divendres, 16 de setembre del 2016

Prèvia Europa - Manlleu; resultadistes per un dia

Servidor és romàntic talibà quan es tracta de futbol, però aquest diumenge toca posar-se la disfressa de garrepa resultadista. L'Europa rep el Manlleu diumenge a les 18h després de 3 derrotes consecutives i només 1 punt sumat de 12 possibles. Després de la millora evident de joc en el partit del passat dissabte a Olot, el conjunt gracienc necessita com l'aire que respirem una victòria que ajudi a culminar el procés de canvi anímic, i permeti continuar l'evolució com a equip i recuperar la confiança que es perd quan no arriben els resultats. De plantilla n'hi ha de sobres, i de recursos per guanyar els partits també, i només cal un resultat positiu per que tots ens ho acabem de creure: des del vestidor fins a la grada. I aquest resultat ha d'arribar diumenge davant el Manlleu. Sí o sí.

Alberto pot tornar a l'onze per intentar anul·lar Manel Sala i companyia
(FOTOS: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'equip d'Albert Poch empalma les derrotes a Peralada (2-1), a casa contra el Vilafranca (0-1) i al camp de l'Olot (1-0). Feia 3 anys que l'Europa no perdia 3 partits consecutius (curiosament també al setembre, davant Montañesa, Cerdanyola i Manlleu). En els dos partits a domicili, el conjunt escapulat ha ofert millors sensacions, i ara toca millorar la imatge a casa, i pal·liar una de les carències que està penalitzant l'equip: el gol. Només una diana en 4 partits és una estadística molt pobra per a un teòric aspirant a tot, i la solució passa per dos factors: generar més ocasions (a Olot es va millorar en aquest sentit, però bàsicament van ser jugades a pilota aturada), i precisar la punteria; i és que els tres pals fets fins ara haurien pogut millorar considerablement l'estadística golejadora. 

'CapiCano' es va lesionar a Olot i es perdrà el partit
(FOTOS: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Albert Poch té les baixes segures dels lesionats Javi Iglesias (al tram final de la seva recuperació), el capità Àlex Cano (que es perdrà entre un i dos partits per un trencament d'un centímetre als isquiotibials de la cama dreta) i l'encara inèdit en lliga Dani Márquez, que s'ha fet una fisura al peu i estarà una setmana de baixa. Gonzalo podria torna a la llista, un cop superades les molèsties musculars que el van deixar fora de la llista a Olot.


EL RIVAL:

Com l'Europa, el Manlleu va sumar un punt en el debut i ha perdut els 3 partits següents
(FOTO: captura La Xarxa)

Després d'un any de patiment per salvar la categoria, i amb la marxa de la junta directiva un any després de la seva arribada, el Manlleu viu enguany una temporada de transició i canvis. I ho fa majoritàriament amb gent de la casa. Començant per la banqueta, on Miquel Muñoz torna 1 any després per prendre el relleu d'Alberto Fernández. Només 8 jugadors continuen de la passada campanya, i els tècnics han renovat la plantilla amb molts futbolistes de la comarca d'Osona o amb passat al club manlleuenc. Així, al costat dels Seuma, Ot Bofill, Canal, Aumatell, Uroz o el golejador Manel Sala, enguany jugaran també Iván Fernández, Mate (tots dos ex Peralada), Trulls (abadessenc), l'ex-Montañesa Jandro, l'ex-porter de la Damm Charly...

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen al Manlleu
(FONT: Futbolcatalunya.com)

Tot i que el Manlleu va començar amb un bon empat a Castelldefels (2-2) després d'avançar-se dues vegades en el marcador, també ha empalmat 3 derrotes (Ascó 0-2, Júpiter 3-1, i Santfe 0-1) que l'han deixat cuer (igual que l'Europa, té 1 punt, però amb pitjor goal-average). Així doncs, els osonencs seran un rival amb les mateixes necessitats i angoixes que els graciencs.

 Miquel Muñoz dirigeix el Manlleu per segona etapa
(FOTO: @andresburgosgr / UECastelldefels.com)

De cara a aquest partit, Miquel Muñoz no pot comptar amb el sancionat Dan Coll (expulsat en l'últim partit contra el Santfe), ni amb els lesionats Mate, Iván Fernández i Óscar Uroz. A més, el Manlleu ha confirmat aquest divendres que Miki Poveda deixa de formar part del club osonenc. 

L'ex-escapulat Manel Sala continua celebrant gols, temporada rere temporada
(FOTO: twitter AEC Manlleu)

Si voleu conèixer amb més detall el Manlleu, podeu veure el partit íntegre del debut en lliga, al camp del Castelldefels, emès per La Xarxa a 'Futbol En Joc':




FONT: La Xarxa


PRECEDENTS:

Cal afegir la victòria 1-0 a casa de la temporada passada
(FONT: Futbolme.com)

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Manlleu s'han enfrontat en 41 ocasions en partit oficial, amb un balanç de 14 victòries gracienques, 14 empats i 13 derrotes, amb 58 gols a favor i 51 en contra. Darrerament és un rival propici, ja que l'Europa ha guanyat els 4 últims enfrontaments de les dues darreres temporades, amb un balanç de 10 gols marcats i només 1 d'encaixat.

Aquest gol de Poves va donar el triomf per la mínima la passada campanya
(FOTO: Fran Capell / CEEuropa.cat)


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 18 setembre, 18h.

  10 euros General.
5 euros Pensionistes.
  Gratis Socis CE Europa, jugadors base, familiars, i menors 14 anys.

FOTO: 'Vamos, escapulados!'
FONT: Google Maps

Temps previst per a dissabte a la Vila de Gràcia
(FONT: meteosat.com)

Per cert, després de les queixes d'alguns socis que recollíem en aquest blog amb motiu del partit contra el Vilafranca, l'Europa ha informat aquest divendres que ha fet actuacions per minimitzar les molèsties causades per les mànegues de rec. Confiem que els únics que 'mullin' diumenge siguin els jugadors escapulats a la porteria rival!


Partits jornada 5:

FONT: FCF.cat


Agenda equips CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat