divendres, 9 de setembre del 2016

Prèvia Olot - Europa; l'aparador perfecte

Olot rep l'Europa en plena Festa Major del Tura
(FONT: UEOlot.com)
Gairebé 3 anys i mig després, l'Europa torna al Municipal d'Olot. I com l'última vegada, ho fa en una situació delicada: fa 4 temporades, l'equip arribava en la penúltima jornada com a convidat de pedra de la teòrica celebració del títol de lliga dels garrotxins, i va aconseguir guanyar 0-1 i tenir opcions de ser campió fins a l'últim dia. Enguany, es desplaça a Olot només en la 4ª jornada, però havent sumat només 1 punt de 9 i, lògicament, sense haver guanyat cap partit. Sí, és cert que, fins ara, aquest renovadíssim Europa en construcció no ha donat bones sensacions, i que el darrer partit contra el Vilafranca va ser realment decebedor. Però tal i com deia Albert Poch en la roda de premsa posterior al darrer partit, "ni es puja a la 1ª jornada, ni es baixa a la 3ª". I l'exemple més clar el tenim en l'anterior temporada. Tot és qüestió de perspectiva i convicció, i si mirem el got mig ple, aquest partit és el millor dels aparadors per començar a remuntar el vol: davant un rival potentíssim aspirant al títol, a un camp amb un magnífic ambient de futbol (de ben segur que amb més d'un miler d'espectadors), i a sobre, en un partit televisat que es podrà veure des de qualsevol punt del planeta terra. Calen més alicients per que l'equip tregui l'orgull i tot el talent amagat que fins ara no ha pogut lluir...?

Rojas i Reverter tornen a Olot després de 3 i 2 temporades respectivament amb els garrotxins
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa arriba al partit després d'empalmar dues derrotes consecutives (Peralada 2-1 i Vilafranca 0-1). Dues desfetes per la mínima davant dos dels favorits a la zona alta, i que van arribar per errors propis. Dues derrotes, doncs, perfectament evitables, i que no s'haurien de repetir a poc que els escapulats incrementin la tensió defensiva del primer a l'últim minut. L'altre gran compte pendent gracienc fins ara és el gol. Només una diana en 3 partits és un pobre bagatge per a un equip que aspira a metes altes a la lliga. I tot i que, quan falta gol, tots mirem de seguida als davanters, a banda de l'encert dels Rita, Civil o Gonzalo, també caldrà millorar, i molt, la fase de generació de joc. La conclusió global de tot plegat és clara: les carències mostrades fins ara són un problema col·lectiu, i només entre tots es podran corregir. La força del bloc més les guspires de talent individual formen l'equació perfecta per desfer la incògnita que ha patit fins ara l'equip gracienc. I el bloc no s'acaba només a la gespa, sino també a la grada: el suport de l'afició gracienca serà clau, com l'any passat, i de ben segur que a Olot els escapulats no fallaran...

Javi Navarro, Dani Márquez i Òscar Sielva, 3 fitxatges pendents de debutar
(FOTOS: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Albert Poch té els dubtes del porter Fer i del davanter Gonzalo (tots dos arrosseguen molèsties musculars), i les baixes de Javi Iglesias (lesionat a Peralada) i Sergio Durán, que aquesta setmana ha estat donat de baixa. En canvi, podrien debutar els 3 nous fitxatges escapulats: Dani Márquez, Òscar Sielva i Javi Navarro, que es van incorporar oficialment dimecres a la disciplina gracienca (per bé que Márquez i Navarro ja portaven entrenant a prova 3 setmanes, i el primer fins i tot havia jugat l'amistós al camp del Sant Ildefons). Serà un partit especial per a l'olotí Sielva, i per als altres dos jugadors escapulats que també han passat per les files del conjunt de La Garrotxa: Rojas i Reverter.


EL RIVAL:

Després de baixar de Segona B, l'Olot és un dels grans favorits al títol
(FOTO: Martí Albesa / UEOlot.com)

No és cap casualitat que tothom posi l'Olot com un dels grans favorits per aconseguir el títol de lliga. L'equip de La Garrotxa va baixar la passada campanya des de la Segona B i vol tornar-hi el més aviat possible. Per aconseguir-ho, ha construït un equip de plenes garanties que ara entrena el mític Ramon Maria Calderé, i que ha començat a donar fruits des de la primera jornada de lliga: 1-3 al camp de l'Ascó, 4-1 amb remuntada davant el Júpiter, i només la mala sort va provocar una desafortunada derrota al camp del Santfe, amb un gol al minut 92 amb errada del porter Agustí després de moltes ocasions desaprofitades. Precisament, el porter és un dels pocs futbolistes que continuen a la plantilla vermella, a banda d'homes com el gran capità Abel Solé, el petit i habilidós Uri Santos, Bigas, Blázquez o un ex-Primera divisió com Héctor Simón. I d'entre els molts fitxatges, alguns que tornen com Lluc Banús i Kike Sánchez (Peralada) o Roger Vidal Eric Vilanova (Figueres), o nouvinguts com Dembo (Llagostera) o el co-pitxitxi de la passada lliga, el potentíssim Marc Mas. Arguments i recursos de sobra com per estar ben atent des que baixis de l'autocar fins que surtis de la dutxa...

