dimecres, 13 de gener del 2016

El retorn de 5 campions de Catalunya

Dólera, Putxi, Ignacio, Lara i Contreras tornen diumenge al Nou Sardenya... com a visitants
(FOTO: Sascha Andreu / 'Vamos, escapulados!')

Diumenge a les 12h, el Nou Sardenya viurà un dels partits més esperats de la temporada. I ja no només perquè el líder visiti l'estadi gracienc, perquè s'enfrontin els dos equips més en forma de l'últim mes i mig (juntament amb el Sabadell B), o perquè els Europa-Prat de la darrera dècada hagin generat certa rivalitat. Diumenge a les 12h els aficionats escapulats viuran el retorn de 5 components de l'Europa que fa 10 mesos es va proclamar campió de Catalunya; i 3 d'ells també culpables en gran part dels 3 play-off d'ascens consecutius del conjunt gracienc en les 3 darrers campanyes. El retorn de l'entrenador amb més partits de la història del club (249) i el seu inseparable segon, Pedro Dólera i Dani Contreras; i també el del cervell de l'Europa de Dólera, Javi Lara, i de dos titulars indiscutibles en el seu únic any d'escapulats, Putxi i Ignacio Rosillo. Diumenge farà 8 mesos menys 1 setmana que tots ells van trepitjar el Nou Sardenya per última vegada defensant l'Europa, en l'anada dels quarts de final del play-off contra el Jerez de los Caballeros (amb triomf per 1-0 amb gol, precisament, de Javi Lara). Un llarg periode de gestació de vivències, emocions i reflexions que hem volgut recollir amb els 5 protagonistes, a través d'un qüestionari comú per recollir les respectives sensacions prèvies. Bentornats a casa, senyors...

1) Sensacions prèvies al retorn al Nou Sardenya? Es fa molt estrany tornar com a visitant?
2) Mantens contacte amb algu de l'Europa? Heu parlat ja del partit? Molta conya? Alguna aposta o juguesca que es pugui explicar?
3) Cóm esperes que et rebrà l'afició de l'Europa? Si marques diumenge, el celebres?
4) Millor record de l'etapa a l'Europa? I el pitjor?
5) Què t'està semblant l'Europa? Farà play-off?
6) Per què vas optar per marxar i no seguir?*

*La sisena pregunta només li he fet als futbolistes, donat que els tècnics ja ho van explicar repetidament en roda de premsa i entrevistes posteriors.


DÓLERA: "SENTO NERVIS PREVIS; ÉS COM TORNAR A CASA PER NADAL"

El tècnic seurà a la mateixa banqueta dels últims 6 anys, ja que ara és la visitant
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

1) Les sensacions són de nervis previs, ja que és com tornar a casa teva per Nadal. Moltes ganes de veure cares conegudes. Es fa molt estrany entrar al vestidor del visitant, que a més, no m'agrada gens comparat amb el local, que és on he viscut 6 anys de la meva vida.

2) Mantinc contacte amb molta gent de l'Europa, però aquesta setmana, suposo que per respecte, no he parlat amb ningú del partit. Segur que d'aquí al diumenge tindrem temps de riure i fer conya amb el tema.

3) Home, jo espero que em rebin bé. Reben a un entrenador que va fer tot el possible durant 6 anys per posar l'Europa el més amunt possible, i crec que ho vam aconseguir. Vam treballar com a animals durant tots aquests anys, restant temps de les nostres famílies i dedicant-nos en cos i ànima al club. Vam marxar després de 3 play-off, i com a cirereta del pastís, vam ser campions de la Copa Catalunya i al Nou Sardenya. Així que espero que siguin afectius amb mi, com jo ho seré amb ells. L'Europa m'ha permès assentar-me en el món del fútbol i els hi estaré eternament agraït.

4) Els darrers 3 anys van ser molt bons. Els millors records: el dia que vam assolir entrar al primer play-off, el passi a la segona ronda el segon any a Pamplona (veure gent plorant d'emoció va ser molt fort), i el més emocionant, la final de la Copa Catalunya, amb el camp ple a vessar i en directe per TV. Ho he vist diversos cops després, i encara se'm posen els pèls de punta. El pitjor: el partit de Balaguer a casa en la meva 3ª temporada, i l'eliminació del play-off a Jerez de los Caballeros, on pràcticament decideixo abandonar el futbol, perquè va ser molt injust cóm ens van eliminar, la manera com es va produir, les condicions del terreny de joc, el comportament hostil de la gent... una vergonya tot plegat, però cap a casa.

5) És un dels millors equips de la lliga; el que passa és que aquesta lliga és molt competida, i el seu inici no va ser bo. Els mateixos jugadors i cos tècnic han declarat en moltes ocasions (sobretot a l'estiu) que el seu repte era ser campions de lliga, així que això ja t'indica del nivell que tenen. He tingut a les meves ordres durant molts anys a més de la meitat de la plantilla i són jugadors especials, competitius, de nivell i amb caràcter, així que segur que entraran al play-off.


