divendres, 29 de gener del 2016

Prèvia Peralada - Europa; prohibit abaixar la guàrdia

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

L'Europa vol continuar la bona ratxa a un camp més complicat del que pugui indicar la classificació. I és que, per molt que visitis al penúltim classificat, cal tenir ben present que al Municipal de Peralada el Terrassa va caure 6-1 fa 2 jornades, el vigent campió Ascó també va perdre per 4-1, o l'intractable líder Prat no va passar de l'empat. Per tant, totes les alertes enceses per jugar amb la màxima tensió des del primer minut fins a l'últim. Aquesta serà l'única manera de continuar la brillant escalada de l'equip d'Albert Poch.

L'Europa vol seguir sumant per vuitena jornada consecutiva
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

I és que l'Europa buscarà allargar a 8 les jornades consecutives invicte. En aquests darrers 7 partits, el conjunt escapulat ha estat el millor equip de la lliga (juntament amb el Prat), amb un total de 17 punts sumats de 21 possibles. En les primeres 15 jornades els graciencs només n'havien sumat 16, així que no cal afegir gaire més en quant al salt de rèdit de punts que ha fet l'Europa als 2 últims mesos: de ser dissetè amb 16 punts i a tocar del descens, a pujar fins a la setena plaça amb 33, i a només 5 del play-off. Ara que s'ha fet el més difícil, cal persistir en l'esforç per continuar l'escalada. Molt bona feina a les últimes setmanes, però encara està tot per fer...

Fran Bea, i tambe Padilla i Nils, estan recuperats dels cops i lesions lleus del passat diumenge
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

El tècnic Albert Poch continua sense poder comptar amb un parell de jugadors: al marge del lesionat de llarga durada Javi Iglesias, Iván Vidal continua recuperant-se del seu esquinç i, tot i que ja ha començat a entrenar amb el grup, encara trigarà uns dies més a estar disponible. David López és l'únic apercebut ara mateix, i es perdria el partit a Peralada de la pròxima jornada si veu una groga diumenge.

El migcampista Uri González ha valorat aquesta setmana l'estat de forma de l'equip, en una entrevista amb Àngel Garreta per al web oficial del club:

FONT: CEEuropa.cat


EL RIVAL:

La classificació enganya; compte amb el Peralada, que té molt bon equip...
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Al contrari que el cotó, la classificació sí que pot enganyar. El Peralada ocupa la penúltima posició de la lliga amb 19 punts, i es troba ara mateix a 2 de la teòrica salvació (sempre a expenses de possibles ascensos i descensos compensats). Només ha guanyat 3 partits en tota la lliga però han estat tot golejades (1-4 a Palamós, 4-1 a l'Ascó, i 6-1 al Terrassa). I només ha sumat 2 triomfs a casa i 9 punts de 30 com a local, esdevenint el pitjor a camp propi de la categoria, igualat amb el Masnou; però no cal recordar cóm va anar la visita a terres masnovines del passat 29 de novembre, en la darrera derrota de l'Europa... malgrat totes aquestes xifres, que ningú es pensi que la visita a Peralada serà cap passeig, perquè el conjunt d'Arnau Sala i Xavi Punsí és un molt bon equip. I més ara que s'ha reforçat...

Xavi Ferrón, un nou perill en l'atac del Peralada
(FOTO: twitter CF Peralada)

I és que, al marge d'homes contrastats com el porter Joan Ureña, el central Sergi Murga, els migcampistes Guillem Cornellà o Albert Moñino, o el davanter Marc Mas (que ja va marcar al Nou Sardenya), els empordanesos han incorporat a les darreres setmanes bons futbolistes que faran pujar el nivell, de ben segur: homes com el davanter del Girona B i ex del Badalona Xavi Ferrón, que es va estrenar amb un doblet davant el Terrassa, i el migcampista del Farners i ex-Manlleu Iván Fernández, que no podrà jugar diumenge. Els tècnics tampoc podran comptar amb els lesionats Murga i Moñino (protagonista, per cert, ara fa uns dies, d'aquesta entrevista amb Roger Sánchez al web 'Tercera.cat'). 

11 inicial del Peralada en l'últim partit, al camp del Prat
(FONT: twitter CF Peralada)


PRECEDENTS:


FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Peralada s'han enfrontat 11 vegades en partit oficial, i sempre a Tercera divisió. El balanç fins ara és de 4 victòries, 5 empats i 2 derrotes, amb 8 gols marcats i 8 d'encaixats. El Municipal de Peralada se li ha donat força bé a l'Europa, que ha guanyat 2 precedents, n'ha empatat 2 més, i només ha perdut en una ocasió, al 2003. Això sí, de l'últim triomf en fa pràcticament 10 anys. Un altre bon alicient per buscar els 3 punts diumenge...

12 de febrer de 2006; últim triomf de l'Europa al camp del Peralada
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va empatar 1-1, en un partit en què es va avançar al minut 78 amb gol de Cano; un penal al tram final transformat per Marc Mas, però, va impedir el triomf escapulat:

FONT: BTV Esports


ESTADI:

MUNICIPAL (Zona Esportiva - 17491, Peralada)
Diumenge 31 gener, 17h

10 euros General
Gratis socis CF Peralada

FOTO: Peralada.org

FONT: Google Maps


Previsió del temps per a diumenge
(FONT: meteosat.com)


JORNADA 23:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat