divendres, 6 de febrer del 2015

Prèvia Europa - Masnou; trampolí o ressaca?

El 3-0 de dimecres contra el Sabadell en Copa Catalunya marcarà la visita del Masnou a la lliga
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Gestionar emocions i fatigues serà el gran repte de l'Europa en la visita d'aquest diumenge del Masnou al Nou Sardenya. Després de la històrica classificació per a la tercera final de Copa Catalunya del club del passat dimecres, l'equip de la Vila de Gràcia ha de tornar a tocar de peus a terra i centrar-se en un campionat de lliga on està pecant d'excessiva irregularitat. L'experiència del que va passar després d'eliminar el Barça B als quarts de final (dues derrotes consecutives en lliga) ha de servir d'advertència per a un Europa que ja no pot cedir més terreny respecte els primers classificats ni cap als perseguidors que lluiten també per entrar en zona de play-off. El Masnou és un d'ells, sense anar més lluny...

Copa Catalunya a banda, l'Europa arriba a la cita de diumenge després de 2 empats consecutius que han tornat a allunyar els homes de Pedro Dólera dels colíders Ascó i Pobla de Mafumet. Ara a 7 punts del capdavant, i ja amb només 3 de marge sobre el cinquè (el Terrassa), l'equip ha d'intentar aprofitar l'embranzida del 3-0 contra el Sabadell en Copa per agafar velocitat de creuer a la lliga d'una vegada per totes. Toca tornar a guanyar al Nou Sardenya (en lliga no se suma un triomf a casa des del 9 de novembre, 2-1 davant el Peralada), i per fer-ho caldrà inevitablement acabar amb la sequera de 185 minuts sense marcar com a local (l'equip no ho fa en lliga des del 6 de desembre, en el 2-2 davant el Santfeliuenc). 

Poves es va lesionar al partit d'anada i diumenge és dubte
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Pedro Dólera continua sense poder comptar amb els lesionats Rovira i Víctor Durán. A més, és dubte el golejador Àlex Poves, amb molèsties físiques derivades del partit del passat dimecres. Caldrà anar amb compte, una setmana més, amb els 6 apercebuts que té l'equip, i que es perdrien la pròxima visita al camp del Sabadell B si veuen una groga aquest diumenge: Putxi, Alberto, Lara, Padilla, Dot i Guzmán.


EL RIVAL:

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

El Masnou va començar el curs com una bala, però darrerament passa pel pitjor moment de la temporada. L'equip de Miguel López arriba al Nou Sardenya amb urgències, després d'acumular 6 derrotes consecutives que l'han fet baixar de la zona de play-off a l'actual novena plaça, amb 30 punts. Els masnovins no guanyen des del 7 de desembre (1-0 al Gavà), i han sumat només 3 punts dels últims 24. De fet, al 2015 encara no han aconseguit marcar cap gol. Com a visitants, han sumat 12 punts de 30 disputats. Tot i que aquestes xifres podrien fer pensar que es tracta d'un rival propici per que l'Europa sumi els 3 punts, no hem d'oblidar el sòlid partit que van fer a l'anada, i també el fet que ja han guanyat enguany a camps tan complicats com el del Prat, el del líder Ascó, o a Sant Feliu.

Respecte el partit d'anada, la plantilla del Masnou ha patit alguns retocs: al mercat d'hivern van fitxar David Romo, David LlobetDavid Márquez i el jove Martín Muslera, i van marxar Jordi Sánchez, Adri, i també se li va donar la baixa a Kevin.

David Márquez, un dels reforços d'hivern del Masnou, serà baixa
(FOTO: Artur Tura / Torneig d'Històrics)

De cara a aquest partit, Miguel López no pot comptar per lesió amb Èric Blasco, Ñito, Guti i un dels nouvinguts, David Márquez, que es va trencar el nas en el partit del passat diumenge. A més, tampoc podran ser al Nou Sardenya per motius laborals Édgar Santolalla i Éric Martínez. Torna Juanma, després de sanció.


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Europa i Masnou s'han enfrontat ja en 29 ocasions en partits oficials, amb un balanç de 16 victòries escapulades, 8 empats i 5 derrotes, amb 34 gols marcats i 21 encaixats pel conjunt gracienc. Amb tot, ja fa més de 3 anys que l'Europa no derrota el Masnou a la Vila de Gràcia, ja que l'any passat va caure 0-2 en l'última jornada de lliga i fa dues temporades l'equip maresmenc jugava a Primera Catalana. El darrer triomf al Nou Sardenya davant el Masnou va ser el 12 de gener 2012 (un partit que s'havia suspès per la pluja el 13 de novembre de 2011), amb un 1-0 amb gol d'Alberto.

Alberto celebra amb ràbia el gol del darrer triomf de l'Europa sobre el Masnou a Gràcia, el 12 de gener de 2012
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va empatar 0-0 al camp del Masnou, en un partit bastant tancat i sense massa història:

  FONT: BTV Esports


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 8 febrer, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes, socis de la Montañesa, Martinenc i Santfeliuenc
Gratis* socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'





FONT: Google Maps

(FONT: meteosat.com)

Aprofitant l'embranzida anímica i social per l'accés a la final de Copa Catalunya, des del club i les penyes animen tothom a donar suport l'equip també en aquesta segona volta de la lliga. Recordeu que és a la venda un carnet de segona volta que permet veure els partits a 3 euros. Tota la informació, al web oficial de l'Europa.

FONT: twitter penya Eskapulats


PARTITS JORNADA 23:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (20ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (21ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: FCF.cat

-FEMENÍ A (17ª jornada Segona Divisió, Grup 3): NO ES JUGA FINS LA PRÒXIMA SETMANA!



FONT: CEEuropa.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!