divendres, 15 de gener del 2016

Prèvia Europa - Prat; els 'ex' ens examinen


El partit més esperat de la temporada. Probablement no sigui gens agosarat dir-ho tal qual, perquè el partidàs de diumenge té tots els alicients per convertir-se en un gran espectacle: primer, perquè els Europa-Prat de l'època moderna han generat una rivalitat entre els dos equips; ve el líder intractable, que només ha perdut un partit en tota la lliga, i acumula 15 jornades invicte; es tracta segurament de les dues plantilles més potents de tot el campionat, per bé que l'Europa encara ha de demostrar moltes coses; al partit d'anada el rival et va passar per sobre, i et va deixar una ferida anímica que has arrossegat tota la primera volta del campionat i que ara et pots guarir amb un triomf; i, per acabar-ho d'adobar, es tracta del retorn per primera vegada al Nou Sardenya de 5 dels components de l'Europa campió de Copa Catalunya 2015: els tècnics Pedro Dólera i Dani Contreras, i els futbolistes Javi Lara, Putxi i Ignacio Rosillo (vam parlar amb tots 5 en aquest article de dimecres). Algú necessita més raons per anar diumenge al Nou Sardenya...?

La força del grup! Que els 13 punts dels últims 15 en siguin encara molts més!
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Doncs si necessiteu més raons, les tenim: Europa i Prat són els dos equips més en forma del campionat (juntament amb el Sabadell B), amb 13 punts sumats dels últims 15. Els escapulats viuen el millor moment de la temporada, havent guanyat 4 dels últims 5 partits, i cedint només aquell maleït empat a l'últim suspir davant el Santfeliuenc. Ha arribat l'hora de fer-se forts a casa, ara que l'equip empalmarà dues jornades consecutives com a local, davant Prat i Morell. I no hi ha dubte que rebre el líder és un magnífic examen de nivell, per tal de calibrar el moment real dels homes d'Albert Poch. Deixar la porteria a zero amb una gran tasca defensiva com a Terrassa serà vital. I si hi ha algun equip capacitat per trencar el teixit defensiu del conjunt potablava, aquest és l'Europa: Poves, Abel Rita, Montoro, Rovira, Nils, Padilla, Guzmán, Álex i companyia són arguments ofensius de pes com per que el rival també estigui preocupat. 

Guzmán torna després de sanció i aturada nadalenca; ha estat 1 mes menys 2 dies sense jugar 
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El tècnic Albert Poch continua sense poder comptar amb un parell de jugadors: al marge del lesionat de llarga durada Javi Iglesias, Iván Vidal es troba en la fase final de recuperació del seu esquinç i encara no podrà debutar. Tampoc ho ha fet encara el seu germà Gabriel, que està disponible. Les bones notícies són els retorns de Guzmán, un cop complerta la sanció de 2 partits, i de Lozano, que dimecres ja va jugar (i marcar) amb el filial. David López és l'únic apercebut ara mateix, i es perdria el partit contra el Morell de la pròxima jornada si veu una groga diumenge.

Pedro Dólera i Àlex Cano s'han trobat al Nou Sardenya per a un reportatge per a La Xarxa
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Al web oficial del club, l'entrenador escapulat Albert Poch s'ha referit al partit del Prat. Aquest mateix divendres hem pogut conversar amb el capità de l'Europa, Àlex Cano, per valorar aquest partidàs de diumenge ple d'alicients:

FONT: 'Vamos, escapulados!'

Precisament, Cano i el que havia estat el seu entrenador als 8 últims anys (Marianao i Europa), Pedro Dólera, s'han trobat aquest divendres al Nou Sardenya, per gravar un reportatge televisiu per a La Xarxa de Comunicació Local. Podreu veure aquest reportatge dissabte a partir de les 20h al programa 'En Joc', a través de la vostra TV local o en directe per internet.

FONT: La Xarxa

'Fill' i 'pare' futbolísitc es repten a un pols futbolístic; l'únic precedent, a juvenils, 2-2 amb un gol de Cano
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Dólera ja ha pres mides del vestidor visitant per a diumenge
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

També s'ha referit al partit el futbolista escapulat i ex-potablava Fran Bea, en una entrevista amb Míriam Roures al Prat Ràdio:

FONT: El Prat Ràdio


EL RIVAL:

Plantilla de luxe: el Prat, un equip creat per ser campió
(FOTO: twitter AE Prat)

