divendres, 2 de setembre del 2016

Europa - Vilafranca; aixecar un 4 de 9

El Nou Sardenya viurà diumenge un interessantíssim partit entre, a priori, dos dels grans favorits per a la lluita pel títol i/o play-off. Europa i Vilafranca són els dos equips catalans que van jugar la darrera promoció d'ascens sense èxit, i ja només per aquest fet, gairebé tothom els ha posat en les travesses de la zona alta de la present temporada. Amb tot, cap dels dos no ha començat com s'esperava, i el de diumenge serà un duel per guanyar crèdit i donar-li un petit cop moral a un teòric rival directe. En el cas de l'Europa, que és el que ens interessa, és una gran oportunitat per sumar la primera victòria del campionat i guanyar confiança, després del balanç d'un empat i una derrota en les dues primeres jornades de lliga. En la Setmana de Sant Félix, i davant un rival de terres castelleres, superar un gegant com el Vilafranca per fer el 4 de 9 a la classificació seria la millor fòrmula per aixecar l'ànim de l'equip i l'afició escapulada. 

El duel Cano-Triguero, un dels molts al·licients del partit
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'equip d'Albert Poch arriba al partidàs de diumenge després de patir la primera derrota, diumenge passat a Peralada. Cal quedar-se amb l'esperit de reacció de l'equip que va estar a punt d'aixecar un 2-0 al camp d'un altre dels favorits, per bé que encara hi ha molta feina a fer per que la màquina funcioni al nivell del teòric potencial de la plantilla. Amb tot, després de 3 partits oficials sense guanyar a casa (2-3 amb el San Fernando al play-off, 1-2 amb el Masnou a Copa Catalunya, i 0-0 amb La Jonquera a la lliga), toca fer-se forts a un Nou Sardenya que, amb el final de les vacances i la qualitat del rival, hauria d'estar ja més ple que en els partits jugats a l'agost. Quant més dubtes té un equip, més necessita el suport de la grada, i diumenge l'estadi gracienc també ha de jugar el seu rol.

Javi Iglesias serà baixa per lesió
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Albert Poch té la baixa de Javi Iglesias, lesionat diumenge a Peralada, i que estarà un mínim de 3 setmanes de baixa.


EL RIVAL:

Equipàs amb vells coneguts escapulats, com Guzmán o Josu
(FOTO: FC Vilafranca)

Si ja la passada temporada el Vilafranca tenia un equipàs, enguany els reforços augmenten encara més el grau superlatiu dels adjectius: un dels millors futbolistes de la darrera lliga, l'ex del Júpiter o Europa Josu; Munta (Ascó); el canari Aday (que diumenge va marcar el gol del triomf contra el Santfe); Jordi Oribe (cosí del ja quadribarrat Víctor Oribe)... o el mateix Carlos Guzmán. L'ex-escapulat va deixar sorprenentment l'equip de la Vila de Gràcia aquest estiu, i per primer vegada a la seva vida jugarà com a visitant al Nou Sardenya. Un partit especial i estrany per a ell, tal i com ens explicava aquesta setmana en aquesta entrevista. Si sumem aquests noms a d'altres que ja coneixem de sobra a l'equip d'Iván Moreno (el pitxitxi Santi Triguero; el millor futbolista de la passada campanya, Víctor Oribe; el porter Miguel Ramos; defenses com Fontanils o Castillo; migcampistes com Medina o Gerard Boira...), ens queda una plantilla de luxe per intentar l'assalt al play-off per segon any consecutiu.

De moment, però, el Vilafranca suma 3 punts de 6 possibles, i és novè a la classificació. Va perdre al camp del Júpiter per 1-0, i li va costar guanyar a casa al Santfeliuenc per 1-0, amb golàs d'Aday.

 Guzmán jugarà de visitant al Nou Sardenya per primera vegada
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara al partit de diumenge, Iván Moreno no pot comptar amb Munta ni Fermí Recasens, que encara arrossega la greu lesió de menisc i lligaments que va patir la passada campanya. El futbolista del Degà penedesenc, que ja fa un any que es va lesionar, ha començat a tocar pilota. Confiem en veure'l ben aviat als terrenys de joc!

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen a La Jonquera
(FONT: Futbolcatalunya.com)

El Vilafranca va guanyar el prestigiós Torneig d'Històrics a principis d'agost
(FOTO: Àngel Garreta / torneighistorics.cat)


PRECEDENTS:

Cal afegir la derrota 1-2 a casa i el triomf 0-2 a Vilafranca de la passada campanya
(FONT: Futbolme.com)

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Vilafranca s'han enfrontat en 62 ocasions en partit oficial, amb un balanç de 33 victòries, 6 empats i 23 derrotes, 104 gols a favor i 85 en contra. Els precedents recents són extremadament favorables als escapulats, que han guanyat 18 dels últims 21 enfrontaments (només han cedit 1 empat i 2 derrotes en aquest període). Això sí, les dues darreres desfetes contra els penedesencs van ser a casa, al 2012 i la passada temporada:

FONT: BTV Esports



ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 4 setembre, 19h.

  10 euros General.
5 euros Pensionistes.
  Gratis Socis CE Europa*, jugadors base, familiars, i menors 14 anys.
(*vàlid encara el carnet de la temporada passada)

FOTO: 'Vamos, escapulados!'
FONT: Google Maps

Temps previst per a diumenge a la Vila de Gràcia
(FONT: meteosat.com)

Partits jornada 3:

FONT: FCF.cat


Agenda equips CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat