dilluns, 13 de febrer del 2017

Europa 1 - Ascó 1; punt d'orgull

Varona ha estat un fidel reflex de l'esforç titànic de tot l'equip, que ha jugat 60' amb un home menys
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

No es pot dir en cap cas que l'empat final sigui injust, però avui l'esforç de l'Europa hauria pogut merèixer més premi. L'equip de Joan Esteva ha plantat cara a un Ascó que ha demostrat el per què es troba en la quarta plaça, en un partit completament condicionat per l'expulsió de Fran Bea a la mitja hora de joc, i pel vent que ha incomodat el joc dels dos equips. El conjunt de la Vila de Gràcia ha defensat titànicament durant una hora el gol que havia fet Dani Pujol, però una jugada desafortunada ha acabat amb un empat que ha deixat un regust amarg.

Ha començat bé el partit l'Europa, però de seguida l'Ascó ha demostrat que venia al Nou Sardenya a pels 3 punts que l'ajudessin a atacar la tercera posició de la lliga. Amb tot, però, l'Europa s'ha anat traient la pressió inicial asconenca, i al minut 26, s'ha situat per davant en el marcador: una magnífica combinació entre Abel Rita (que tornava a la titularitat més de 3 mesos després) i Dani Pujol (que ha tornat a fer un bon partit) l'ha culminat l'extrem lleidatà amb croqueta per superar un últim defensa i perfecta definició en posició forçada. Era el primer gol de Dani Pujol com a escapulat, i un merescut premi al seu notable rendiment en aquests primers partits amb el conjunt gracienc. L'alegria, però, s'ha vist aigualida 5 minuts després, quan Fran Bea s'ha precipitat deixant anar un cop al cap a Socías, que ha significat la segona groga per al migcampista de l'Europa. Una llàstima, però, que l'àrbitre del partit no hagi seguit el mateix criteri uns minuts després en un cop de colze de Bertomeu a Cano quan el jugador de l'Ascó ja tenia una groga, o en una altra forta trompada al cap que ha rebut Campoy en la segona meitat. També els asconencs han reclamat un possible penal per trepitjada de Fer a Bertomeu poc després de l'expulsió. Amb tot, quan els graciencs s'han quedat amb 10 homes, ha començat un altre partit...

...i això que l'Europa ha aguantat amb molta solidesa i coratge el darrer quart d'hora de la primera meitat, amb un Varona immens i un coratge col·lectiu que ha provocat diverses ovacions del públic gracienc als seus jugadors. A la represa, però, els homes de Santi Castillejo tenien clara les consignes per tancar els escapulats al seu camp: incrementar el ritme de joc, i provar les rematades a porteria des de qualsevol posició, per aprofitar la força i trajectòria del vent. Peque, Bertomeu o Godia han estat els més insistents amb xuts llunyans, però la punteria desviada en moltes ocasions, i els reflexos de Fer en d'altres, evitaven el gol de l'empat. L'enorme esforç i el desplegament físic dels jugadors escapulats, però, s'han vist molt penalitzats en una jugada molt desafortunada, en què una centrada diagonal sense aparent perill ha tocat en el cap de Varona i ha provocat una greu errada de Fer, potser traït pel vent. Amb l'1-1 en el marcador, ha tocat patir per no encaixar un segon, però fins i tot en els darrers instants, els cops d'orgull d'un Cano imperial i alguna sortida a la contra han generat alguna opció de triomf èpic. Al final, però, empat que deixa insatisfets els dos equips. 

Malgrat tot, si ens mirem les coses amb el cap fred i una mica de perspectiva, l'Europa ha sumat 7 dels 12 punts possibles contra els quatre primers classificats en les 5 darreres jornades. Així, aquest cap de setmana l'Europa ha ampliat un punt més l'avantatge respecte a les places de descens: els de Joan Esteva continuen quinzens, però ara amb 6 punts sobre el triumvirat d'equips que tanquen la classificació amb idèntica puntuació: Sabadell B, Castelldefels i Júpiter, que serà el pròxim rival dels escapulats. Un derbi que es jugarà diumenge vinent a les 12h a La Verneda, i que no podran disputar dos escapulats per sanció: Fran Bea per l'expulsió, i Javi Iglesias perquè avui ha vist la cinquena groga. 

FONT: BTV Esports

Partit íntegre:


FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat


Zona Mixta:

I aquestes eren les valoracions del tècnics Joan Esteva i Santi Castillejo en la roda de premsa posterior al partit, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial de l'Europa:



FONT: CEEuropa.cat


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa
-Web oficial FC Ascó

-Tercera.cat
-Futbolcatalunya
-El Travesser
-L'Esportiu

-L'Independent de Gràcia


Resultats 25ª jornada:

FONT: FCF.cat


FONT: Youtube Cerdanyola FC

FONT: BTV Esports


ES COMPLICA EL SOMNI DE L'ASCENS DEL FEMENÍ

Els darrers empats estan penalitzant el femení A de l'Europa
(FOTO: Josep Maria Clemente / CEEuropa.cat)

El tercer empat consecutiu després del gran triomf al camp del Barça complica molt el somni de l'ascens de l'Europa femení. Les escapulades no han pogut passar de l'empat sense gols a casa davant l'Igualada, i tot i que continuen terceres, veuen com el líder Seagull se situa ja a 9 punts, i el Barça B a 5. Un travesser i la falta de punteria han condemnat avui a les jugadores d'Álvaro Del Blanco, que tot i això, acumulen ja 10 partits invictes. A la pròxima jornada, complicada visita al camp del Collerense.