dimecres, 12 d’octubre del 2016

Castelldefels 1 - Europa 2; primer triomf... 'por lo Civil'!!

El bigolejador Xavi Civil celebra eufòric la diana que culminava la remuntada escapulada
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Reacció, victòria i gran segona part. L'esperadíssim primer triomf a la lliga ha trigat 9 jornades en arribar, però ho ha fet de la millor manera. L'Europa ha guanyat 1-2 a Castelldefels remuntant el golàs de Miki Gustà, en una segona meitat de llibre culminada amb els dos primers gols de Xavi Civil com a escapulat a la lliga. El debut de Dani Márquez ha estat l'altra nota positiva, en una matinal plujosa en què la gran actuació del porter local Manu Martín ha evitat un triomf més còmode dels graciencs.

L'afició de l'Europa ha desafiat la pluja per donar suport als graciencs
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Ha començat bé l'Europa, que ha creat ja la primera ocasió de gol als primers segons de joc, amb una rematada de Deins Coch. També l'ha tingut Reverter al minut 8, però el seu xut llunyà ha sortit fregant el pal. A mida que avançaven els minuts, les forces s'han anat anivellant, en una primera part més aviat ensopida, i amb protagonisme per als porters: l'escapulat Boison ha fet una gran aturada a rematada de Cervantes, per bé que no ha pogut fer res al minut 34, quan una centrada xut des de l'esquerra de Miki Gustà s'ha enverinat fregant la cama de Cano, amb una paràbola pefecta a l'escaire del pal llarg. Era tot un gerro d'aigua freda com la que ha començat a caure del cel per a un Europa que no mereixia perdre. Els d'Albert Poch, però, han reaccionat a base d'orgull, i han donat feina al porter local Manu Martín, que ha hagut de volar 3 vegades en només un minut per evitar el gol escapulat a rematades de falta de Reverter i a la sortida d'un córner, amb doble intent de Denis i Cano. Semblava que l'equip podia quedar molt tocat per la successió d'esdeveniments, però el descans ha estat la millor notícia que podia arribar...

Campoy, durant la primera meitat
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

...i és que només xiular l'àrbitre l'inici de la segona meitat, l'equip ha crescut de manera significativa. Sortint amb una agressivitat i convicció gairebé inèdites fins ara, els escapulats han tancat el Castelldefels a la seva pròpia àrea, i ja al primer minut, han obtingut el premi merescut: un mal rebuig local l'ha aprofitat Joel Marín per entrar per la dreta, i fer una centrada meravellosa per que Xavi Civil, desmarcat entre dos centrals, rematés de cap al fons de la xarxa. La ràbia amb què han celebrat el gol els jugadors graciencs era la millor pista per intuir el que passaria als següents minuts: no volien més empats, havien vingut a pels 3 punts, i no s'aturarien fins certificar-los. I, després d'un ensurt a peus de Gustà, la remuntada només ha trigat un quart d'hora en concretar-se, amb una centrada per l'esquerra de Reverter, i una altra rematada de cap de Civil que ha provocat l'esclat de joia de jugadors, tècnics i la nombrosa i sorollosa afició de l'Europa que han fet que Els Canyars semblessin el Nou Sardenya. Han pogut ser més gols, però Manu Martín ho ha evitat amb grans intervencions a rematades de Gonzalo i Joel. Al tram final, Dani Márquez ha fet el debut en lliga, i el Castelldefels només ha inquietat la porteria gracienca amb una falta de Jairo a prop del pal i poc més.

Goooooooool!!! Intensitat total en la segona meitat, jugant i celebrant les dianes de Civil
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Amb la lògica eufòria de qui s'ha tret un gran pes de sobre, han celebrat jugadors i aficionats tots junts aquesta primera victòria. Un cop ja ha acabat el Cerdanyola - Manlleu (1-1 final), l'equip de la Vila de Gràcia se situa setzè amb 8 punts, a 7 de la zona de play-off que ara marca La Jonquera. Diumenge vinent a les 18h, a arrodonir la setmana buscant un triomf davant el Vilassar de Mar.

La pinya final ha servit per alliberar ràbies i tensions acumulades en tantes setmanes de patiment
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

Al final del partit, hem parlat amb el tècnic, Albert Poch, i el bigolejador Xavi Civil:


FONT: 'Vamos, escapulados!'

I aquestes eren les valoracions del tècnics Albert Poch i Miki Carrillo en la roda de premsa posterior al partit, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial del club:



FONT: CEEuropa.cat


Galeria imatges:


'CapiCano' ha tornat a la titularitat després de la lesió
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


El porter local Manu Martín ha evitat un major triomf dels graciencs amb grans aturades
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Els ex-escapulats Rosillo, Poves i Padilla, a més del també potablava Bessone, veient l'Europa
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Minut 46: la posa Joel, remata Civil, i barraca! 
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Bicicleta de Gonzalo per línia de fons
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Eufòria escapulada amb el segon gol. Reacció i victòria!
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Reverter ha estat un malson per als defenses rivals
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


L'Europa ha reclamat penal per aquesta acció de Marc Martínez sobre Navarro
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Dani Márquez ha debutat en lliga com a escapulat
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Albert Poch ha patit de valent als minuts finals sota la pluja
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Final amb marcador a favor a la lliga: no passava des del mes de maig
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Destensió i molt a celebrar. Que sigui només la primera de moltes!!!
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa
-Web oficial UE Castelldefels

-Galeria imatges (Andrés Burgos)

-Tercera.cat
-Futbolcatalunya
-El Travesser
-L'Esportiu

-L'Independent de Gràcia


Resultats 9ª jornada:

FONT: FCF.cat


FONT: BTV Esports




FONT: BTV Esports


FONT: Youtube Cerdanyola FC