divendres, 24 de febrer del 2017

Prèvia Europa - Santfeliuenc; moment clau

Arriba un tram de calendari absolutament transcendent. Després de derrotar el Júpiter i obrir forat amb l'equip de La Verneda, l'Europa s'enfrontarà a 6 rivals directes en les 7 pròximes jornades: Santfeliuenc, Castelldefels, Vilassar, Figueres, (Pobla de Mafumet, que està 6 punts per sobre), Cerdanyola i Montañesa. Un tram de calendari clau per intentar fugir definitivament de la zona perillosa i afrontar els últims partits de lliga amb calma i sense perills. L'escenari comença amb dos partits seguits a casa davant Santfe i Castelldefels, i l'objectiu ha de ser, inequívocament, fer el 6 de 6 per escapar de la zona calenta de la classificació. En aquest sentit, el suport de l'afició gracienca serà també clau, i diumenge caldrà un gran ambient per derrotar un equip ben treballat i molt lluitador com és el Santfe. En el rerefons del partit, dues estadístiques que caldria superar quant abans, millor: els 9 mesos sense guanyar un partit per més d'un gol de diferència, i també sense marcar més d'un gol en partit de lliga al Nou Sardenya (tots dos casos, des del 15 de maig, en el 3-1 davant el Granollers).


Fran Bea pot tornar a l'equip davant el Santfe després de sanció
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Joan Esteva perd Uri per acumulació de targetes. En canvi, recupera Fran Bea i Javi Iglesias, que tornen després de sanció. Tampoc poden jugar per lesió Joel CochRojas i Javi Navarro.


EL RIVAL:

El Santfeliuenc, en el partit de la primera volta contra l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Li va costar arrencar a un Santfe molt penalitzat pels molts empats que sumava. Però el cert és que darrerament l'equip d'Andrés González s'està fent fort a casa (amb excepció de la derrota de dissabte passat contra el Castelldefels), i ha aconseguit ubicar-se en una zona còmoda de la classificació: ara mateix és desè amb 32 punts, amb 8 de marge sobre el descens directe. Els de Les Grases tenen dos punts més que l'Europa, i si a això li sumem el punt extra del goal-average en joc, el partit de diumenge cobra encara més importància. El Santfe només ha pogut guanyar dos partits a domicili aquesta temporada, però tots dos contra rivals de la zona baixa: 0-1 a Manlleu el 10 de setembre, i 0-3 a Vilassar el 12 d'octubre, ara fa ja més de 4 mesos.

De cara a aquest partit, el tècnic Andrés González no pot comptar amb Joserra i l'ex-escapulat Albert Cuadras.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen al Santfe
(FONT: Futbolcatalunya.com)


PRECEDENTS:

Faltaria afegir l'empat 1-1 del partit de la primera volta
(FONT: Futbolme.com)

Segons el CD oficial d'Història i Estadística, Europa i Santfe s'han enfrontat només 13 vegades en partit oficial, en els gairebé 220 anys d'història sumats entre els dos clubs. El balanç és de 5 victòries gracienques, 6 empats i 2 derrotes, amb 20 gols marcats i 17 d'encaixats. A la Vila de Gràcia, 2 victòries (totes dues a Regional Preferent: 1-0 la temporada '86-'87 i 3-0 la '88-'89) i 4 empats. Curiosament, a Tercera l'Europa no ha pogut derrotar encara mai el Santfe al Nou Sardenya.

En el partit de la primera volta, empat 1-1, amb gol d'Abel Rita:


En el partit de la primera volta, empat 1-1
(FONT: BTV Esports)


ESTADI:
NOU SARDENYA  
C/ Camèlies 42 - Vila de Gràcia
Diumenge 26 febrer, 12h.

  10 euros General.
5 euros Pensionistes i socis Santfeliuenc FC.
  Gratis Socis CE Europa, jugadors base, familiars, i menors 14 anys.

FOTOS: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

Temps previst per a diumenge a la Vila de Gràcia
(FONT: meteosat.com)


Partits jornada 27:

FONT: FCF.cat



Agenda partits CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat


*La majoria de categories s'aturen aquest cap de setmana per Carnestoltes.


EL FEMENÍ A REP DIUMENGE A L'ESTARTIT

L'Europa va empatar 2-2 en el partit a L'Estartit
(FOTO: Josep Maria Clemente / CEEuropa.cat)

El Femení A rep diumenge a les 16h el penúltim classificat de la lliga, L'Estartit. Després de la victòria al complicadíssim camp del Collerense, les escapulades busquen 3 punts més que els permetin mantenir-se en la lluita amb Seagull i Barça B per la primera plaça de la taula. Recordem que les d'Álvaro Del Blanco són ara mateix terceres amb 39 punts, a 7 punts de la primera plaça i a 5 de la segona. L'Europa suma ja 11 victòries sense perdre, amb un balanç de 7 victòries i 4 empats en aquest tram de calendari. El de diumenge, a més, és el partit previ a la visita al camp de les badalonines, que continuen com a líders intractables de la classificació.


FONT: FCF.cat