Equipàs. És poc original, però no se m'acut una manera millor per definir el Prat de Pedro Dólera. Un bloc sòlid i gairebé sense fisures, intens i que domina molts registres del joc: pressió i recuperació, joc aeri i estratègia, velocitat i contres letals, experiència i picardia (que li diguin al Terrassa i al gol encaixat al '85 en una falta servida ràpid per l'ex-escapulat Charly Ruiz cap al també ex-Europa Ignacio)... un d'aquells rivals que pot semblar adormit en un partit condemnat a l'empat, i que és capaç de treure petroli d'una guspira d'inspiració o d'una pissarra treballada metòdicament. Res que no coneixem del tàndem Dólera-Contreras, vaja. En definitiva, un rival que requerirà la màxima intensitat i concentració dels jugadors escapulats, des del primer minut fins que es tanquin les portes del camp i hagi marxat tothom a dinar...

Javi Lara, Ignacio i Putxi, en el seu últim partit al Nou Sardenya: 24 de maig de 2015, davant el Jerez de los Caballeros
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Molts seran els noms sobre els que recaurà l'atenció d'aficionats i premsa: a la gespa, especialment els 3 futbolistes que van canviar Gràcia pel Prat el passat estiu: Javi Lara (4 temporades a l'Europa, amb 3 play-off d'ascens i 1 Copa Catalunya), i Putxi i Ignacio (1 temporada, amb 1 play-off d'ascens i 1 Copa Catalunya). Tampoc hem d'oblidar altres jugadors amb passat escapulat recent, com Charly Ruiz (1 temporada i 1 play-off d'ascens), o Elhadji, que va passar pel futbol base gracienc i va arribar a debutar amb el primer equip. Però sense cap mena de dubte, el principal focus d'atenció serà a la banqueta visitant (que, curiosament, aquest any és la mateixa que a les darreres temporades ocupava l'Europa), amb la presència del tècnic amb més partits de la història del club (249), i una trajectòria escapulada amb 1 Copa Catalunya, 3 play-off d'ascens, el primer Torneig d'Històrics del club gracienc, i un fotimer de récords i plusmarques europeistes. Com explicava el mateix Pedro Dólera a La Xarxa, serà la primera vegada que entreni com a rival al Nou Sardenya, acompanyat del seu inseparable Dani Contreras.

La dupla tècnica de l'Europa dels récords torna per primer cop al Nou Sardenya
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, els tècnics potablava no poden comptar amb el lesionat de llarga durada Jonatan Collado... el que finalment sí que podrà jugar serà el porter i Zamora de la lliga Toni Texeira, a qui el Comitè de Competició li va treure la vermella vista diumenge passat contra el Morell. Ricarte, Fede Bessone i Jordi Sánchez ja s'han recuperat de les seves molèsties físiques, i en principi estaran disponibles si els tècnics ho creuen oportú.

Com sempre, si voleu saber millor cóm juga el Prat, ho podeu fer en aquest article d'anàlisi amb enllaç a dos partits íntegres del conjunt potablava.

FONT: La Xarxa


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Prat s'han enfrontat en 31 ocasions, amb un balanç de 10 victòries escapulades, 7 empats i 14 derrotes, 45 gols marcats i 47 d'encaixats. A Tercera, 21 precedents, amb 7 triomfs, 4 empats i 10 derrotes, 29 gols a favor i 30 en contra. En els 10 partits com a local a Tercera, 6 triomfs, 3 empats i 1 única derrota, l'any 2009. 

3 de desembre de 2006; el major triomf de l'Europa sobre el Prat
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va encaixar la primera derrota a la lliga al Sagnier, en un 2-0 en què el Prat va ser superior:

FONT: BTV Esports


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 17 gener, 12h.

12 euros   General.
6 euros   Pensionistes (+ 65 anys), i socis Montañesa.
Gratis   Socis CE Europa, jugadors futbol base, familiars, i menors 14 anys.


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps


Previsió del temps per a diumenge
(FONT: meteosat.com)


De manera excepcional per a aquest partit, el club ha decidit incrementar els preus de les entrades a 12 euros general, i 6 reduïda. Confiem que aquests preus desproporcionats per a un partit de Tercera divisió (com els que ja es van donar en el partit de la primera volta al Sagnier) no restin públic ni ambient a la grada.


FONT: penya Eskapulats


L'Europa-Prat podrà ser seguit també per TV, en l'estrena de l'espai 'El partit de BTV', amb la narració de Jordi Montalbo. Curiosament, coincidirà amb un altre partit de Tercera, el Rubí-Santfeliuenc, que emet La Xarxa a les 12:25h. Els amants del futbol català estan d'enhorabona!


JORNADA 21:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat