dijous, 8 de setembre del 2016

Sielva, Javi Navarro i Dani Márquez, nous fitxatges; Durán baixa

Els 3 nous fitxatges, després de l'entrenament de dimecres
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Advertíem a les últimes hores que el mercat escapulat es mouria i ja és una realitat: l'Europa ha anunciat oficialment 3 fitxatges i una baixa. El club gracienc incorpora els migcampistes Óscar Sielva i Dani Márquez i el davanter Javi Navarro, i ha donat la baixa al migcampista Sergio Durán per la falta de fitxes. Amb aquests moviments, la plantilla quedaria pràcticament tancada, per bé que no es descarta la incorporació del defensa sub-23 que va estar a prova a la pretemporada, Martí Tapia, un cop torni d'estudiar dels Estats Units. Márquez i Navarro ja portaven 3 setmanes entrenant-se amb la resta de la plantilla. Tots tres estarien a punt per debutar dissabte a Olot, en cas que fos necessari.

Dani Márquez i Òscar Sielva, dos internacionals per a l'Europa
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Sergio Durán, segon nou fitxatge que acaba sent baixa
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


ÓSCAR SIELVA, UN MIGCENTRE CAMPIÓ D'EUROPA
30 d'agost de 2008: Sielva debuta a Primera substituïnt De La Peña. El tècnic era 'l'escapulat' Tintín Márquez
(FOTO: oscarsielva.wordpress.com)

Una de les perles sorgides de la prolífica cantera de l'Espanyol, Óscar Sielva, va debutar amb el primer equip blanc-i-blau la temporada 2008-2009. Durant aquella pretemporada, va tenir l'ocasió de jugar un amistós Manchester United - Espanyol a Old Trafford i es va endur de record la samarreta d'un tal Ryan Giggs. El 30 d'agost, l'ex-futbolista i entrenador de l'Europa Bartolomé 'Tintín' Márquez el va fer debutar a Primera en un Espanyol-Valladolid, amb només 17 anys, i substituïnt ni més ni menys Iván De La Peña. Va patir una lesió de clavícula i només va poder jugar un total de 5 partits, però entre ells un derbi contra el Barça (convertint-se en el jugador perico més jove de la història a enfrontar-se als blaugranes) i una titularitat al Sánchez Pizjuán. Quan Riera va fitxar pel Liverpool, Rafa Benítez es va assegurar els drets de Sielva, per bé que mai els va arribar a executar. Després de l'Espanyol, Sielva ha provat fortuna a Cartagena, Màlaga (per jugar amb el filial, tot i que va entrenar també amb el primer equip), Olot o Marbella. També va estar a prova amb el Barça B d'Eusebio, però no es va quedar al club blaugrana. A més, és internacional amb Espanya en categories inferiors, i campió d'Europa sub-17 en una final en què va ser titular al costat de futbolistes com Thiago Alcántara, Rochina, Montoya o Canales (Espanya va guanyar 4-0 a França). De fet, va ser l'únic jugador d'aquella selecció campiona (juntament amb Pulido) que va jugar tots els minuts del torneig. Tot i que ara tenia ofertes econòmicament superiors per jugar a Romania o Grècia, aquest olotí de 25 anys que acaba de ser pare ha preferit fitxar per l'Europa.

L'olotí podria debutar dissabte al camp del seu ex-equip...
(FOTO: Martí Albesa / UEOlot.com)

Tot i que va començar jugant de golejador, a l'Espanyol el van reconvertir en migcentre, i és en la medular on ha fet carrera. Recuperació, colocació, talent, experiència i recorregut l'avalen per convertir-se en un futbolista important al Nou Sardenya.


DANI MÁRQUEZ, MIGCAMPISTA INTERNACIONAL

Dani Márquez ha crescut al futbol base de l'Atletico de Madrid i Vila-real
(FOTOS: danimarquez.info)

Amb només 22 anys, Dani Márquez té una dilatada trajectòria en el futbol. Ha jugat a equips com la Grama, categories inferiors de l'Atlético de Madrid i Vila-real, San Roque de Lepe o Alcorcón. A més, ha estat internacional sub-16, sub-17 i sub-18 amb la selecció espanyola. En l'etapa a l'Atleti (que va durar 6 anys), va arribar a fer la pretemporada amb el primer equip de la mà del 'Cholo' Simeone, i en el filial va coincidir amb jugadors com Saul o Oliver Torres. De fet, va ser seguit pel que aleshores era entrenador del Manchester United, Sir Alex Ferguson. Quan va veure que no li donaven minuts, amb 19 anys, va demanar la rescissió de contracte amb el club matalasser i va marxar al Vila-Real. La passada temporada va jugar a Segona B amb el San Roque i a Tercera amb l'Alcorcon. Ara fa uns dies, va debutar amb l'Europa en un amistós al camp del Sant Ildefons.

El nou fitxatge de l'Europa és internacional amb Espanya sub-16, sub-17 i sub-18
(FOTO: M. de la Santa / danimarquez.info)

Migcentre amb bon equilibri i capacitat de recuperació, Dani Márquez té una bona sortida i visió de joc, i un excel·lent toc de pilota. A més, és un gran llençador de faltes, tal i com demostrava en aquest vídeo en l'etapa a Vila-real (si voleu més informació, podeu consultar el web oficial del futbolista): 

FONT: Youtube Vila-real CF


JAVI NAVARRO, GOLEJADOR AFAMAT

El nou davanter escapulat ha jugat a categories inferiors de l'Espanyol i el Màlaga
(FOTO: Jennifer Lozano)

Tot i ser el més jove dels 3 nous fitxatges de l'Europa, Javi Navarro també té bona experiència en el futbol formatiu. El davanter barceloní de 19 anys es va formar en les categories inferiors de l'Espanyol (on havia guanyat prestigiosos tornejos de base com el d'Arousa). Després de passar per Cornellà i Vila Olímpica, l'ex-responsable del futbol base de l'Espanyol Josep Manel Casanova se'l va endur a la Academia del Màlaga, per jugar amb el juvenil (el passat mes de març va guanyar el prestigiós Torneig MIC). A més, també ha jugat en categories inferiors de la selecció catalana i amb la sub-19 espanyola. Enguany havia de fer el salt al filial, l'Atlético Malagueño, però en no complir-se aquesta condició, ha optat per tornar a casa.
Jugant amb el filial del Màlaga contra el Cadis, a finals de juliol
(FOTO: twitter Javi Navarro)

Javi Navarro és un davanter golejador que agrada als tècnics perquè té un perfil que pot complementar als altres 3 atacants escapulats. Ràpid, amb mobilitat i instint, i amb molta ambició per seguir creixent com a futbolista, el davanter català torna a casa i vol reivindicar-se com a escapulat.


L'ANÀLISI D'ALBERT POCH

L'entrenador de l'Europa, durant l'entrenament de dimecres
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Després de l'entrenament de dimecres, i quan tot just feia uns minuts que s'havien fet públiques les novetats, l'entrenador de l'Europa, Albert Poch, ha valorat a aquest blog els tres nous fitxatges i la baixa de Durán

FONT: 'Vamos, escapulados!'