dijous, 7 de gener del 2016

Així juga el Terrassa

FOTO: Terrassa FC

Dijous és dia d'analitzar el pròxim rival de l'Europa. Diumenge a les 17h, l'equip escapulat comença la segona volta al camp del Terrassa; un rival que poc té a veure amb el conjunt que va caure per 5-0 al Nou Sardenya en el primer partit de lliga. Analitzem el seu joc amb el darrer partit que han jugat els homes de David Pirri, diumenge passat a casa contra el líder Prat. Un enfrontament on, segurament, els terrassencs no van fer el partit més representatiu del seu futbol de toc i combinació, ja que el conjunt potablava no els ho va permetre. Amb tot, atents a molts jugadors de qualitat i trajectòria contrastada: des del porter Dani Barragán, les pujades de laterals com Javi González o Chele (que aquest dia no va jugar per sanció), la clarividència en la creació d'homes com Adri Gimeno o Xavi Boniquet, l'experiència per banda d'Aaron Bueno, el desequilibri en l'extrem dret d'Isaac Maldonado, o la movilitat i dinamisme al davant d'Óscar Hernando. A tots ells hem de sumar el retorn de Víctor Merchán (home que va poder signar per l'Europa a l'estiu, i que ha tancat el seu fitxatge de tornada a Terrassa aquesta setmana), o futbolistes de refresc com Güell, que ja ha demostrat aquesta temporada que és capaç de fer grans gols. 

FONT: La Xarxa

L'onze del Terrassa en l'últim partit, contra el Prat
(FONT: 'Vamos, escapulados!')


MONTORO: "PARTIT ESPECIAL, PERÒ CAP MOTIVACIÓ EXTRA"

Montoro ultima els detalls per al retorn a Terrassa, el seu club de procedència
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El partit de diumenge suposarà el retorn a Terrassa de l'extrem de l'Europa Carles Montoro. El futbolista terrassenc va deixar les files del conjunt de la seva ciutat el passat estiu, després de 3 temporades al primer equip, i la formació prèvia en categories inferiors fins a juvenils. Parlem amb ell per copsar les seves sensacions prèvies al Terrassa-Europa de diumenge:


1) Diumenge, el teu retorn a Terrassa. Representa un partit especial? Suposa alguna motivació extra?

Sí, sempre és un partit especial per mi jugar contra el Terrassa, on he viscut tants anys, on he disputat el meu únic play-off, i on he gaudit jugant un bon futbol. No representa una motivació extra per mi, més enllà de què és un partit que volem guanyar per començar a escalar posicions a la taula, i estar més a prop dels llocs de play-off, que és on volem estar a final de temporada.

2) Has parlat amb algun ex-company, dels pocs que quedin? Heu fet alguna aposta?

No he parlat amb cap ex-company. I, per tant, no hem fet apostes, jajaja.

 3) A priori, l'Olímpic de Terrassa, tan gran i amb tants espais, sembla un camp propici per a l'Europa, no?

Sí, per la idea de joc que volem plantejar és un camp perfecte. Tot i que també és perfecte pel Terrasa, que també practica aquest tipus de joc. Crec que serà un partit maco de veure, amb els dos equips intentant jugar la pilota. 

4) Arribeu després de sumar 10 dels últims 12 punts, però amb aquestes dues cares tan diferents: la de les desconnexions i la de les remuntades. Dins del vestidor cóm veieu l'equip? Per què creieu que l'equip està sent tan irregular?

L'equip està unit i amb ganes de solucionar aquestes "desconnexions". Sobretot perquè l'objectiu és clar; i després de no sumar molts punts a la primera volta, qualsevol desconnexió que no siguem capaços de donar-hi la volta, ens pot deixar molt lluny de l'objectiu. No tenim clar el per què ens passa això; de totes maneres, s'està treballant per que no continuï passant. 

5) Tot i aquesta irregularitat, l'Europa és a només 4 punts del play-off. Tot i que hi ha tants equips implicats, ho veieu un objectiu factible?

Sí que ho veiem factible; encara queda tota una segona volta i molts punts per disputar, tot és possible. 

6) En el pla individual, cóm t'estàs trobant? Ets un dels pitxitxis, i un dels 3 únics jugadors que ha participat en tots els partits...

Individualment, estic a gust dins l'equip, tot i les dificultats que hem viscut.


7) Cóm estàs veient el Terrassa?

El veig un equip molt seriós, amb una idea clara de joc: la de jugar la pilota. Tot i començar el projecte una mica més tard, s'ha sabut refer d'aquesta situació i està donant la cara, amb bons jugadors i amb un gran cos tècnic.

Montoro, en l'etapa al Terrassa
(FOTO: Àlex Gallardo)


POCH, A RÀDIO MARCA: "POCS EQUIPS SÓN TAN OFENSIUS COM EL TERRASSA"


El tècnic de l'Europa sap que el Terrassa voldrà treure-li la possessió de la pilota diumenge
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'entrenador de l'Europa ha passat avui pels micròfons del programa 'Catalunya Futbol' de Ricard Vicente a Ràdio Marca Barcelona. Albert Poch ha advertit del potencial del Terrassa i en el seu tarannà ofensiu i combinatiu, a més de reiterar que els tècnics continuen buscant l'equilibri per veure la millor versió de l'Europa amb continuïtat:

FONT: Ràdio Marca Barcelona

Per cert, dos apunts més de l'actualitat escapulada: d'una banda, ja s'ha confirmat oficialment que els dos pròxims partits de l'Europa (que empalmarà dues jornades com a local) es disputaran en horari de diumenge a les 12h: el 17 de gener, el partidàs contra el líder Prat, en el retorn de Pedro Dólera i companyia al Nou Sardenya; i el 24, davant el Morell.

I d'altra banda, el web oficial del club ha publicat el quart i darrer capítol dels episodis dedicats a l'Europa de la postguerra, que signa en Xavier Vidal.