divendres, 21 d’octubre del 2016

Prèvia Figueres - Europa; lluitar contra les dinàmiques

Després del cop dur que va significar la inesperada derrota contra el Vilassar, l'Europa ha treballat de valent aquesta setmana per revertir de manera definitiva la mala dinàmica de resultats d'aquest inici de temporada. Sessions dobles voluntàries de matí i tarda han estat la millor prova d'implicació per part d'una plantilla decidida a canviar la sort. També els 4 capitans manifestaven al web oficial del club la seva voluntat de treure endavant la delicada situació classificatòria a hores d'ara: setzè amb només 8 punts, amb 1 de marge sobre la zona de descens, i a 10 de les places de play-off. Amb 28 jornades per endavant, és cert que hi ha temps suficient com per remuntar el vol, però la reacció ha de començar ja sense excuses ni més dilacions. 
L'equip ha fet dobles sessions d'entrenament voluntàries aquesta setmana
(FOTO: CEEuropa.cat)

Vilatenim és una plaça complicada, és cert. Però també ho és que l'Europa està mostrant segurament la seva millor cara lluny del Nou Sardenya. Ara els escapulats acumulen 3 partits invictes a domicili, després dels empats a Ascó i Sant Feliu, i la victòria a Castelldefels. I el camp del Figueres és un magnífic escenari de grans dimensions, ideals per al joc de combinació i espais del conjunt gracienc.

El capità Àlex Cano serà baixa per un esquinç al turmell
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Albert Poch perd el capità Àlex Cano, que diumenge va patir un esquinç de primer grau al turmell dret. Caldrà esperar a l'evolució dels pròxims dies per determinar si ja pot tornar de cara al següent compromís, davant la Pobla de Mafumet. També és baixa per lesió Campoy,  amb una contractura a l'isquiotibial. I Javi Iglesias pateix un procés gripal.


EL PORTER MOHA SIGNA PER L'EUROPA

Moha va signar ahir per l'Europa
(FOTO: Sentiment Perico)

Després d'entrenar a les últimes setmanes amb l'Europa, el porter Mohamed Chaoui 'Moha' va signar ahir dijous com a nou jugador escapulat. Els problemes de pubàlgia de Fer i la incertesa respecte al temps de recuperació han provocat el fitxatge d'aquest porter de 21 anys nascut a L'Escala, que havia jugat a Figueres, Espanyol o Reus B. Diumenge es podria estrenar en la convocatòria escapulada.


EL RIVAL:

FOTO: UE Figueres

Dotzè amb 12 punts, el Figueres viu enguany un procés de relleu i renovació que pot donar resultats a mig termini. Després de l'adéu d'un tècnic experimentat com Edu Vílchez, el club empordanès ha optat per la joventut de l'ex-defensa de la Unió i ex-entrenador del juvenil Narcís Pelach 'Chicho'. A banda dels ja coneguts Masó, Varese, Quimo, Venzal, Moha, Ritxi Mercader, Pedro, Adrià Casanova o Javi Revert, el nou tècnic ha apostat per juvenils com Valeros, Ian VilaAlbert Genís o Torque. També s'han incorporat jugadors com el porter Martí Bartrina (Farners), o futbolistes de camp com Maik Molist (Manlleu), Xavi Ferron (Peralada) o Bonaventura (que torna del Girona B).

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen al Figueres
(FONT: Futbolcatalunya.com)

Al Figueres li va costar 7 jornades aconseguir el primer triomf, però des de llavors, està sumant la mitjana anglesa: victòria a casa, empat a fora, victòria a casa, empat a fora. Aquesta ha estat la dinàmica dels 4 últims partits, i esperem que diumenge es trenqui i l'Europa es converteixi en el primer equip que sumi 3 punts a Vilatenim aquesta temporada. De fet, el Figueres no perd a casa des del 27 de febrer, ara farà 8 mesos, quan va caure 1-2 amb el Júpiter. 

 Narcís Pelach 'Chicho' ha passat de la gespa de Vilatenim a la banqueta
(FOTO: UE Figueres)

De cara a aquest partit, Narcís Pelach 'Chicho' no pot comptar amb el davanter Javi Reverter, amb un petit trencament als isquiotibials.

Adrià Casanova, un dels perills atacants del Figueres
(FOTO: UE Figueres)


PRECEDENTS:

Cal afegir els empats 0-0 (a Figueres) i 1-1 (a la Vila de Gràcia) de la passada temporada
(FONT: Futbolme.com)

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Figueres s'han enfrontat 55 vegades en partit oficial, amb 24 victòries escapulades, 16 empats i 15 derrotes, 95 gols marcats i 83 d'encaixats. Des que el Figueres juga a Vilatenim, l'Europa només ha perdut en una de les 5 visites, i ja fa 22 temporades: va ser a Segona B, la campanya '94-'95, amb derrota per 2-0. A Tercera, tres empats i una única victòria, el 30 d'agost de 2014 (0-1 amb diana de Javi Sánchez).


L'any passat, empat sense gols
(FONT: BTV Esports)



ESTADI:
MUNICIPAL DE VILATENIM 
Avgda. Jocs Special Olympics s/n, Vilatenim (Figueres)
Diumenge 23 octubre, 17h

  10 euros General.
5 euros Socis CE Europa.
  Gratis Socis UE Figueres.

FOTO: UE Figueres


FONT: Google Maps

Temps previst per a diumenge a Figueres
(FONT: meteosat.com)


Horaris jornada 11:

FONT: FCF.cat



Agenda partits CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat