dissabte, 10 de setembre del 2016

Olot 1 - Europa 0; millora sense premi

El pitxitxi de la lliga Marc Mas ha sentenciat un Europa que no ha merescut perdre
(FOTO: Martí Albesa / UEOlot.com)

La millora evident en el joc ha tingut idèntic resultat. L'Europa ha perdut 1-0 al camp d'un altre dels grans favorits al títol/play-off, l'Olot, en un partit en què ha donat millors sensacions. Sí, és cert que veníem d'un molt mal partit previ, però els comentaris de tècnics i jugadors de l'Olot un cop acabat el partit són signe inequívoc del petit pas endavant que ha fet avui el conjunt d'Albert Poch. Haver sumat només 1 punt de 12, empalmar 3 derrotes consecutives, o haver marcat només 1 gol en 360 minuts de lliga són dades preocupants, però avui l'equip gracienc marxa amb un raig d'esperança inexistent en partits anteriors.

El capità Àlex Cano s'ha fet una estrabada i ha hagut de marxar al minut 22
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

La forta tempesta que ha caigut a Olot a primera hora de la tarda ha deixat el camp força impracticable, amb tolls d'aigua que han dificultat el joc per terra. Tot i que el partit ha perdut brill per aquest factor, la intensitat de tots dos equips ha estat alta en els primers minuts. Després d'un xut alt de Marc Mas, l'Europa ha tingut la primera gran ocasió del partit al minut 8: Fran Bea ha llençat una falta lateral al pal, i el rebuig ha arribat al cap de Cano sense que el capità s'ho esperés, provocant una rematada alta amb el cap a l'àrea petita, quan ja tothom cantava el gol. Capricis de les dinàmiques, dos minuts després el pitxitxi de la lliga Marc Mas (5 gols en 4 partits) no ha perdonat en una posició gairebé idèntica, rematant amb el cap una precisa centrada d'Uri Santos. L'Europa no s'ha arronsat i ha estat a punt d'empatar en una rematada creuada de Xavi Civil que ha sortit fregant el pal dret. La mala sort ha provocat que Cano es lesionés en una relliscada al minut 22. El capità ha estat substituït per Uri, i això ha endarrerit la posició de Joel Coch a la línia de 3 centrals. Abans del descans, l'Olot ha tingut dues bones opcions per ampliar diferències: primer, quan un toll d'aigua ha frenat una pilota a mitja sortida de Boison, que ha hagut de reaccionar amb grans reflexos a la rematada d'Héctor Simón. I uns minuts després, Marc Mas l'ha driblat en un u contra u, però la rematada del davanter de l'Olot l'ha tret sota pals un Rojas que ha fet un partit monumental en el seu retorn a La Garrotxa. 

Rubi i Fran Bea han estat dos dels jugadors més destacats de l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

A la segona meitat l'Europa ha sortit convençut a per l'empat, i s'ha fet amb el clar domini de la pilota. L'equip ha insistit amb la profunditat pels carrils de Joel i Rubi (gran partit de tots dos), i la connexió per dins amb Fran Bea i Reverter, per bé que sense idees clares a l'últim quart de camp. Una gran jugada individual amb xut des de la frontal de Rubi ha obligat al porter Quintanas a volar per evitar el gol i rebutjar a córner. Amb el pas dels minuts i la fatiga pel camp de gespa natural mullada, el partit s'ha anat trencant. L'Olot intentava agafar l'Europa a la contra per matar el partit, i als graciencs els ha faltat desequilibri i clarividència per trobar l'empat. Una falta alta de Fran Bea, i una canonada de Reverter desviada a córner pel porter local han estat les millors opcions d'un Europa en què han debutat l'olotí Oscar Sielva i un combatiu Javi Navarro. Amb tot, el partit ha acabat 1-0, i l'equip gracienc cau per primera vegada en 33 anys a Olot.

L'Europa queda així amb només 1 punt de 12 sumats, en la penúltima posició. Diumenge vinent a les 18h, partit vital a casa contra l'únic equip que queda per sota a la classificació, en espera de la jornada d'aquest diumenge de la Diada: un Manlleu que també suma 1 punt, però amb pitjor goal-average que els escapulats. Guanyar o guanyar. No hi ha més opció...

FONT: BTV Esports



FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

Al final del partit, hem parlat amb el tècnic Albert Poch, que marxava de La Garrotxa amb sensacions agredolces:

FONT: 'Vamos, escapulados!'

Aquestes eren les valoracions del tècnics Albert Poch i Ramon Maria Calderé en la roda de premsa posterior al partit, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial del club:

FONT: CEEuropa.cat

I al programa 'En Joc' de La Xarxa, manteníem aquesta conversa amb el pitxitxi Marc Mas, que està convençut que l'Europa tornarà a jugar play-off:

FONT: La Xarxa


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa
-Web oficial UE Olot

-Galeria imatges (Isaac Planella / Ràdio Olot)

-Tercera.cat
-Futbolcatalunya
-El Travesser
-L'Esportiu

-L'Independent de Gràcia
-Olot TV
-El Convocat
-Diari de Girona


Resultats 4ª jornada:


FONT: FCF.cat



FONT: BTV Esports



  
FONT: BTV Esports