divendres, 4 de gener del 2013

Prèvia Europa - Olot: partit de Reis

Tot un regal. Dissabte 5 de gener a les 16h, el Nou Sardenya viurà el partit entre els dos reis del grup 5è de la 3ª divisió a dia d'avui. L'Europa, segon classificat, contra l'Olot, superlíder de la categoria amb 7 punts d'avantatge. Una oportunitat d'or per confirmar-se com la gran alternativa als de la Garrotxa i situar-se a 4 punts del liderat, encara amb 20 partits per endavant. Per somiar, que no quedi...

"Les ocasions les ha posat l'Europa en tot moment, fins i tot amb 10 homes (...) hem guanyat de sort, tota la sort que no ha tingut l'Europa, que podria haver marxat 0-3 al descans amb 10 homes i no hauria sigut estrany". Aquestes van ser les paraules del tècnic del Cornellà, Jordi Roger, recollides per la web de l'Europa el passat 1 de novembre. Tot i jugar amb 10 per l'expulsió d'Edgar al minut 19, tothom que va veure el partit coincideix a dir que aquell dia l'Europa va ser millor i va merèixer guanyar al llavors líder invicte. Però un fatídic gol d'Enric al temps afegit va fer tornar l'equip cap a Gràcia amb les mans buides. Amb aquella derrota (la segona i per ara última a la lliga), els escapulats quedaven a 10 punts d'un Cornellà que semblava intractable. Només 2 mesos després, els del Baix de Llobregat ja estan un punt per sota dels graciencs. Per què no confiar que l'equip de Pedro Dólera té encara moltes fites per assolir aquesta temporada i repetir aquesta història amb l'Olot...?

Arguments per creure-hi? Primer, la solidesa que està demostrant l'equip fins ara aquesta temporada: solidesa defensiva (només 12 gols encaixats; tercer millor equip de la categoria), i solidesa també al Nou Sardenya, on l'equip es manté invicte en aquesta lliga (l'últim equip que hi va guanyar va ser el Balaguer, el 22 d'abril de 2012, en aquell partit que va estar a punt de costar-li el lloc a la banqueta al míster), i hi ha sumat 18 punts de 24 possibles. Segon, la contundència ofensiva que l'equip ha guanyat a les últimes jornades tot i la lesió de Cebri, amb el fitxatge d'Óscar Muñoz (3 gols, 2 pals i 2 assistències en 3 partits com a escapulat), la bona punteria de jugadors com Camacho, Epitié o Guzmán (escollit pels lectors de lajornada.cat com el millor jugador de 3ª al 2012), o les aparicions del capi Àlex Delmàs. Tercer, el bon joc exhibit per l'equip als últims partits, com a Palamós (triat pels seguidors escapulats com el millor de 2012 al lloc web del club), o en la segona part davant el Balaguer. I quart, l'excel.lent línia de resultats del conjunt de Dólera, que des que va caure a Cornellà enllaça 6 victòries i 2 empats que l'han situat segon a la classificació.

Per a aquest partit, l'Europa no té cap jugador sancionat. Tornen a l'equip Alberto i Valderas, que es van perdre el partit a Vic per acumulació de targetes. La bona notícia per començar l'any és que Iván Álvarez ja té l'alta mèdica, tot i que encara ha d'agafar el to físic i difícilment debuti en un partit de tanta exigència. El migcampista es va lesionar a l'agost, en el Trofeu Vila de Gràcia davant l'Espanyol B, i serà tot un 'fitxatge' d'hivern per al conjunt escapulat.

El rival:
Carlos Martínez, la gran amenaça per a l'Europa 
(FOTO: Martí Albesa / UEOlot.com)

Si parlem de la UE Olot aquesta temporada, no és gens exagerat qualificar-lo de superlíder: 17 partits jugats, 13 victòries, 3 empats i 1 única derrota, l'11 de novembre a Manlleu, allà a on l'Europa se li va escapar el triomf a l'últim sospir. Si fins ara es caracteritzava per ser l'equip que menys gols encaixa (només 8), a sobre darrerament s'ha destapat en atac, i després del 5-1 davant la Pobla de Mafumet de l'última jornada ja és l'equip més golejador de la lliga, amb 31 dianes. Gran part de culpa d'aquesta estadística la té el seu killer, Carlos Martínez, que amb el hat trick de l'últim partit ja ha marcat 15 gols i és el pitxitxi del campionat. No serà, però, l'única amenaça d'un dels equips més poderosos de 3ª esportiva i econòmicament: l'ex davanter del Llagostera Uri Santos (autor ja de 5 dianes), o els migcampistes Roger Vidal, Iván Cristino o l'ex del Birmingham i del Barça Enric Vallès són altres de les amenaces de l'Olot. Tot i la marxa sobtada de Rodri a fer d'ajudant de Raül Agné al Cadis, els de La Garrotxa no han notat la seva absència, i ara comandats per Àlex Terma, es mantenen amb pas ferm al capdamunt de la classificació. Confiem que l'Europa comenci a fer trontollar aquesta trajectòria

Per a aquest partit, l'Olot no pot comptar amb Albert Serra per acumulació de targetes. També és baixa Cristian Hernán Tissone, que ara fa uns dies va rescindir el contracte per provar sort a Itàlia.

Si voleu conèixer millor el rival de dissabte, aquí teniu la retransmissió íntegra del seu últim partit (Olot-Pobla de Mafumet) que va fer la Xarxa de Televisions Locals. La narració és d'un dels periodistes de casa nostra que millor coneix la 3ª divisió, Roger Sánchez, amb els comentaris de l'ex-entrenador de l'Olot Nitus Santos:





Precedents: 


FONT: futbolme.com

I si amb tot això no en teniu prou, no us perdeu la doble entrevista a La Xarxa Ràdio que li ha fet avui divendres el gran Joan Barberà als killers dels dos equips, Óscar Muñoz i Carlos Martínez:


Recorda que pots participar a la porra del partit en la columna dreta d'aquest blog!

I des de 'Vamos, escapulados!' ens volem afegir a la crida que han fet el club i penyes com la Torcida Escapulada per omplir dissabte el Nou Sardenya i fer de l'estadi un fortí:

DISSABTE A LES 16h, TOTS AL NOU SARDENYA!!!