divendres, 20 de febrer del 2015

Prèvia Europa - Vilafranca; lliga, lliga, i només lliga

Després de l'aturada per la vaga del passat cap de setmana, i d'uns últims dies on la Copa Catalunya ha tingut protagonisme per l'anunci que la final es jugarà al Nou Sardenya, toca tornar a la realitat de la lliga. L'equip gracienc afronta aquest diumenge, davant el Vilafranca, el primer dels 5 partits que li queden abans de la gran final, en un tram de calendari particularment dur: i és que en les pròximes setmanes, els homes de Pedro Dólera s'hauran d'enfrontar al primer, tercer i sisè classificat. Setmanes claus, doncs, per definir quina serà la lluita de l'Europa en la recta final de lliga. Ara per ara, els escapulats són quarts a 7 punts de la Pobla de Mafumet, a 5 de l'Ascó, i amb els mateixos punts que el Rubí. La bona notícia és que els rubinencs van perdre aquesta setmana el partit ajornat del passat diumenge (precisament al camp del Vilafranca), de manera que el conjunt de la Vila de Gràcia depèn de sí mateix per pujar a la tercera plaça si puntua en el partit pendent al camp del Sabadell B. Un partit que, recordem, es jugaria dimecres 8 d'abril si els clubs no acorden una altra data alternativa. De fet, ara per ara, al web oficial de la Federació Catalana consta, per defecte, que el partit es jugaria aquell dia a les 20h, per bé que no és un horari confirmat ni definitiu:

FONT: FCF.cat

Després de trencar amb la mala ratxa de 3 mesos sense guanyar a casa en la darrera jornada davant el Masnou, l'Europa torna a jugar al Nou Sardenya, ja havent-se tret aquest pes de sobre. Una de les claus per afrontar amb èxit les ambicions en lliga de final de temporada serà recuperar la solidesa a l'estadi del carrer de les Camèlies en els 8 partits que resten com a locals, i aquesta tasca comença ja aquest diumenge davant el Vilafranca. Ha de ser també el primer partit per que l'equip engresqui l'afició de cara a uns 3 darrers mesos de competició (que esperem que s'allarguin amb un play-off) amb molts reptes per davant. Serà també la primera jornada (des d'ara i fins el juny) en què tots els equips faran un minut de protesta abans de començar, donant continuïtat a les reivindicacions que es van fer paleses en la vaga de la setmana passada.

Alberto, sancionat, és una de les 6 baixes escapulades per a diumenge
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Pedro Dólera torna a tenir un autèntic maldecap amb les baixes: a més de les absències dels lesionats Rovira i Víctor Durán, cal afegir Poves (per una lesió al genoll que es va fer contra el Masnou), i Valderas (amb problemes al bessó). Per acabar-ho d'adobar, tampoc podrà comptar amb els sancionats Padilla i Alberto, que com que no van poder complir les respectives sancions en el partit ajornat a Sabadell, ho hauran de fer aquest diumenge. Així doncs, els tècnics només podran comptar amb 13 jugadors del primer equip (els 11 titulars, més un porter i un jugador de camp a la banqueta). D'aquesta manera, i tret de recuperacions miraculoses de darrera hora, 3 jugadors de l'Europa B o el juvenil completarien la convocatòria del primer equip. 


EL RIVAL:

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

El Vilafranca és enguany un equip completament imprevisible: capaç de guanyar equips de la zona alta (com aquest passat dimarts davant el Rubí) o d'encaixar 5 gols al camp de la Pobla, el conjunt d'Iván Moreno es troba exactament als mateixos punts (8) del play-off que del descens. Per tant, es troba en aquell moment de la temporada en què ha de començar a definir cap a on mirar a la recta final del campionat. Tot i haver marcat ja 30 gols, també és el tercer equip que més dianes encaixa (37). I al 2015 només ha marcat 4 gols (que li han valgut dues victòries per la mínima i un empat a 2). L'altra gran assignatura pendent dels del Penedès ara mateix són els partits com a visitant: i és que no guanya a fora des del 16 de novembre, ara fa 3 mesos, i només ha sumat 1 punt dels últims 15 com a visitant.

El pitxitxi de la lliga, Santi Triguero, gran amenaça per als graciencs... si es recupera de molèsties físiques
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Respecte el partit d'anada, la plantilla del Vilafranca ha patit alguna variació. En les darreres setmanes van incorporar el defensa cedit pel Reus Riki, i també l'ex del Gavà Zambudio. Durant la lliga també es van incorporar Eric González i Castillo, i va marxar Marcos Garcia per motius laborals.

Riki ha arribat al Vilafranca cedit pel Reus en el mercat d'hivern
(FOTO: Vilafranca.com)

De cara a aquest partit, Iván Moreno no pot comptar amb els lesionats Munta i Creixell. Són dubte perquè arrosseguen molèsties físiques Santi Triguero, Oribe i Zambudio. En canvi, el tècnic del Vilafranca recupera el porter Marc Ramírez, Aitor Casas i Marc Duran, que van complir partit de sanció dimarts contra el Rubí.


PRECEDENTS:

Cal afegir el 0-2 del partit d'anada
(FONT: Futbolme.com)

Com diem sempre en les prèvies davant el Vilafranca (i creuem els dits per que continuï igual), el conjunt del Penedès és un dels rivals més propicis per a l'Europa dels últims anys. Dels últims 17 enfrontaments oficials en lliga, l'Europa n'ha guanyat 15, n'ha empatat 1, i només n'ha perdut 1. A Gràcia, els escapulats han guanyat 8 dels últims 10 enfrontaments. La darrera desfeta va ser el 8 de gener de 2012, amb un 0-1.

Pel que fa a les xifres globals d'enfrontaments oficials a casa i a fora, segons el CD oficial d'Història i Estadística del CE Europa, parlaríem de 59 partits: 31 victòries escapulades, 6 empats, 22 derrotes, 99 gols marcats i 82 en contra.

15 de febrer de 1970: triomf per la mínima sobre el rebatejat 'Villafranca'. Eren temps de la dictadura...
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va fer un dels partits a domicili més complets de la temporada, i es va imposar per 0-2. Poves es va estrenar com a golejador escapulat en lliga, i Camacho va completar el triomf amb un golàs:

  FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 22 febrer, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes, socis de la Montañesa, Martinenc i Santfeliuenc
Gratis* socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'





FONT: Google Maps


(FONT: meteosat.com)

El club, per cert, ha anunciat al seu web la venda de noves samarretes per animar l'equip a un preu de 5 euros., que es poden comprar a oficines, o el dia de partit al camp.

FOTO: CEEuropa.cat

I aquí teniu la ja tradicional convocatòria de la Penya Eskapulats per veure el partit al gol de Secretari Coloma:

FONT: facebook penya Eskapulats


PARTITS JORNADA 25:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (21ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (22ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: FCF.cat

-FEMENÍ A (18ª jornada Segona Divisió, Grup 3): 

FONT: FCF.cat

FONT: CEEuropa.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!