divendres, 1 de gener del 2016

Prèvia Granollers - Europa; any nou, lliga nova

Granollers i Europa ja es van enfrontar al Torneig d'Històrics el passat mes d'agost
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa va acabar 2015 amb aquell regust agredolç que va deixar l'empat a casa davant el Santfeliuenc. Un empat que era la metàfora perfecta del que ha estat aquesta primera volta de lliga que acabarà diumenge a Granollers: moments de brillantor, incapacitat per matar els partits, i errades que t'acaben condemnant a perdre punts. El millor d'aquesta aturada nadalenca i el canvi d'any, però, és que suposen una magnífica oportunitat per fer reset i començar de zero. Plantejar-se els 20 partits que queden com si comencés una nova lliga pot ser la millor manera de treure el màxim rendiment d'una plantilla de luxe, esquivant pressions classificatòries i angoixes innecessàries i nocives. Si fas el que s'espera de tu d'aquí a final de temporada, és pràcticament segur que acabaràs a la zona de privilegi, i aquest pot ser el millor dels plantejaments a partir d'ara.

Padilla és un dels 3 jugadors escapulats que torna després de sanció
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Tot i el decebedor empat a darrera hora davant el Santfe, el cert és que l'Europa arriba al partit de Granollers en una bona dinàmica: ha sumat 7 dels 9 últims punts, sent capaç de remuntar davant Palamós i l'històric 4-5 al camp del Júpiter en què va aixecar un 3-0 en contra. Tots signaríem anar sumant 7 punts cada 3 partits jugats, i especialment en aquest tram de calendari en què els homes d'Albert Poch empalmen visites a Granollers i Terrassa, abans d'afrontar un dels partits més esperats de l'any: el del retorn al Nou Sardenya de Pedro Dólera i el seu Prat ple d'ex-escapulats. Ja hi haurà temps de pensar-hi, així que ara mateix al vestidor europeista només hi ha un nom al cap: Granollers. I més tenint en compte que ara mateix és l'equip que marca la zona de play-off amb 29 punts, 6 més que l'Europa, i que aquesta és una magnífica oportunitat per començar a retallar distàncies amb la zona de privilegi.

Els bessons Vidal encara no podran debutar
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa comença 2016 amb dues cares noves al vestidor: els bessons Gabriel i Ivan Vidal, presentats aquesta setmana, i que arriben cedits per la Pobla de Mafumet. En espera de la tramitació de la fitxa que encara no s'ha concretat, cap dels dos hauria pogut jugar tampoc, ja que en Gabriel acumula una sanció amb el Catllar, mentre Iván pateix un esquinç que el tindrà de baixa un parell de setmanes. Als pròxims dies s'hauria de concretar també el fitxatge d'un defensa contrastat que pugui cobrir la baixa del lesionat de llarga durada Javi Iglesias, i que podria estar ja a punt per la visita a Terrassa de la pròxima setmana. A banda del lateral andalús, Albert Poch torna a tenir diverses baixes, que es concentren aquesta setmana al mig de camp: 3 futbolistes no podran jugar per sancions derivades de l'últim partit (Guzmán, sancionat amb 2 partits; i Fran Bea i Álex, que es perdran la visita a Granollers per acumulació de 5 grogues). Per contra, tornen a l'equip 3 jugadors que es van perdre el darrer partit per sanció: els centrals Alberto i David López, i també el migcampista Padilla. Precisament, David López és l'únic apercebut ara mateix, i es perdria el partit a Terrassa si veu una groga diumenge. Amb totes les baixes que té l'equip, el migcampista del juvenil Javi Prats entrarà a la convocatòria.

El tècnic Albert Poch, valora així el partit a Granollers i els reptes de l'Europa per a aquest 2016:

FONT: 'Vamos, escapulados!'


EL RIVAL:

El Granollers és quart per mèrits propis, amb un futbol de toc i combinació
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El Granollers és la sorpresa relativa d'aquesta temporada; sorpresa, perquè aquesta temporada va tornar a Tercera després d'una dècada d'absència, i ocupa la quarta plaça de la classificació. Relativa, perquè té una plantilla amb grans jugadors i juga un dels futbols més atrevits i ofensius de la categoria. Amb tot, el que resulta indubtable és que els 29 punts que han sumat fins ara se'ls han guanyat amb tot mereixement, i no és cap tonteria pensar que l'equip d'Albert Garcia i Víctor Vera pot aguantar en la lluita a la zona alta fins al final del campionat. Els 28 gols marcats el converteixen en el tercer equip més golejador del grup català de Tercera. I a casa és un equip pràcticament intractable: va perdre el primer partit contra el Manlleu (1-3) el 29 d'agost, i des de llavors estan invictes com a locals, havent derrotat rivals com el Sabadell B, Montañesa, Figueres, o Terrassa (amb un contundent 5-0), i empatat amb d'altres com Ascó o Júpiter. Els vallesans arriben al partit després de caure 2-0 al camp del líder Prat.

Carlos Cano, germà del capità de l'Europa, i pitxitxi del Granollers amb 7 gols
(FOTO: twitter Carlos Cano)

A banda de mantenir part del bloc que va aconseguir l'ascens a Tercera (amb jugadors com Ramon Suárez, David Durán, Àlex Gil, David Bauli, Edu Cosme...), el Granollers ha sabut reforçar-se molt bé, fet que explica en bona part el gran rendiment que està oferint fins ara: el porter Ortega, Roger Martínez, Didi, Ferran Vila, Carlos Cano o, ara fa unes setmanes, l'ex-Europa Pedro Bilbao, són noms contastats i amb experiència a la categoria, que han conformat un bloc sòlid i resolutiu. Tot i que Raul Matito va pujar l'equip a Tercera, el club va optar per fer un relleu a la banqueta, en considerar que havia acabat un cicle. L'escollit va ser l'ex-tècnic de l'Avià Albert Garcia, que treballa colze a colze amb Víctor Vera.

Pedro Bilbao jugarà per primer cop contra l'Europa, 1 mes després de marxar
(FOTO: EC Granollers)

Si no hi ha cap contratemps d'última hora, Albert Garcia i Victor Vera tindran les baixes de Roger Martínez per acumulació de targetes, i dels lesionats Edu Cosme i Marcelo Luna. Àlex Gil era dubte, però sembla que finalment podrà entrar a la llista de convocats.

El tècnic Albert Garcia està imprimint futbol i caràcter al nou Granollers
(FOTO: EC Granollers)

Com sempre, si voleu saber millor cóm juga el Granollers, ho podeu fer en aquest article d'anàlisi amb enllaç a diversos partits íntegres del conjunt vallesà.

FONT: La Xarxa


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

La darrera visita a Granollers en lliga de Tercera va acabar amb triomf de l'Europa
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


ESTADI:

MUNICIPAL (C/ Girona, 54 - Granollers)
Diumenge 3 gener, 12h.

10 euros General.
5 euros Jubilats.
Gratis Socis EC Granollers.  

FONT: La Xarxa

FONT: Google Maps


Previsió del temps per a diumenge a Granollers
(FONT: meteosat.com)


JORNADA 19:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

L'Europa B - Montcada s'ajorna fins dimecres 13 de gener a les 21h
(FONT: CEEuropa.cat)