dimarts, 11 d’octubre del 2016

Prèvia Castelldefels - Europa; exigència i unió

Aquest equip va guanyar 2-0 al cinquè classificat de Segona B fa un mes i mig. Ens ho tornem a creure?
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Sempre he cregut en la màxima que tothom té el que es mereix, per molt que a vegades sigui injust. I és evident que si l'Europa es troba on es troba i ha sumat només 5 punts de 24 és perquè s'ho ha merescut. Per molta mala sort que s'hagi tingut en moments puntuals, quan un es troba en la dissetena plaça és per una concatenació d'errors que poden anar des de l'accidentada confecció de la plantilla a l'estiu per part del club, a males decisions tècniques, errors individuals i rendiments per sota del que s'esperava dels futbolistes, o fins i tot per interferències negatives del complicat entorn del que formem part aficionats, socis o premsa que envoltem el club. Sigui com sigui, sempre serà més edificant detectar errors (que tots cometem) i buscar possibles solucions que no pas assenyalar culpables amb dit inquisidor. I com que estic convençut que tots els actors de l'Europa volem exactament el mateix, probablement l'únic camí que hi hagi per sortir d'aquest pou que ens hem guanyat amb tot mereixement passa per tres factors: autocrítica individual i col·lectiva, molta més autoexigència, i unió. Que l'equip no dubti que estem amb ells i que hi creiem (quants clubs de Tercera voldrien tenir la plantilla que té l'Europa?), però serem els més crítics si veiem que les coses no es fan bé o si algú baixa el pistó. La crítica constructiva i l'autoexigència són sempre el millor motor per créixer.


FOTO: 'Vamos, escapulados!'


L'Europa arriba a l'única jornada intersetmanal de tota la temporada després de 4 empats consecutius. Els escapulats visiten el Castelldefels amb l'urgència extrema de sumar per fi el primer triomf de la temporada, i no igualar la ratxa de 9 partits sense guanyar que ja van patir la passada temporada. Posats a mirar el got mig ple, el conjunt gracienc té més marge de reacció que l'any passat (era dissetè amb els mateixos punts que el descens en la jornada 15), fa 5 jornades que no perd i ha marcat en els 4 darrers partits. Però els miracles passen un cop a la vida, i és imprescindible la recepta màgica de sobreesforç immediat + un punt de sort per sortir de l'esvoranc. Una major agressivitat i intensitat del primer a l'últim segon són irrenunciables, i deixar la porteria a zero i aconseguir marcar més d'un gol en cada partit continuen sent els deures per fer. El que apuntem cada setmana, vaja, i que només es pot aconseguir a través de la pilota i la convicció. L'equip és molt millor dels que transmet ara mateix, i això només ho canvia el famós clic que reclamava l'altre dia Albert Poch. Tots hem de fer el clic i creure'ns-ho una miqueta d'una vegada. Que som l'Europa, collons...


L'Europa torna als Canyars dues temporades després
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Albert Poch continua sense poder comptar amb el porter Fer, encara recuperant-se de la pubàlgia que arrossega des de fa setmanes. També és dubte Óscar Sielva, per problemes al bessó.

El tècnic ha valorat l'actual situació a BTV. També s'hi ha referit un dels capitans, Alberto González, que ha demanat confiança i, precisament, unió:

FONT: BTV Esports


EL RIVAL:

FOTO: Andrés Burgos / UE Castelldefels

El Castelldefels ha tornat enguany a Tercera després d'un any a Primera Catalana. De la mà de Miki Carrillo, el conjunt mariner continua sent fidel reflex del caràcter del seu tècnic: un equip treballador, disciplinat, amb caràcter i sòlid defensivament. A les últimes hores, Carlos De Frutos destacava al twitter del conjunt del Baix Llobregat que ja acumula 205 minuts sense encaixar cap gol, dada que parla molt bé de la solvència defensiva del rival dimecres de l'Europa. Dotzè amb 9 punts, el Castelldefels continua mostrant-se molt fiable al seu camp, on es manté invicte aquesta temporada: victòries contra Ascó (2-0) i Santfe (1-0) i empats contra Manlleu (2-2) i Júpiter (0-0). Voleu un repte més? Els de Carrillo no perden en lliga al seu camp des de fa pràcticament un any: la darrera derrota va ser el 18 d'octubre de 2015, per 1-2 davant el Balaguer. Caldrà suar la samarreta per optar als 3 punts als Canyars.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen al Castelldefels
(FONT: Futbolcatalunya.com)

Al marge de jugadors que van assolir l'ascens com Javi Calvo, el veterà Jorge Sánchez, Marc Martínez, Jairo o Albert Cervantes, enguany el Castelldefels s'ha reforçat amb futbolistes com Isaac Maldonado, Ion Vázquez, l'ex del Catgas Santa Coloma B de futbol sala Toti, el porter Manu Martín (diumenge va aturar un penal a Palamós) o els ex atacants del Vilanova Adri Alonso i Carlos Contreras. Atenció també al juvenil Sergi Cabré, que ja ha estat titular en algun partit, i té un futur prometedor.

De cara a aquest partit, Miki Carrillo no pot comptar amb l'ex-escapulat Albert Alegre, absent per lesió des del principi de la temporada.


L'ex-Europa Albert Alegre és baixa per lesió
(FOTO: Andrés Burgos / UE Castelldefels)


PRECEDENTS:

Cal afegir el triomf per 4-0 i l'empat 1-1 de fa dues temporades
(FONT: Futbolme.com)

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Castelldefels han jugat 11 partits de lliga als Canyars, amb un balanç favorable de 5 victòries, 4 empats i només 2 derrotes, 19 gols marcats i 9 d'encaixats. L'última desfeta a Castelldefels va ser el 21 de setembre de 2011 (3-2).

A nivell global, 24 precedents oficials a casa i a fora entre lliga i Copa Catalunya, amb un balanç de 10 triomfs, 8 empats i 6 derrotes, 40 gols a favor i 25 en contra.

La darrera visita als Canyars va ser fa dues temporades, amb empat 1-1
(FONT: BTV Esports)



ESTADI:

MUNICIPAL ELS CANYARS 
c/ Esglèsia 121 (Castelldefels)
Dimecres 12 octubre, 12h

10 euros General.
5 euros Jubilats.
Gratis Socis UE Castelldefels.

FOTO: 'Vamos, escapulados!'


FONT: Google Maps

Temps previst per a dimecres a Castelldefels
(FONT: meteosat.com)

FONT: twitter UE Castelldefels


Horaris jornada 9:

FONT: FCF.cat