*En vermell, targeta que comporta sanció al pròxim partit

Uri no podrà jugar contra el Santfe per sanció
 (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa ha guanyat més partits a domicili que a casa

*L'equip fa més de 9 mesos que no guanya un partit de lliga per més d'un gol de diferència. L'últim cop que ho va aconseguir va ser el 15 de maig de 2016, 3-1 contra el Granollers en l'última jornada de lliga.

*Aquell mateix partit va ser l'últim de lliga en què l'Europa va fer més d'un gol al Nou Sardenya. Des de llavors, només ho ha aconseguit en el play-off (2-3 contra el San Fernando), i en el Vila de Gràcia (2-0 davant el Cornellà).

*L'Europa ha guanyat més partits a fora (4) que a casa (3).

*L'Europa ha marcat el doble de gols a fora de casa (12) que al Nou Sardenya (6).

*L'Europa no havia encaixat mai un 0-5 a Tercera divisió. L'últim cop que havia rebut 5 gols a casa va ser en la primera jornada de la temporada 2007-2008, davant l'Igualada (3-5).

*Davant l'Olot, l'Europa va encaixar un gol al Nou Sardenya 351 minuts després. És la millor marca imbatut en tota la temporada a casa. Abans del primer gol de Marc Mas (Olot), l'anterior diana rebuda a casa havia estat la de Montoro (Montañesa), el 13 de novembre de 2016. Van passar 77 dies.

*La millor ratxa sense encaixar aquesta temporada és de 446 minuts. Abans de l'autogol de Cano a La Jonquera, l'Europa havia estat gairebé 5 partits consecutius amb porteria a zero: Sant Andreu (0-0), Granollers (0-1), Palamós (1-0), Sabadell (0-0), i 86 minuts del partit a La Jonquera.

*L'Europa no enllaçava 4 partits o més sense encaixar des de feia 10 mesos. Va ser des de la jornada 22 a la 26 de la temporada anterior (entre 24 de gener i 21 de febrer), quan va empalmar 5 partits amb porteria a zero: Morell (2-0), Peralada (0-5), Manlleu (1-0, 7 de febrer), Rubí (0-0) i Sabadell B (1-0).

*Amb tot, l'Europa és ara la sisena millor defensa de tota la lliga, amb 27 gols encaixats en 26 jornades.

*L'Europa només ha estat 438 minuts per davant en el marcador dels 2.340 acumulats fins ara a la lliga (79' contra la Pobla, 30' a Castelldefels, 22' davant el Júpiter, 41' amb el Manlleu, 15' davant el Palamós, a Granollers el gol va ser al minut 90, 29' per davant contra el Peralada, 71' a Vilafranca, 11' a Manlleu, 52' davant l'Ascó, i 88' al camp del Júpiter).

*De les 13 vegades que l'equip ha anat per darrere en el marcador, només en 3 ha estat capaç de reaccionar i puntuar (empats a Ascó i St. Feliu, i victòria a Castelldefels). A casa, sempre ha caigut derrotat quan ha començat perdent (0-1 contra Vilafranca, Vilassar i Montañesa, i 0-5 davant l'Olot).

*Feia 357 dies que a l'Europa no li xiulaven un penal a favor. L'anterior abans del marcat per Civil a Vilafranca havia estat el 31 de gener de 2016, a Peralada (l'havia transformat Abel Rita).

*L'Europa va estar 256 minuts sense marcar (entre les jornades 18 i 21). Van ser els que van passar entre el gol que va fer Xavi Civil contra el Palamós en el minut 75 d'aquell partit, i el de Cano davant el Peralada al minut 61. Entre mig, 2 partits consecutius sense marcar, a Sabadell i La Jonquera.

*El gol de Xavi Civil al Palamós va trencar amb la pitjor ratxa sense marcar a casa aquesta temporada: i és que havien passat 334 minuts des de l'anterior gol de l'Europa al Nou Sardenya (el que va fer Alberto a la Pobla).

*El gol de Xavi Civil a Granollers al minut 90 va trencar amb la mala ratxa de l'equip de 401 minuts sense marcar (des del gol de Navarro a Cerdanyola al minut 49. Pel mig, s'havia quedat sense marcar davant Montañesa, Terrassa i Sant Andreu).

*Quan Xavi Civil marca, l'Europa guanya: el pitxitxi escapulat en va fer els 2 del triomf a Castelldefels (1-2), el de Granollers (0-1), el del Palamós (1-0), 1 dels 2 a Vilafranca, i 1 dels 2 a La Verneda. 6 gols, 15 punts. Curiosament, n'ha marcat 5 a fora i només 1 a casa.

*Amb 18 gols marcats, l'equip és el segon pitjor golejador del campionat. Només La Jonquera ha marcat menys gols (12), tot i que amb un rèdit considerable (30 punts).

