dilluns, 27 de febrer del 2017

Europa 0 - Santfeliuenc 1; deja vu amarg

Decepció escapulada per una derrota inesperada en temps afegit
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Cruel derrota la que ha patit l'Europa aquest migdia al Nou Sardenya. Els escapulats han caigut per 0-1 davant el Santfeliuenc amb un gol en temps afegit, en un partit que no han merescut perdre, tot i no ser el més brillant de la temporada. L'equip de la Vila de Gràcia ha estat bastant espès durant gran part del partit, i ha tornat a evidenciar la manca de clarividència ofensiva d'altres jornades. La manca d'encert en les ocasions que ha gaudit el conjunt gracienc (sobretot durant la primera part) semblava condemnar-lo a un empat sense gols, i la mala sort en un parell de decisions arbitrals, tampoc ha ajudat a sumar. Amb tot, però, l'equip ha tornat a perdre punts als últims minuts per demèrits propis, i ha pagat molt cara la manca de tensió en la jugada definitiva del partit.


Triomf històric del Santfe: el primer al Nou Sardenya
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El Santfeliuenc ha començat millor, amb una proposta atrevida i amb joc combinatiu des del darrere. Amb tot, però, els d'Andrés González només han inquietat la porteria escapulada en un parell d'accions de Zárate davant Fer, que avui ha recuperat la titularitat. Poc a poc, la pressió alta de l'Europa ha anat variant la dinàmica del partit, provocant recuperacions en terreny del Santfe i algunes aproximacions amb perill: un intent de vaselina de Varona, un cop d'esperó fregant el pal i una altra clara rematada fora de Dani Pujol, o un cop de cap de Civil aturat per Toni han estat les millors opcions gracienques. La primera part també ha deixat la primera jugada pol·lèmica del partit, quan l'àrbitre ha situat fora de l'àrea una falta sobre Reverter a l'interior de la zona de càstig.

L'àrbitre ha tret fora de l'àrea un penal sobre Reverter
(FONT: BTV Esports / 'Vamos, escapulados!')

La segona meitat ha estat francament dolenta per part d'uns i altres. El Santfeliuenc estava ben plantat i semblava donar per bo l'empat, i l'Europa volia però no podia, mancat completament d'idees en atac. Als graciencs se'ls ha vist nerviosos en alguns moments, i massa preocupats de protestar decisions arbitrals controvertides. Les dues úniques opcions perilloses han estat una rematada de Reverter aturada en dos temps per Toni, i una altra de Dani Pujol que ha salvat el porter del Santfe amb una gran estirada. Quan l'Europa intentava marcar amb més cor que cap, ha arribat la jugada definitiva. El línier s'ha equivocat marcant a favor del Santfe un clar servei de banda que havia de ser per l'Europa, provocant les protestes dels jugadors escapulats. El Santfe ha fet una ràpida jugada per l'esquerra, i la centrada de Ferri l'ha rematat Romomés ràpid i llest que ningú, marcant el gol definitiu al minut 91. 

L'onzena derrota del curs fa caure l'Europa una plaça, fins a la quinzena, amb 30 punts. Els escapulats tenen ara 4 punts de marge sobre el descens, que ara marca el Manlleu. Diumenge vinent a les 12h, nou partit a casa contra un altre rival directe: el Castelldefels.

FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat


Galeria d'Imatges:

Cano conversa amb l'ex-Europa Albert Cuadras
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Reverter ha estat un dels jugadors més incisius de l'Europa
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Andrés González ha fet història al Nou Sardenya amb el seu Santfe
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Varona s'ha tornat a reivindicar al mig del camp gracienc
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


El porter del Santfe, Toni
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Dani Márquez ha estat titular
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Els presidents Víctor Martínez i Alberto Prieto conversen durant el descans
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')



FOTO: 'Vamos, escapulados!'


El tècnic Miquel Olmo, igual que d'altres com Jesús Mariano Angoy, ha estat al Nou Sardenya
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Dani Pujol, sota l'atenta mirada de la banqueta escapulada
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')



El gol d'Eskapulats ha estat molt actiu tot el partit
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Xavi Civil ha trobat a faltar la dupla amb Abel Rita, absent per molèsties musculars
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Fran Bea i Charly Ruiz, dos ex- de l'Europa i del Prat
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Joel Marín intenta un control
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Veïns escapulats
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Fran Bea ha tornat a la segona part, després de sanció
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Una clara acció de banda per a l'Europa xiulada a l'inrevès ha originat la jugada del 0-1...
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


...i el conseqüent gol de Romo ha provocat l'eufòria del Santfe i la indignació escapulada
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


L'heroi visitant atén el company de Ràdio St. Feliu Joaquín Rivas
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Zona Mixta:

En acabar el partit, hem parlat amb el tècnic Joan Esteva i el capità Àlex Cano:

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

I aquestes eren les valoracions del tècnics Joan Esteva i Andrés González en la roda de premsa posterior al partit, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial de l'Europa:


FONT: CEEuropa.cat



Resultats 27ª jornada:

FONT: FCF.cat




FONT: BTV Esports


EL FEMENÍ PERD UNA BONA OPCIÓ PER APROPAR-SE AL LIDERATGE

L'Europa ha sumat el quart empat dels últims 5 partits i no ha aprofitat la derrota del Seagull
(FOTO: Josep Maria Clemente / CEEuropa.cat)

L'Europa femení ha cedit un nou empat i ha perdut una boníssima oportunitat per situar-se a només 5 punts del lideratge. Les escapulades no han pogut passar de l'1-1 davant L'Estartit, i ja acumulen quatre empats en els últims cinc partits. Marta Pou ha avançat l'equip gracienc a 10 minuts del final, però un gol de Júlia al darrer minut ha fet volar 2 punts del Nou Sardenya. Com sempre, podeu consultar cròniques més extenses i fotografies al web oficial de l'Europa, o també al portal 'Futfem.cat'.

Aquest empat cedit a l'últim instant és una autèntica llàstima, perquè el fins avui líder, el Seagull, ha perdut al camp de l'Espanyol B per 2-1. Això, combinat amb el triomf del Barça B provoca canvis a la classificació, per bé que per a l'Europa la situació no varia massa. Les d'Álvaro Del Blanco sumen ja 12 jornades invictes, i continuen terceres amb 40 punts, a 5 del Seagull i a 7 del Barça B, que és el nou líder. La pròxima jornada, d'aquí a dues setmanes, l'equip afronta el vital partit al camp del Seagull.


FONT: FCF.cat