divendres, 22 de gener del 2016

Previa Europa - Morell; problemes domèstics

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Segon partit al Nou Sardenya en 7 dies, i un objectiu ben clar: fer-se forts a casa d'una vegada per totes. L'Europa ha guanyat només 3 dels 10 partits jugats a l'estadi del carrer Camèlies, deixant perdre 16 dels 30 punts disputats. I això que en 5 dels 7 partits com a local en què es van escapar punts, l'equip d'Albert Poch s'havia avançat en el marcador (els altres dos, van ser els empats 0-0 davant Sant Andreu i Gavà). I diumenge farà 2 mesos menys 5 dies de l'últim triomf al Nou Sardenya (el 2-1 davant el Palamós). Si el conjunt gracienc vol acabar en posicions de play-off, el primer requeriment inexcusable és millorar amb urgència aquestes xifres clarament insuficients. I aquesta tasca comença sí o sí diumenge contra el Morell. Guanyar o guanyar; no val una altra cosa.

Guanyar a casa 2 mesos després, objectiu ineludible
(FOTO: Fran Capell)

L'Europa arriba a aquest partit després de l'empat contra el líder Prat. Un partit en què l'equip va ser sòlid i va plantar cara al primer classificat, que només va poder empatar a un quart d'hora del final gràcies a una falta inexistent. Amb un balanç de 14 punts dels últims 18, i després de 6 partits invicte, el partit de diumenge ha de servir per continuar consolidant el creixement de l'equip, i si pot ser, seguir pujant llocs a la classificació i retallant distàncies amb la zona de play-off, ara a 5 punts. 

Gabriel Vidal és a punt per debutar; Ivan encara trigarà una setmaneta més
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El tècnic Albert Poch continua sense poder comptar amb un parell de jugadors: al marge del lesionat de llarga durada Javi Iglesias, Iván Vidal continua recuperant-se del seu esquinç i, tot i que ja ha començat a entrenar amb el grup, encara trigarà una setmaneta més a estar disponible. David López és l'únic apercebut ara mateix, i es perdria el partit a Peralada de la pròxima jornada si veu una groga diumenge.


EL RIVAL:

El Morell, un nouvingut a Tercera que busca la permanència
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

En el seu primer any a Tercera divisió, el Morell està lluitant pels objectius esperats a principis de temporada: obtenir la permanència. La darrera jornada va tornar a caure en zona de descens, i ara ocupa la divuitena plaça amb 20 punts. Es tracta del segon equip més golejat (34 gols rebuts) i també el segon menys golejador (20 dianes en 21 partits). Amb tot, l'Europa farà bé de no refiar-se, perquè en els dos últims partits a domicili, els de Joan Anton Pallarés van ser capaços d'empatar 2-2 als camps del líder Prat i del vigent campió Ascó. I ja han estat capaços de vèncer al camp del Santfe (1-2) i de golejar a Palamós (1-4). Per tant, màxim respecte, i màxima tensió.

Sergi Moreno torna al Morell
(FOTO: Nació Digital)

Aquesta mateixa setmana, el Morell ha incorporat un davanter que l'any passat va ser clau en l'ascens: Sergi Moreno. El fins ara jugador del Vilafranca (amb qui va marcar al Nou Sardenya a la primera volta) torna a les files del conjunt tarragoní, i se suma als Marc Sellarés, Samu, David Sangrà, Bicho o Jordi Roca. De cara a aquest partit, el tècnic no pot comptar amb els lesionats Óscar Torre, Jessua Angoy i Ángel Gavilán, que es va trencar els creuats en l'últim partit. Tampoc hi serà Samu, que compleix el darrer dels 3 partits de sanció per l'expulsió que va patir a Ascó. En canvi, els tècnics recuperen Pato i Sergio Giralte després de sanció. 

Marc Sellarés, experiència i gol per al Morell

(FOTO: Nació Digital)

Com sempre, si voleu saber millor cóm juga el Morell, ho podeu fer en aquest article d'anàlisi amb enllaç a un partit íntegre del rival escapulat:

FONT: La Xarxa


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Morell només s'han enfrontat 3 vegades en partit oficial, i els escapulats encara no han guanyat mai al conjunt tarragoní. El balanç és de 2 empats i 1 derrota, 1 gol marcat i 2 d'encaixats. Al Nou Sardenya, l'únic precedent va ser el 20 de març de 2005, a Primera Catalana, amb un empat sense gols. 

20 de març de 2005; únic precedent oficial d'un Europa-Morell a la Vila de Gràcia
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va encaixar una sorprenent i decebedora derrota al camp del Morell (1-0), amb un gol a l'últim suspir que significava la primera victòria a la història dels tarragonins a la Tercera divisió:

FONT: BTV Esports


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 24 gener, 12h.

10 euros   General.
5 euros   Pensionistes (+ 65 anys), i socis Montañesa.
Gratis   Socis CE Europa, jugadors futbol base, familiars, i menors 14 anys.


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps


Previsió del temps per a diumenge
(FONT: meteosat.com)


FONT: penya Eskapulats

Per cert, l'Ajuntament de Barcelona ha editat un vídeo sobre els 75 anys del Nou Sardenya:

FONT: Ajuntament BCN


JORNADA 22:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat