divendres, 18 de gener del 2013

Prèvia Europa-Terrassa: a començar la 2ª volta com la 1ª!

A Terrassa va començar la històrica 1ª volta d'un Europa que ha batut el rècord de punts de la història del club; i confiem que, davant el Terrassa, continuï la notable trajectòria de l'equip de Pedro Dólera. Després de sumar un bon punt a un camp tan complicat com el de la Pobla de Mafumet, diumenge tocar fer bo aquest punt amb un nou triomf que permeti continuar el cos a cos amb el Cornellà, en espera d'alguna punxada del gairebé intractable Olot. Serà el primer partit al Nou Sardenya després del triomf de fa dues jornades sobre el líder, i confiem que l'efecte d'aquell partit fidelitzi molts dels 1.630 aficionats que es van aplegar aquell dia a l'estadi del carrer Camèlies. Just dijous, a La Xarxa ràdio, en David Prats feia un estudi d'assistència als camps del grup català de 3ª, que assenyala que el camp de l'Europa és els que té millor mitjana de públic, amb 850 espectadors per partit:


Un Nou Sardenya que continua immaculat a la present temporada, amb 6 victòries, 3 empats i cap derrota de l'equip gracienc. Aquell 0-2 amb el Balaguer del 22 d'abril de 2012 continua sent el punt d'inflexió que ha viscut l'equip en tots els sentits, i confiem que la ratxa d'imbatibilitat a casa es perllongui encara més. Com també la de partits invictes, que ja són 10 des de la derrota a Cornellà de l'1 de novembre. L'Europa està a només 3 partits d'igualar la millor ratxa de partits sense perdre en les 4 temporades de Pedro Dólera a la banqueta (13, la campanya 2010-2011): un nou alicient per a una plantilla que està fent de la defensa el seu millor aval: Rafa Leva ja acumula 348 minuts sense encaixar cap gol, i amb només 12 dianes rebudes, els escapulats són el tercer millor equip de la lliga en aquest sentit (només superats per l'Olot -9 gols-, i el Manlleu -11).

Pel que fa al capítol de baixes, bones notícies: l'Europa no té cap jugador sancionat aquesta jornada,  i finalment, les lesions que van patir Óscar Muñoz i Rubén Epitié diumenge passat a La Pobla són menys greus del que semblava en un principi. Com ja avançàvem dilluns, l'Óscar només va patir un cop, i tot i que aquell dia no va poder entrenar amb normalitat, ja està recuperat per jugar. Pel que fa a Epitié, les proves mèdiques van revelar que només pateix una elongació a l'adductor, i fins i tot no es descarta que pogués entrar a la llista de convocats.

L'ara lesionat Cebri, celebrant el primer gol de l'Europa a la lliga, a Terrassa (FOTO: Àngel Garreta /CEEuropa.cat)

Per cert, si voleu conèixer les reflexions de la 1ª volta i expectatives per a la 2ª que fan en un tuit els escapulats Xavi León, Àlex Cano i Carlos Guzmán, ho podeu fer en aquest enllaç en el blog Tercera.cat d'en Roger Sánchez. En el mateix blog, en Carles Garcia també fa un perfil de Guzmán, escollit un dels 10 noms propis que expliquen les 10 darreres jornades al grup català de la 3ª divisió.


El rival:
El killer Xavi Molist arriba 'on fire' (FOTO: A. Salamé / el9.cat)

El Terrassa que es trobarà l'Europa diumenge al Nou Sardenya poc té a veure amb el de la 1ª jornada, quan els escapulats van guanyar a Olímpic egarenc per 0-2. L'equip de Miki Carrillo ja ha passat el lògic procès d'adaptació al nou tècnic, i darrerament ja ha donat signes evidents del que és capaç: el triomf per 5-1 amb el Cornellà n'és un exemple, com també l'últim partit: el Terrassa perdia 3-0 a Figueres, però al tram final es va posar 3-2 amb doblet de Xavi Molist, que fins i tot va tenir una bona opció per fer l'empat. Un Terrassa de dues cares, com ho ha estat gairebé tota la temporada, i del que no et pots refiar en cap moment.

Només cal veure la plantilla del egarencs, que inicialment entrava a totes les travesses per lluitar per les places de play-off (i no seré jo qui els descarti encara): el veterà Xavi Molist (pitxitxi de l'equip amb 6 gols), l'ex del Lleida Carlos Montoro (5 gols) i l'ex del Badalona Pugui (5 gols més) concentren 16 dels 23 gols marcats pels terrassencs. Vinuesa, Céspedes, Jordi Roca, els defenses Fran Grima i Álex Garcia (tots dos vinguts del St. Andreu), Mario (que acaba de fitxar del Castelldefels i ja va jugar enguany al Nou Sardenya), l'ex-escapulat Ramon Suárez, o també el porter Miguel Ángel, són algunes de les referències del rival de diumenge.

Amb tot, el cert és que al conjunt de Miki Carrillo li està faltant regularitat, i tot i que semblava que estava recuperant embranzida, darrerament s'ha deixat molts punts: només ha guanyat un partit dels últims 8, sumant 8 punts dels darrers 24 possibles. Això sí, va ser un triomf sonat: el 5-1 al Cornellà. Aquells dia els egarencs van tenir l'encert que li ha faltat en molts altres partits en què s'han quedat sense marcar (8 dels 19 jugats). Les prestacions del Terrassa com a visitant no estan sent bones, i és que només ha guanyat 2 partits a domicili dels 9 que ha disputat lluny de l'Olímpic (0-3 a Castelldefels, i 1-3 a Palamós; va ser el 4 de novembre, i des de llavors, no ha tornat a sumar 3 punts de visitant).

De cara a aquest partit, el tècnic del Terrassa només té el dubte d'un dels seus golejadors, Montoro, que per motius laborals no ha pogut entrenar-se aquesta setmana i, en principi, quedaria fora de la llista. Igual que l'Europa, els terrassencs no tenen sancionats aquesta jornada, i recuperen Alberto Garcia, que es va perdre el partit a Figueres per aquest motiu.

La setmana passada ja us vaig adjuntar els vídeos del partit íntegre Terrassa - Pobla de Mafumet a la XTVL. Si voleu conèixer més a fons l'equip de Miki Carrillo, aquí va un altre partit: el derbi Terrassa - Rubí d'ara fa unes setmanes que van oferir a Canal Terrassa Vallès, amb la locució de Carles Tost:



A la 1ª volta:

L'Europa es va estrenar a la lliga amb un triomf a l'Olímpic de Terrassa per 0-2 (Cebri, Camacho). Va ser només el primer senyal que aquesta temporada l'equip podia donar molts alegries a l'afició escapulada:

FONT: BTV Esports / Max Ledo


Precedents:

Curiosament, els dos únics precedents a 3ª des que el Terrassa té l'actual denominació han acabat amb idèntic resultat:


Amb tot, els enfrontaments entre Europa i Terrassa són tot un clàssic, i a nivell global (tant a casa com a fora), les xifres serien aquestes que assenyala l'última actualització de les estadístiques oficials del club (les dades són des de la perspectiva de l'Europa, i caldria afegir el partit d'anada, donat que aquestes són xifres que comptabilitzen fins al final de la temporada passada):



Resta partits jornada 20:

FONT: FCF.cat



Com cada setmana, podeu participar en la porra del blog, a la columna dreta!

El partit, per cert, servirà per que tota la família escapulada mostri el seu condol per la mort del pare del jugador de l'Infantil A Èric Ruiz. Una forta abraçada i molts ànims a familiars i amics. D.E.P.


Diumenge a les 12h, tots al Nou Sardenya!!