divendres, 8 de gener del 2016

Previa Terrassa - Europa; remuntar... a la classificació

L'Europa busca el tercer triomf consecutiu a domicili
(FOTO: Terrassa FC)

L'Europa de les remuntades comença la segona volta de la lliga amb dos objectius prioritaris: d'una banda, acabar amb la bipolaritat i trobar continuïtat en el bon joc i els resultats; i de l'altra, i com a conseqüència d'això, aconseguir remuntar el vol en la classificació. Després d'una primera volta massa irregular, la desena plaça amb 26 punts (a només 4 del play-off) sembla un mal menor, i ha arribat l'hora de demostrar-li a tothom el veritable potencial d'aquesta plantilla de luxe. Un escenari fantàstic com el de l'Olímpic de Terrassa, davant un rival a qui també li agrada jugar a futbol de toc, pot ser el millor aparador per cridar als quatre vents que ja som aquí i hem vingut per lluitar el play-off. No hem d'oblidar, a més, que el Terrassa és just per sobre a la classificació amb 2 punts més que els graciencs, de manera que un triomf permetria continuar escalant a la taula.

En el partit de la primera volta, l'Europa va guanyar amb un contundent 5-0
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Tot i les esquizofrènies i les desconnexions puntuals dels últims partits, el cert és que l'Europa ha estat el segon millor equip de tota la lliga en aquest darrer mes de competició, amb 10 punts dels últims 12 possibles (llàstima de l'empat al darrer minut amb el Santfeliuenc!). Només el líder Prat ha estat capaç de sumar més punts en aquest tram del campionat (12 de 12), i aquestes sí que ja comencen a ser xifres i paràmetres de rendiment més normals respecte al potencial escapulat a la categoria. La segona part de diumenge passat a Granollers, o els 60 minuts a La Verneda són el mirall on trobar inspiració, en quant a intensitat, decisió, confiança i fam. 

Gabriel Vidal ja és a punt per debutar
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El tècnic Albert Poch continua sense poder comptar amb uns quants jugadors: al marge del lesionat de llarga durada Javi Iglesias, Iván Vidal també continua recuperant-se del seu esquinç i encara pot trigar un parell de setmanetes a estar a punt per debutar, i tampoc hi serà Lozano. L'altre que no podrà jugar diumenge és Guzmán, que compleix el segon i definitiu partit de sanció per l'expulsió davant el Santfe. Tornen a l'equip després de sanció Fran Bea i Álex, i ja ha complert també el seu càstig disciplinari i podria debutar com a escapulat un dels nous fitxatges d'hivern, el migcampista Gabriel VidalDavid López és l'únic apercebut ara mateix, i es perdria el partidàs contra el Prat de la pròxima jornada si veu una groga diumenge.

Montoro torna a l'Olímpic de Terrassa per enfrontar-se al seu ex-equip
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

A les darrers hores, valoraven el partit a Terrassa el tècnic Albert Poch (a Ràdio Marca Barcelona), i l'extrem Carles Montoro (aquí a 'Vamos, escapulados!'), que torna al que va ser casa seva les 3 darreres temporades. Pots escoltar/llegir aquestes entrevistes en aquest enllaç. Aquesta mateixa setmana, publicava també en aquest blog una extensa entrevista amb Poch, on repassava la seva trajectòria futbolística, i confessava que va estar a punt de dimitir després de la derrota contra el Vilafranca.


EL RIVAL:

El Terrassa és també un altre equip que aposta pel futbol atacant i combinatiu
(FOTO: Terrassa FC)

Novè amb 28 punts (2 més que l'Europa), el Terrassa de David Pirri s'està mostrant com un equip d'extrems oposats. Capaç de fer-li 4 a un equip com el Vilafranca o de guanyar 1-3 al camp del Júpiter, però també d'encaixar dos 5-0 contra Granollers i Europa, o de rebre un 0-4 a casa davant el Cerdanyola. Dos estan sent els principals problemes d'un equip que només ha empatat un partit: falta de gol (només 22 dianes, i el seu pitxitxi, Xavi Boniquet, suma 4 gols), i fragilitat defensiva, ja que és l'equip més golejat de la categoria amb 33 dianes. Els egarencs arriben a aquest partit després de perdre 2 dels 3 últims partits, amb els dubtes i urgències que això pot comportar si ets capaç d'avançar-te en el marcador.

Víctor Merchán ha tornat a fitxar pel Terrassa, després de marxar a l'estiu al Vilafranca
(FOTO: Terrassa FC)

La principal novetat terrassenca per a aquest partit pot ser el 'redebut' de Víctor Merchán, que tornava a signar per l'equip després d'haver marxat a l'estiu al Vilafranca (al web oficial del Terrassa li han fet aquesta entrevista). Els egarencs també tenen previst incorporar al davanter colombià Johan Viafara, que de moment no té la fitxa en regla. Són baixa el lesionat Marc Vilajosana (que es va trencar els creuats) i el sancionat Óscar Hernando, punta que va marcar el gol contra el Prat el passat diumenge. Tampoc podrà jugar Samu per motius laborals (treballa en tasques de salvament i es troba a Grècia, ajudant als refugiats sirians). En canvi, Pirri recupera el lateral dret Chele i el mig/ofensiu Carles Güell, absents contra els potablaves per sanció...

Com sempre, si voleu saber millor cóm juga el Terrassa, ho podeu fer en aquest article d'anàlisi amb enllaç al darrer partit del conjunt vallesà.

FONT: La Xarxa


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Terrassa s'han enfrontat 52 vegades en competició oficial, amb un balanç de 23 victòries escapulades, 11 empats i 18 derrotes, amb 84 gols marcats i 75 d'encaixats. A Tercera, 43 partits, amb 19 triomfs, 11 empats i 13 desfetes, 66 gols anotats i 54 de rebuts. Als últims 11 enfrontaments, 1 única derrota gracienca (aquella maleïda penúltima jornada de lliga de fa 2 temporades, amb l'Europa perdent el lideratge a Terrassa amb gol de l'ara escapulat Oriol Dot).

Al web oficial del Terrassa, fan un complet recull de tots els precedents entre egarencs i graciencs, comptant també partits no oficials. Segons aquestes dades, hi hauria 124 enfrontaments totals, amb un balanç de 50 victòries de l'Europa, 22 empats i 52 derrotes, amb 251 gols marcats i 254 de rebuts. Ara fa un parell d'anys, el web oficial de l'Europa recuperava també alguns duels històrics entre els dos equips, com la mítica promoció en què l'Europa es va mantenir a Segona divisió la temporada 65-66, en un partit de desempat al Camp Nou que va durar... 154 minuts!!!

Històric Europa-Terrassa al Camp Nou en què els graciencs es van mantenir a 2ª, el 29 de juny de 1966
(FOTO: CE Europa)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va golejar per 5-0 al Terrassa en el debut de lliga el passat 23 d'agost, amb gols de Pedro Bilbao, Abel Rita, Fran Bea, Padilla i Poves:

FONT: BTV Esports


ESTADI:

OLÍMPIC DE TERRASSA (c/ Jocs Olímpics s/n, Terrassa)
Diumenge 10 gener, 17h.
10 euros Tribuna.
5 euros General i Gols.
Gratis Socis Terrassa FC

FONT: clubsicamps.cat

FONT: Google Maps


Previsió del temps per a diumenge a Terrassa
(FONT: meteosat.com)


JORNADA 20:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat