divendres, 27 de febrer del 2015

Prèvia Palamós - Europa; que continuï la ratxa!

L'Europa busca diumenge al camp del Degà el quart triomf consecutiu, tercer en lliga
(FONT: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Després de 3 victòries consecutives al Nou Sardenya (Sabadell en Copa Catalunya, i Masnou i Vilafranca en lliga), l'Europa buscarà prolongar la bona ratxa amb un nou triomf aquest diumenge a les 16:30h a Palamós. Un cop reconquerida la tercera plaça del campionat, l'equip de Pedro Dólera té ara una triple fita per endavant: mantenir o ampliar l'avantatge de 2 punts sobre Rubí i de 5 sobre Terrassa, continuar escurçant distàncies sobre els colíders Pobla de Mafumet i Ascó (tots dos són 5 punts per davant*), i arribar en el millor moment de forma físic i anímic a la final de Copa Catalunya del pròxim 25 de març. Precisament pensant en aquest final, a les darreres hores coneixíem que el partit de la jornada 29 davant el Rubí s'ha avançat a dissabte per tenir un dia més per preparar la gran final.

*La Pobla va perdre dissabte 0-1 amb el Gavà. Opció de retallar distàncies

L'Europa no guanya fora des del 18 de gener, quan va derrotar el Terrassa per 1-2. En l'últim partit a fora, l'equip va cedir un empat 1-1 a Castelldefels per culpa d'una mala primera part, circumstància que cal evitar que es repeteixi diumenge, sortint concentrats al 100% des del primer minut. De fet, l'equip gracienc ha guanyat 4 dels seus últims 5 partits a domicili, i a Palamós vol recuperar aquesta fiabilitat imprescindible per aspirar a grans fites en aquesta lliga.

Putxi, sancionat, s'uneix a la llarga llista de baixes
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Pedro Dólera haurà de tornar a fer malabarismes per confeccionar la llista de convocats. A més de les absències dels lesionats de llarga durada Rovira i Víctor Durán, també continua de baixa per lesió ValderasPoves és dubte per la lesió al genoll que es va fer fa dues jornades, i tampoc és segura la presència de Sergi Pastells, que ha estat malalt aquesta setmana. Putxi tampoc podrà jugar, després de l'expulsió del passat diumenge, però per contra, tornen a l'equip Padilla i Alberto, absents davant el Vilafranca per sanció. Amb tot, Guillem Josa té molts números de repetir convocatòria amb el primer equip i, si fos necessari per manca d'efectius, l'acompanyaria algun altre jugador del filial o del juvenil.


EL RIVAL:

El Palamós, diumenge passat a Rubí
(FOTO: Flickr Jaime Blanco)

Situat a la zona mitja de la taula, el Palamós lluita ara mateix per allunyar-se de la zona perillosa de la classificació. Tot i ocupar la 13ª plaça amb 30 punts, el Degà del futbol català té només 4 punts de marge respecte a la zona de descens directe, i sap que no pot adormir-se (i més havent-hi la possibilitat d'hipotètics descensos compensats que podrien sentenciar al descens també al quart o, fins i tot, al cinquè per la cua). Els empordanesos no guanyen des del 24 de gener (1-0 davant el Vilafranca), però diumenge passat a Rubí ja van demostrar de què són capaços i van treure un bon empat. Al seu camp, equips com el Prat o l'Ascó no van poder guanyar-los. Avís per a navegants...

Joan Mármol es va fer càrrec de la banqueta del Degà a mitja temporada, substituïnt el 'Cueta' Jordi Martínez
(FOTO: Flickr Jaime Blanco)

Respecte el partit d'anada, hi ha hagut alguns canvis: començant per la banqueta, on Joan Mármol es va fer càrrec de l'equip a la jornada 14, substuituïnt el 'Cueta' Jordi Martínez. El nou entrenador del Degà va agafar l'equip penúltim amb 10 punts, i en 11 partits ha sumat 20 punts de 33 possibles, i l'ha tret de la zona perillosa. Un dels grans 'culpables' de la bona ratxa palamosina, el seu pitxitxi Sergi Arimany, que ha marcat 7 dels seus 10 gols des de l'arribada del nou tècnic. Durant la temporada van anar marxant futbolistes com Javi Calvo, Eloi Fontanella, Jayro LoinazJosé Flores, o Ramon Borrell.

Elies Martí, una de les baixes del Palamós per culpa d'aquesta targeta a Rubí
(FOTO: Flickr Jaime Blanco)

De cara a aquest partit, Joan Mármol també té unes quantes absències: el tècnic empordanès descarta que Moha i David Torres puguin jugar per lesió; Elías Martí i Marc Medina són baixa per acumulació de targetes, i Subi perquè va veure una vermella diumenge passat a Rubí. Per contra, el tècnic del Palamós recupera l'ex-escapulat Cristian Del Moral, absent l'últim partit per sanció, i que al partit d'anada va fer el gol del Degà en una gran llençament de falta directa.


PRECEDENTS:

Cal afegir el 3-1 del partit d'anada
(FONT: Futbolme.com)

Tot i la victòria del partit de la primera volta, el cert és que el Palamós no se li ha donat massa bé a l'Europa en els últims anys. De fet, dels últims 19 partits, el balanç és de només 3 triomfs, 6 empats i 10 derrotes, 25 gols marcats i 30 d'encaixats. L'últim triomf al Municipal de Palamós va ser fa dues temporades, amb una victòria per 1-3, el dia que Óscar Muñoz va debutar amb la samarreta escapulada marcant un doblet. A nivell global, 36 precedents oficials entre els dos equips a casa i a fora, amb un balanç de 12 victòries, 14 empats i 10 derrotes, 51 gols a favor i 46 en contra. 

9 de desembre de 2012; el darrer triomf a Palamós, amb doblet del debutant Óscar Muñoz
(FOTO: David Grau / CEEuropa.cat)


A LA 1ª VOLTA:

En el retorn al Nou Sardenya després de l'exili a Santa Coloma, l'Europa va guanyar per 3-1 en un partit èpic: va ser el partit de l'inici extraordinari amb 2 gols de Nils als primers 4 minuts, el de l'ensurt d'Albert Alegre, i el d'un triomf molt meritori tot i el shock anímic i el fet de jugar amb 10 homes des del tram final de la 1ª part.

  FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)


ESTADI:

NOU MUNICIPAL (C/ Narcís Pagès i Prats, Palamós)
Diumenge 1 de març, 16:30h

10 euros, general
7 euros, socis CE Europa
5 euros, socis Palamós CF (Jornada econòmica)

FONT: PalamósCF


FONT: Google Maps


Temps previst diumenge a Palamós
(FONT: meteosat.com)


El Palamós ha decretat jornada econòmica per a diumenge, de manera que els socis locals també hauran de passar per taquilla. Segons va confirmar el club empordanès, els socis de l'Europa pagaran només 7 euros, gràcies a l'acord de col·laboració recíproc entre els dos clubs.


PARTITS JORNADA 26:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (22ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (23ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: FCF.cat

-FEMENÍ A (19ª jornada Segona Divisió, Grup 3): 

FONT: FCF.cat

FONT: CEEuropa.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!