CONTRERAS: "QUAN ARRIBI A L'ESTADI TINDRÉ UNA SENSACIÓ ESTRANYA"

Contreras arriba al Sardenya amb la llibreta plena de jugades d'estratègia
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

1) Les sensacions ara mateix són normals; segur que diumenge, quan arribi a l'estadi, sí que tindré una altra sensació estranya, i plena de bons records i situacions que vam viure; per nosaltres és un partit més contra un gran equip. Si m'haguessin dit a l'inici de la temporada que a la segona volta tindríem aquesta diferència amb l'Europa, hagués signat amb sang. Per sort, són tres punts més de lliga, i no és un partit a les darreres jornades del campionat.

2) Sí que tinc contacte amb gent de l'Europa. A mi normalment no m'agrada parlar la setmana prèvia; llavors, evito fer comentaris amb les persones vinculades.

3) Crec que serà una bona rebuda després de 6 temporades, tot i que durant el partit serem el rival, i per tant, seran normals certes coses.

4) El millor record, la Copa Catalunya, tant la final com els partits contra equips de 2A com Barça B i Sabadell. El pitjor, el partit de tornada contra el Jerez: va ser una gran decepció, amb un cúmul de situacions no agradables.

5) Un gran equip amb grans jugadors que en aquestes setmanes estan aconseguint els resultats desitjats. Segur que farà play-off, és un equip fet per ser campions i acabaran al play-off.


LARA: "SERÀ ESPECIAL; ESPERO QUE EM REBIN AMB ESTIMA"

Javi Lara, en el partit de la 1ª volta; compte amb els seus serveis a pilota aturada...
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

1. Les sensacions són bones, estem en dinàmica positiva igual que l'Europa, i serà un partit molt intens i disputat. La veritat que sí que serà especial tornar al Nou Sardenya després de 4 anys defensant l'escapulada. Però m'ho prenc com un partit més.

2. Sí que parlo amb Alberto, Cano, Padilla, Nils... però parlem de tot en general, la veritat que del partit, res.

3. Espero que em rebin amb estima pel bon comportament meu durant els 4 anys que vaig estar defensant l'Europa. Si marco, sí que el celebraré, però sempre amb molt de respecte i moderació.

4. Em quedo amb els èxits esportius i el grup humà: 1 Copa Catalunya i 3 play-off d'ascens són excepcionals, igual que el grup que vam estar dia a dia, només puc dir: increíble.

5. L'Europa ha tingut una primera volta molt irregular, i ara sembla que ha agafat la bona dinàmica de resultats que tothom espera. L'equip està fet per estar entre els 4 primers i segur que lluitarà fins al final per ficar-s'hi, sens dubte.

6. Vaig marxar perquè el projecte del Prat és molt ambiciós i tinc la total confiança d'en Pedro, que és qui em va portar a l'Europa. El Prat és un gran club, és casa meva i ja hi vaig estar anys abans d'aterrar a Gràcia.


PUTXI: "ES FARÀ ESTRANY CANVIAR-SE AL VESTIDOR VISITANT"

Putxi, en el partit de la 1ª volta
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

1) Les sensacions prèvies són molt positives, ja que es preveu un partit intens entre dos bons equips i amb ambient de futbol, en un dels camps amb més història del territori català. A més, crec que els dos equips arribem en un bon moment de forma. Personalment, afronto el partit com sempre, amb tranquil·litat i ganes, tot i que, suposo que es farà una mica extrany canviar-se al vestidor visitant i no en el de local. Ara bé, un cop s'entra en la dinàmica de partit, tot això ja queda en l'oblit.

2) Sí, encara tinc contacte amb alguns excompanys, tot i que ens veiem poc. Bon ambient i alguna broma, com sempre, però res fora del que és habitual.

3) Suposo que cordialment, educadament i agraïts per haver defensat la seva samarreta amb total implicació. A part d'això, més enllà de saludar coneguts i petar la xerrada amb antics companys, no espero res especial. Segurament cada dues setmanes passa algun exjugador pel Nou Sardenya, i si tot exjugador rebés el seu "homenatge", no acabarien mai. Si marco potser el celebraria, però com que és una sensació que no és molt habitual per mi, se'm fa difícil predir com reaccionaria. El que sí que puc garantir és que, fos com fos, sempre amb respecte.

4) Sens dubte el millor va ser guanyar la Copa Catalunya, després de superar grans rivals com els filials de Barça i Espanyol, el Sabadell o el mateix Girona en la final, que estava lluitant per pujar a primera i era un gran equip. Em quedo amb aquest record, ja que és a l'abast de molt pocs futbolistes amateurs, i perquè recordo que tenia tots els meus allà al camp animant l'equip i donant-me suport. El pitjor, també sense cap mena de dubte, va ser l'eliminació en la primera ronda de la fase d'ascens a Extremadura, contra el Jerez de los Caballeros, perquè teniem molta il·lusió en passar rondes i lluitar per l'ascens.