*Davant el Júpiter, el capità Àlex Cano va sumar el seu partit 254 de lliga o play-off amb la samarreta de l'Europa (Top-4 de la història del club). Es troba a 55 del Top-3, que marca Pep Rovira (309 partits).

*Davant el Júpiter, un altre dels capitans, Alberto, va arribar als 189 partits. És en el Top-10 històric, i es troba a només 3 partits de la novena plaça que ocupa Ureña (192 partits).

*L'Europa ha fet la pitjor primera volta de lliga dels últims 24 anys, acabant en la setzena plaça amb 19 punts: des de la temporada 1992-1993 no es completava una primera meitat del campionat amb tants pocs punts ni una posició tan baixa. Aquella temporada, l'Europa era cuer amb 11 punts en la jornada 19, amb un balanç de 2 triomfs, 7 empats i 10 derrotes, amb 17 gols a favor i 34 en contra.

*Els 11 gols marcats en 19 partits suposen la pitjor marca golejadora de l'Europa en tota una volta en 53 anys a Tercera (aquesta va ser la xifra que va fer també l'equip la temporada 1954-55 a la fase d'ascens, però aquesta només durava 9 partits). Des que la lliga la formen 20 equips (i per tant cada volta dura 19 jornades), el pitjor registre anotador en una primera volta havien estat els 16 gols de la campanya '91-'92; i en una segona volta, els 15 gols marcats les temporades 1973-1974 i 2003-2004.

*Javi Navarro va marcar a Cerdanyola el gol 3.100 de l'Europa a Tercera. Aquesta és la llista de gols 'rodons' de l'equip escapulat en aquesta categoria, a partir de les dades de l'Agustí Tenllado publicades en el seu dia al web oficial del club:

*L'Europa ha deixat escapar 22 dels 36 punts disputats al Nou Sardenya. És el tercer pitjor local de la lliga (14 punts), només millor que el Sabadell B (12) i Vilassar (10).

*L'Europa ja suma 10 derrotes en 26 jornades de lliga; ja són 4 desfetes més que en tota la lliga anterior (6).

*El Cerdanyola es referma com a bèstia negra de l'Europa, ja que l'ha derrotat en 5 dels 7 partits oficials que han disputat (tots en lliga, i en les 4 darreres campanyes).

*L'Europa va trencar amb la imbatibilitat del Castelldefels a casa, 1 any menys 3 dies després de l'última desfeta marinera als Canyars (15 octubre 2015, 1-2 amb el Balaguer)

*Feia 24 anys que l'Europa no es quedava sense guanyar cap dels 8 primers partits de lliga. El darrer cop que això va passar va ser la temporada 1992-1993, quan l'equip escapulat va sumar només 1 punts de 24 possibles: empat a casa contra el Terrassa (0-0), derrotes consecutives davant vilobí (4-2), Reus (2-3), Roda de Barà (2-1), Manresa (2-0), Igualada (0-1) i Balaguer (2-1), i empat amb el Palafrugell (1-1). De fet, la mala ratxa va durar les 10 primeres jornades, amb dues derrotes més: Barça C (10-2) i Júpiter (1-2).

La pitjor ratxa de l'últim quart de segle: l'Europa no va guanyar fins a l'onzena jornada
(FONT: resultadosfutbol.com)

*Segons explica el web oficial del club, el d'aquesta segona temporada ha estat el segon pitjor inici de temporada de la història en quant a jornades que ha trigat en arribar la primera victòria.

*Feia 3 anys que l'Europa no empalmava 3 derrotes consecutives: va ser en les jornades 5, 6 i 7 de la temporada 2013-2014, quan va caure davant Montañesa (1-0), Cerdanyola (1-3) i Manlleu (1-0).

*L'Europa ha estat 405 minuts sense anar per davant en el marcador, fins al minut 45' de la 5ª jornada.

*Amb el debut de Sergi Aguilar davant el Júpiter, l'Europa ja ha utilitzat 28 jugadors en lliga.

*A més, Aguilar és el quart porter que defensa la porteria de l'Europa en aquesta lliga, a només un de la màxima marca històrica (5 porters la temporada 2006-2007).

*A Peralada va acabar una ratxa de 9 mesos invictes a domicili (des del 22 de novembre, quan l'Europa havia caigut 2-0 a Manlleu. Des de llavors, el balanç era de 7 triomfs i 5 empats en 12 partits a fora de lliga i play-off. El web oficial de l'Europa explica que no s'ha pogut superar, doncs, la millor ratxa històrica sense perdre a domicili, que queda igualada amb 12 partits.

*Segons explica el web oficial de l'Europa, ja fa 44 anys que l'Europa no aconsegueix guanyar els dos partits a un equip que s'estrenava a Tercera divisió.

*L'Europa acumula 11 visites consecutives guanyant a Vilafranca. Ja fa 32 anys de la darerra derrota al municipal penedesenc; des de la temporada '85-'86.