dilluns, 20 de febrer del 2017

Júpiter 1 - Europa 2; territori escapulat

Civil ha tornat amb un gol i forçant l'autogol del segon
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Tradicionalment, les visites a La Verneda no han estat fàcils per a l'Europa. Però darrerament, el derbi més repetit a la història del conjunt escapulat ha estat molt favorable per als interessos graciencs al camp del Júpiter: i és que l'Europa ha sumat avui la cinquena victòria consecutiva al camp dels gris-granes en competició oficial (les 4 últimes visites de lliga + la de Copa Catalunya de la passada temporada). El conjunt de Joan Esteva ha guanyat avui per 1-2 en un partit que s'ha posat molt a favor amb 2 gols en els 20 primers minuts. Un avantatge que ha sabut administrar sense grans patiments, més enllà de la incertesa que provocava el marcador quan els locals han marcat a 16 minuts per al final. Així, l'equip gracienc suma 3 punts més l'extra del goal-average davant un rival directe en la lluita per la permanència.

I és que el partit s'ha posat de cara molt ràpid. Al minut i mig de joc, una falta al mig del camp provocada per Varona (de nou, molt bon partit el seu, jugant amb un cap fred i una veterania impròpies de la seva edat) l'ha llençat Gueri, Alberto ha tocat la pilota enrere, i Xavi Civil ha impactat de volea creuada amb sobrebot per enviar-la al fons de la xarxa. Havien passat només 2 minuts i 18 segons i s'havia fet el més difícil. El Júpiter ha intentat reaccionar tímidament, però ha estat novament l'Europa qui ha pogut fer el segon en una centrada per l'esquerra d'un Abel Rita molt actiu que el 'joveteràVarona ha rematat, forçat, de cap, amb la pilota passant ben a prop del pal dret de la porteria local. El 0-2, però, no ha trigat a arribar: al minut 20, el debutant a la porteria Sergi Aguilar ha servit en llarg; un defensor del Júpiter ha tocat cap enrere amb el cap, i amb la pilota botant en direcció a l'àrea gris-grana, Civil ha pressionat Rafa Murillo, provocant la seva errada en la cessió també amb el cap. Sense voler-ho, el central del Júpiter ha fet una vaselina perfecta que ha superat el porter Iván Fuentes, que s'havia quedat a mitja sortida. El segon gol ha donat molta tranquil·litat a l'Europa, i ha augmentat les angoixes dels locals, que no han xutat entre pals fins el minut 65 de partit...

Ambientàs i bona sintonia entre aficions, amb gran presència de seguidors escapulats
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

...abans, però, hi ha hagut temps per altres opcions escapulades per matar el partit. Només començar la segona part, al 4 de la represa, una espectacular cavalcada de 70 metres del capità Àlex Cano (partit pletòric el seu...) ha acabat amb una centrada xut que s'ha passejat per l'àrea petita sense trobar rematador. Escassament 5 minuts després, una falta des de la frontal de Xavi Civil ha sortit a prop del pal esquerre. I fins el 65, el Júpiter no ha provat Aguilar, amb una rematada a boca de canó de Pau Darbra que el porter escapulat ha resolt bé amb el braç i un rebuig amb els punys. Res no ha pogut fer, però, al minut 74, en un magistral llençament de falta des de la frontal d'Àlex Prat, que li posava emoció al partit. Semblava que l'1-2 provocaria els atacs en tromba del Júpiter i el patiment gracienc, però el cert és que els locals no han generat massa perill, més enllà d'una rematada molt desviada d'Óscar Uroz, o d'una darrera acció en temps afegit amb centrada al punt de penal que Aguilar ha resolt bé estirant el puny. Una acció que ha provocat una topada posterior fruit de la inèrcia que els gris-grana han protestat com a penal, que en cap cas ha existit. Destacar, per cert, el bon ambient que hi ha hagut a la graderia entre les dues aficions, i el bonic gest dels seguidors escapulats al final del partit, cantant "Júpiter, sou de Tercera"

Amb aquesta victòria (quarta a domicili), l'Europa puja a la catorzena plaça amb 30 punts, amb 6 de marge sobre el descens directe. Ara afrontarà dos partits seguits a casa amb rivals directes: Santfeliuenc i Castelldefels (que és qui marca ara el descens directe). Diumenge vinent a les 12h, l'Europa-Santfe. Un partit que es perdrà Uri, que avui ha vist la cinquena groga del segon cicle.

FONT: BTV Esports

Partit íntegre:


FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat


Zona Mixta:

I aquestes eren les valoracions del tècnics Joan Esteva i Juanjo Garcia en la roda de premsa posterior al partit, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial de l'Europa:


FONT: CEEuropa.cat


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa
-Web oficial CE Júpiter

-Tercera.cat
-Futbolcatalunya
-El Travesser
-L'Esportiu
-Sportvideos365

-L'Independent de Gràcia


Resultats 26ª jornada:

FONT: FCF.cat

FONT: BTV Esports


EL FEMENÍ GUANYA I RETALLA DISTÀNCIES AL LÍDER

L'Europa ha sumat 3 punts al camp del Collerense, on no havien guanyat ni Seagull ni Barça B
(FOTO: Josep Maria Clemente / CEEuropa.cat)

L'Europa femení ha guanyat després de 3 jornades de no fer-ho. I ha estat en una de les visites teòricament més complicades del que resta de campionat: les escapulades s'han imposat per 0-1 al camp del Collerense mallorquí, gràcies a un gol de Clara als primers minuts de partit. Com sempre, podeu consultar cròniques més extenses i fotografies al web oficial de l'Europa, o també al portal 'Futfem.cat'.

Amb aquesta important victòria, les d'Álvaro Del Blanco sumen ja 11 jornades invictes, i retallen diferències respecte al líder, el Seagull, que no ha pogut passar de l'empat contra el Sant Gabriel. Les gracienques continuen terceres amb 39 punts, a 5 del Barça B, i ara a 7 del Seagull. La pròxima jornada, l'equip rebrà L'Estartit.



FONT: FCF.cat