dilluns, 4 de gener del 2016

Granollers 2 - Europa 3; equip no apte per a cardíacs

Tercera remuntada en 4 partits i bogeria escapulada; un Europa esquizofrènic ha guanyat in-extremis a Granollers
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Amb la mitjana d'edat de la massa social de l'Europa, l'equip hauria de començar a pensar en la salut cardíaca dels seus aficionats. L'equip d'Albert Poch ha tornat a mostrar avui la seva bipolaritat, guanyant novament amb remuntada. Un fet que s'ha repetit en 3 de les 4 últimes jornades, i que mostra les dues cares d'un equip amb gran potencial, però segurament encara sense el punt de cocció i maduresa que pot donar el pas del temps. A la primera part, els escapulats han demostrat no haver-se après la lliçó de La Verneda, i s'han vist superats per un Granollers intens i ambiciós: Didi ha fet l'1-0 i un inspiradíssim Pedro Bilbao ha marcat el gol de l'ex, que ha celebrat amb efusivitat, mentre el micròfon d'ambient de la càmera de VOTV captava el comentari d'un aficionat local augurant una golejada vallesana. Segurament el mateix que pensàvem tots en aquell moment, i el mateix que vam pensar també en el minut 15 al camp del Júpiter... 

...l'esquizofrènic Europa, però, ens tenia reservades encara moltes emocions, que han començat a fructificar només començar la segona part, ja amb l'equip jugant amb defensa de 3, amb 5 migcampistes i 2 davanters: la dupla atacant formada per Abel Rita i Poves ha aprofitat el primer partit post-fitxatge d'Iván Vidal per reivindicar-se. Benvinguda competència mentre serveixi per incrementar el nivell global de l'equip. Poves només ha necessitat 2 minuts sobre la gespa per marcar el 2-1 (gran gol de volea creuada) i posar la por al cos al Granollers, trencant ja de pas la maledicció i sequera absoluta de la samarreta taronja. A 8 minuts del final, capi-Cano ha volat més alt que ningú a la sortida d'un córner per rescatar un primer punt. I al minut 87, una gran jugada col·lectiva amb intervenció de 6 futbolistes graciencs l'ha culminat Abel Rita, que s'ha fet un espai d'esquenes a porteria per habilitar-se la pilota a la cama esquerra, i foradar la xarxa i les il·lusions locals. 7 gols de Rita, 7 marcats amb la seva poderosa cama esquerra. La pinya entre jugadors i afició per celebrar el 2-3 ha de simbol·litzar la fe i voluntat comuna d'un objectiu inequívoc: una zona de play-off que queda ja a només 4 punts. I és de justícia també assenyalar les grans intervencions a la porteria de Gianni, que ha mantingut viu l'equip fins al final amb les seves aturades. 

Amb el triomf, l'Europa puja a la desena plaça amb 26 punts, a 4 del Gavà, que marca la zona de play-off. Diumenge vinent, nou partit a domicili, al camp del Terrassa, en la primera jornada de la segona volta del campionat. 

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

FONT: VOTV (Jordi Calls) / La Xarxa

FONT: FCF.cat

Guillem Josa s'ha estrenat com a titular
(FONT: 'Vamos, escapulados!')


Zona Mixta:

Aquestes són les valoracions en roda de premsa dels tècnics Albert Poch i Víctor Vera, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial del club:

  

FONT: CEEuropa.cat

Nils i Pedro Bilbao, en una pugna per la pilota
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

I adjuntem també les entrevistes al futbolista escapulat Nils Puchades i l'ex de l'Europa Pedro Bilbao, crític amb el tracte rebut per algunes persones del club gracienc. Dues entrevistes gentilesa del company de La Xarxa i 'Tercera.cat' Roger Sánchez:




FONT: Roger Sánchez


Així ho han vist:

-Web oficial EC Granollers

-FCF
-L'Esportiu
-El Travesser


El parTUIT de la grada:

FONT: twitter


Resultats Jornada 19:


 FONT: FCF.cat

Figueres - Montañesa


FONT: BTV Esports

Júpiter - Manlleu


FONT: BTV Esports

Gavà - St. Andreu


FONT: BTV Esports

Vilafranca - Cerdanyola

FONT: Youtube Cerdanyola FC