenint gens de sort amb les lesions des que va arribar a l'estiu al Nou Sardenya. A la 2ª meitat, les dues opcions més clares per a l'Europa han vingut en un xut fregant el pal del capi Àlex Delmàs (tercera titularitat consecutiva, i 3 partits i mig seguits amb ell al camp que l'equip no encaixa), i també en una gran jugada personal de Camacho que el porter ha acabat atrapant en 2 temps, després que la pilota toqués al pal.

Amb l'empat, l'Europa cau a la 3ª plaça amb 39 punts, a 1 del Cornellà i a 6 de l'Olot, després que tots dos guanyessin avui. La setmana vinent, primer partit de la 2ª volta: visitarà el Nou Sardenya el Terrassa, que avui perdia 3-0 a Figueres i ha estat a punt d'aixecar el partit, però ha acabat perdent 3-2. Cal fer bo l'empat aconseguit avui amb un triomf que mantingui de ple l'Europa en la lluita per les posicions de privilegi.


FONT: acta oficial FCF

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

Aquí podeu escoltar les reflexions del lateral Édgar Domingo, en una entrevista que li ha fet Jordi Lacambra a l'edició de diumenge de l'Històrics BCN' de 7 de Ràdio:


Édgar, en una acció del partit (Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Així ho han vist:

web oficial CEEuropa.cat

lajornada.cat

Golcat.com

l'independent de Gràcia

La Vanguàrdia


Rodes de premsa:

web oficial CEEuropa.cat


Resultats de la jornada:

FONT: FCF.cat