5) Crec que la primera volta ha estat un xic irregular, segurament motivat pels canvis que hi ha hagut, i perquè això sempre requereix un procés i un temps d'adaptació. Crec que tenen una gran plantilla, estic convençut que milloraran els seus registres en aquesta segona volta, i segur que faran play-off. A més a més, ho desitjo; això sí, sempre per darrere del Prat. Em dono per satisfet si acabem nosaltres primers i l'Europa segon, jeje.

6) El motiu de la meva marxa va ser la confiança que em van mostrar en Pedro i en Dani, ja que comptaven amb mi pel seu nou projecte al Prat, i ells prèviament ja havien estat els qui m'havien donat l'oportunitat de jugar a l'Europa. Vull aprofitar aquestes preguntes, per agraïr el tracte rebut pels excompanys, directius, aficionats, cos tècnic i totes les persones amb què vaig tractar a l'Europa.

IGNACIO: "AL SAGNIER VA SER ESTRANY, I AL NOU SARDENYA SERÀ ENCARA MÉS ESPECIAL"

Ignacio, en el partit de la 1ª volta; en mitja lliga ja suma 8 gols
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

1) Contento de poder encontrarme con compañeros del año pasado con los que hice muy buenas migas, aunque dentro del campo seremos rivales durante 90 minutos. La verdad es que enfrentarte a tu ex-equipo siempre se hace extraño, ya me pasó en la jornada 2 en el Sagnier, pues en el Nou Sardenya será aún mas especial si cabe. 

2) Sí, durante la semana he hablado con algún jugador y siempre hay bromas y piques sanos entre nosotros. Ellos me dicen que este encuentro será algo mas igualado que en la ida y estoy de acuerdo, ya que no es el mismo Europa que al principio, y a los resultados de los últimos partidos me remito. Será un buen partido entre dos aspirantes a play-off. Y de momento no hay ninguna apuesta en firme, pero la habrá seguro, jejeje. 

3) El trato con la afición del Europa conmigo siempre ha sido excelente. De hecho, mantengo alguna conversación vÍa twitter con algunos de ellos. Incluso @rakyreich (Raquel), o @Menarguezgil (Carlos), me felicitan siempre que meto un gol; ésto es lo mejor del fútbol, sin duda, la buena gente que conoces. Y si marco, sí que lo celebraré, ya que es el cumpleaños de mi padre y se merece una dedicatoria en condiciones (ha llegado a venir a Valencia a verme jugar un miércoles a las 20:00, aún trabajando el día siguiente, mi fan numero 1). 

4) No tengo malos recuerdos del Europa, ya que el año pasado fue todo muy rodado. Y, sin duda, ganar una Copa Catalunya con el Europa ha sido el logro deportivo que más me ha llenado, junto con el ascenso hace 4 temporadas con el Prat a Segunda división B. 

5) Estoy convencido que sí lo jugará desde que estaba más cerca del descenso que del play-off. Tiene una plantilla muy amplia, con jugadores que tienen la experiencia y categoría suficiente como para llevar al equipo a las 4 posiciones de arriba; sin duda, un equipazo. 

6) Yo antes de jugar en el Europa estuve 4 años en el Prat y siempre me han tratado de 10 ahí; lo considero mi casa, y si a todo esto le sumas que Pedro decidió apostar por mi y llevarme a mi antiguo club, hizo que la decisión fuera muy fácil para mi (En el Europa también me trataron muy bien, ninguna queja eh, jejeje).


EUROPA-PRAT, EN L'ESTRENA DEL PARTIT DE BTV

L'Europa-Prat de l'any passat va acabar sense gols
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa-Prat de diumenge servirà també per a l'estrena d'un nou espai de retransmissions en directe de partits del grup català de Tercera. Si el passat mes de setembre La Xarxa de Comunicació Local iniciava l'aventura de 'Futbol En Joc' (partit cada diumenge a les 12:25h de Tercera o de Primera Catalana), ara els companys de BTV encetaran 'El Partit de BTV': una retransmissió de partits d'equips barcelonins cada diumenge a les 12h. De moment començaran amb els partits dels 4 equips barcelonins de Tercera, tot i que la idea és ampliar l'oferta a equips de Primera Catalana i també a altres esports. El narrador dels partits serà el periodista Jordi Montalbo, acompanyat de Jordi Brescó o Laia Cervelló

Així doncs, aquest diumenge, doble oferta de futbol de Tercera a les televisions locals: a les 12h, a BTV, Europa-Prat; i a les 12:25h, a través de 27 televisions locals de tot Catalunya integrades a La Xarxa, Rubí-Santfeliuenc.