 L'ex-futbolista del Barça Ramon Maria Calderé, tècnic de l'Olot
(FOTO: Martí Albesa / UEOlot.com)

Toré, Moratalla, Calderé; cos tècnic de l'Europa '95-'96
(FOTO: CE Europa.cat)
El tècnic de l'Olot té diversos vincles amb el club gracienc. Va formar part del cos tècnic de l'Europa de Pep Moratalla (havien estat companys d'equip al Barça). A més, Calderé va ser l'entrenador durant una temporada al Santboià de l'actual tècnic escapulat Albert Poch, qui el considera com un dels seus gurús futbolístics. Serà la primera vegada que mestre i deixeble s'enfrontin des de les banquetes.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen a l'Olot
(FONT: Futbolcatalunya.com)


Perill: es diu Marc Mas i olora el gol a mig kilòmetre de distància...
(FOTO: Martí Albesa / UEOlot.com)


PRECEDENTS:

Cal afegir la victòria 0-1 de la temporada 2012-2013
(FONT: Futbolme.com)

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Olot s'han enfrontat 58 vegades en competició oficial, amb un balanç favorable als escapulats: 30 victòries, 11 empats i 17 derrotes, amb 120 gols marcats i 74 d'encaixats. Curiosament, fa 33 anys que l'Europa no perd a Olot, i en les últimes 8 visites ha guanyat 5 partits i n'ha empatat 3 més, amb un balanç de 13 gols marcats i només 2 d'encaixats.

Segons explica el web oficial de l'Olot, garrotxins i graciencs s'han enfrontat 20 vegades al Municipal d'Olot, amb un balanç de 5 victòries de l'Europa, 6 empats i 9 derrotes.

Eufòrica celebració en la darrera visita a Olot: triomf 0-1 amb gol de Camacho
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)



ESTADI:

MUNICIPAL OLOT (C/ Dr. Francesc Bartrina s/n - Olot)
Dissabte 10 setembre, 18h.

  8 euros General.
20 euros Tribuna.
12 euros Jubilats Tribuna.
7 euros Jubilats.
3 euros Júnior (entre 10 i 17 anys).
  Gratis Socis UE Olot.

FOTO: UEOlot.com

FONT: Google Maps / UEOlot.com

Temps previst per a dissabte a Olot
(FONT: meteosat.com)


LA XARXA EMET L'OLOT-EUROPA PER TV


FONT: Futbol En Joc (La Xarxa)

El partidàs Olot-Europa serà ofert en directe per televisió en l'espai 'Futbol En Joc' de La Xarxa de Comunicació Local, a través d'aquestes 26 televisions locals (si el voleu seguir des de la Vila de Gràcia o des de Barcelona, ho podeu fer al Punt Avui TV, ETV o la televisió de Badalona Teleb). També es pot seguir a través del canal 159 de Movistar Plus des de tot Catalunya, o fins i tot des de qualsevol punt del planeta mitjançant el lloc web de La Xarxa (a la pestanya superior 'Mira'ns en directe').

Aprofitant l'avinentesa, l'Europa i la penya Eskapulats han organitzat una trobada a La Barraqueta (c/ Tordera 28) per que els aficionats que no es puguin desplaçar a terres garrotxines puguin veure el partit col·lectivament per televisió. Els que us desplaceu a Olot, us trobareu la Festa Major (Festes del Tura). Si voleu interactuar durant la retransmissió per comentar què us sembla el partit, cóm veieu l'Europa, perspectives de cara a la temporada, enviar fotografies de cóm l'esteu seguint, etc., ho podeu fer a través de twitter, deixant el vostre missatge amb l'etiqueta #FutbolEnJoc.


Podeu enviar missatges i fotos a la retransmissió, des de tot el planeta, amb el hashtag #FutbolEnJoc
FONT: Futbol En Joc (La Xarxa)


Partits jornada 4:

FONT: FCF.cat


Agenda equips CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat