dilluns, 16 de febrer del 2015

La final de Copa Catalunya, al Nou Sardenya

La Vila de Gràcia espera tornar a vibrar amb la Copa Catalunya i sumar el tercer títol del trofeu
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El desig que expressava l'entrenador de l'Europa Pedro Dólera instants després d'eliminar el Sabadell en semifinals s'ha fet realitat: el Nou Sardenya acollirà dimecres 25 de març la final de Copa Catalunya entre l'equip gracienc i el Girona. Així ho han acordat aquest matí el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, el president de l'Europa, Guillaume De Bode, i el director esportiu del Girona, Quique Cárcel, després de la reunió que han mantingut a la seu federativa del carrer Sicília de Barcelona. Una reunió en què el club gironí ha mostrat en tot moment la seva bona predisposició, tot i que això comporti jugar al camp del seu rival en aquesta final. En els pròxims dies, s'informarà de l'hora del partit, preus de les entrades i tots els detalls logístics de la final, en què el conjunt gracienc buscarà el seu tercer títol. Segons ha explicat La Xarxa de Comunicació Local, en un principi la final seria a les 21h., pero aquest detall s'haurà d'acabar de concretar pròximament en coordinació amb la Televisió de Catalunya, que té previst oferir el partit.

El president Guillaume De Bode i el coordinador general Jordi Vela han representat l'Europa en la reunió
(FOTO: FCF.cat)


Dólera: "Molt content; el Girona i la Federació s'han portat molt bé"

(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Instants després de fer-se oficial que l'estadi de l'Europa acolliria la final de Copa Catalunya 2015, a La Xarxa de Comunicació Local en Joan Barberà ha entrevistat el tècnic escapulat Pedro Dólera, que es mostra molt content per la decisió:

FONT: La Xarxa

FOTO: FCF.cat

A La Xarxa també han parlat amb el director esportiu del Girona, Quique Cárcel, que assegura que la Copa Catalunya necessita que el partit sigui una gran festa, i la milor opció per que això passi amb una gran afluència de públic és jugar a l'estadi gracienc:

FONT: La Xarxa


Primera final de Copa Catalunya masculina al Nou Sardenya

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Des de la creació de la Copa Catalunya al 1984 (primer com a Copa Generalitat, i posteriorment, amb la nomenclatura actual), l'estadi del carrer de les Camèlies no havia acollit mai cap final d'aquesta competició en categoria masculina (sí ho havia fet en la femenina). De fet, ara fa 17 anys de la darrera final disputada a Barcelona, que va ser precisament l'Europa-Barça al Miniestadi en què els escapulats van derrotar els blaugranes per segon any consecutiu. En les 26 edicions organitzades per la Federació Catalana de Futbol (des de 1989), només s'havien disputat dues finals a la capital catalana: l'abans esmentada, i la de 1996 a l'estadi Olímpic de Montjuïc, amb pallissa de l'Espanyol sobre el Barça (5-1). En les 5 primers edicions de la competició, encara sense la tutela de la federació, també s'havien jugat dues finals més al Miniestadi (1984 i 1985) i una altra al Narcís Sala (1988).

En el web oficial de l'Europa, l'Àngel Garreta ha recopilat totes les finals que s'han disputat al Nou Sardenya des de la seva remodelació al 1995, amb imatges d'algunes d'elles. Impagable la del blaugrana Pedrito en la final de Copa del Rei juvenil de 2005...

Tot un campió d'Europa i del món, el blaugrana Pedrito, a la final de Copa del Rei juvenil de 2005
(FOTO: CEEuropa.cat)

Tercera final escapulada; primera per als gironins

El gran capi Miquel Carvajal, a la balconada de la Plaça de la Vila, celebrant el segon títol al 98
(FOTO: CEEuropa.cat)

Aquesta serà la tercera final de Copa Catalunya que jugui l'Europa (abans, les ja conegudes de 1997 i 1998). Si guanyés el seu tercer títol, l'equip gracienc se situaria com a tercer en el palmarès de la competició, només superat per Barça (8 títols) i Espanyol (6). Per al Girona, aquesta serà la primera final de la competició. 


SI NO HI HA ACORD ENTRE CLUBS, EL SABADELL B-EUROPA SERIA EL 8 D'ABRIL

Si Sabadell B i Europa no opten per una altra data, el partit ajornat es jugaria dimecres 8 d'abril
(FOTO: CESabadell.cat)

Segons ha confirmat també aquest matí la Federació Catalana, el jutge de competició ha decidit que els partits de lliga ajornats ahir a causa de la vaga es juguin dimecres 8 d'abril. Això sí, si els clubs es posen d'acord per jugar el partit en una altra data ho poden fer, però sempre i quan no sigui més enllà del 15 d'abril. És el cas, per exemple, del Vilafranca-Rubí (que es juga aquest dimarts), o del Castelldefels-Montañesa (que es disputa dimecres). La Federació ha xifrat el seguiment de la vaga d'ahir en un 100%, per bé que coincidia amb un cap de setmana en què ja de per sí no hi havia jornada des de Primera Catalana en avall. El vicepresident de la catalana i ex-president de l'Europa Juanjo Isern, i el president del Santboià Ramon Andreu van explicar ahir a la nit al programa 'En Joc' de La Xarxa els detalls i motius de la vaga, i què passarà a partir d'ara:

FONT: La Xarxa