divendres, 30 de gener del 2015

Prèvia Castelldefels - Europa; la mitjana anglesa inversa

L'Europa buscarà repetir el triomf de l'any passat per igualar el rècord de 5 victòries seguides a domicili
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa visita diumenge a les 12h el camp del Castelldefels buscant un triomf històric: després de guanyar els 4 últims partits a domicili, els homes de Pedro Dólera poden igualar la marca de 5 triomfs seguits a fora en una mateixa temporada, establerta en la campanya 61-62. Segons explicava el club, en aquella ocasió es va guanyar consecutivament Júpiter, Rapitenca, Reus, Balaguer i Sants per establir aquesta plusmarca que es podria igualar diumenge, 54 anys després. 

L'equip arriba al partit després de cedir un nou empat a casa, davant el Figueres. L'Europa ja fa 8 jornades que no perd, però curiosament des de llavors, ha seguit una mitjana anglesa inversa: ha empatat els 3 partits jugats a casa, i ha guanyat els 4 de fora. De fet, ja fa 2 mesos i mig que l'equip gracienc no cedeix un sol punt a domicili (des de la derrota en el derbi a Nou Barris del 16 de novembre). Així doncs, diumenge caldria sumar un triomf per seguir aquesta magnífica ratxa lluny del Nou Sardenya i compensar les punxades com a local.

Aquesta imatge de l'any passat no es podrà repetir; el capi Àlex Cano és baixa per sanció
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Una setmana més, les baixes condicionen la convocatòria escapulada: continuen lesionats Víctor Durán i Rovira; seran dubte fins a última hora Javi Sánchez i Alegre ( encara recuperant-se de sengles lesions); i a les absències s'afegeix el capità Àlex Cano, que es perdrà el primer partit en tota la lliga, per acumulació de targetes. La bona notícia és que torna Padilla després de sanció. A punt d'acabar el mercat d'hivern, les limitacions pressupostàries i la negativa d'altres clubs a donar baixes han marcat decisivament la no contractació del central que buscaven els tècnics per completar una plantilla que s'ha quedat curta d'efectius per culpa de lesions, sancions o marxes a mitja temporada. A Castelldefels, sense anar més lluny, només un central de la primera plantilla (Alberto) estarà disponible; això podria tornar a donar espai en la convocatòria a algun jugador del filial, com la setmana passada.

Javi Lara ha estat avui protagonista a Ràdio Marca Barcelona
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Aquest divendres, per cert, en Jordi Lacambra ha preparat aquest reportatge amb Javi Lara per al 'Marcador Catalunya de Ràdio Marca Barcelona, amb la participació del també escapulat Ramon Rovira:


FONT: Ràdio Marca Barcelona


EL RIVAL:

FOTO: Àlex Gallardo / UE Castelldefels

Dissetè amb 22 punts, el Castelldefels està pagant el mal inici de temporada, on va perdre 8 dels 9 primers partits. En les 12 jornades posteriors, però, els homes que ara entrena Miki Carrillo només han cedit 3 derrotes, i han aconseguit sortir de la zona de descens, quan pocs haurien apostat per aquesta opció a mitjans d'octubre. A casa han cedit ja 5 derrotes en 11 partits, davant equips de zona alta com Ascó, Rubí, Terrassa o Prat i també amb el Santfe, però també han aconseguit triomfs destacables com el 5-0 al Masnou o el 3-0 al Vilafranca. Tot i que aquest partit del 14 de desembre va ser el seu últim triomf, ara fa 5 jornades, a les dues darreres ha aconseguit meritoris empats davant Pobla de Mafumet i Rubí que són un bon avís per a escapulats...

Albert Cervantes arriba endollat; diumenge passat va fer un gran gol a Rubí
(FOTO: Àlex Gallardo / UE Castelldefels)

Respecte al Castelldefels que va jugar dues vegades a l'exili de Can Peixauet a la 1ª volta (una en Copa Catalunya i una altra en lliga), hi ha hagut diversos retocs a la plantilla: han arribat jugadors com l'ex-Gavà Masuet o l'ex-Palamós Javi Calvo, i n'han marxat altres com Ferran Alabau, Kevin, o Borja Esteve. En aquest mercat d'hivern que ara es tanca també ha arribat un altre ex-Gavà, Juanito, i ha marxat Dani Fernández. A més, es va produir el canvi a la banqueta en la jornada 7 de Lluís Albesa, substituït per Miki Carrillo.

L'ex-Gavà Juanito, última incorporació del mercat d'hivern per a l'equip mariner
(FOTO: twitter UE Castelldefels)

De cara a aquest partit, Miki Carrillo recupera Pelegrin, absent a Rubí per sanció. Així, el tècnic del Castelldefels pot comptar amb tota la seva plantilla, ja que no té ni lesionats ni sancionats.


PRECEDENTS:

A l'anada, 4-0 per a l'Europa; als Canyars, bons resultats a les últimes visites
(FONT: Futbolme.com)

Les visites en lliga al camp dels Canyars s'han saldat amb un balanç prou favorable a l'Europa. De fet, dels 10 precedents a Castelldefels en partit de lliga, l'equip gracienc n'ha guanyat 5, n'ha empatat 3, i només ha cedit dues derrotes. L'última desfeta en lliga va ser el 21 de setembre de 2011, en un partit molt dur que va acabar amb 3-2 (curiosament, un dels gols mariners el va fer l'ara escapulat Javi Sánchez). La temporada passada, els graciencs també hi van caure 2-0 en partit de Copa Catalunya. El web oficial de l'Europa ha repassat aquests precedents amb una galeria d'imatges.

A nivell global, Europa i Castelldefels s'han enfrontat 23 vegades en partit oficial a casa o a fora (21 en lliga de Tercera, i 2 en Copa Catalunya les dues darreres temporades), amb un balanç de 10 triomfs, 7 empats i 6 derrotes, amb 39 gols marcats i 24 d'encaixats.



El major triomf, el 25 de febrer de 2007, amb gols de Sergio Cirio -a la foto., Marcelo i hat-trick d'Albert Martínez
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo /// FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va golejar el Castelldefels per 4-0, en el triomf més contundent de tota la temporada. Javi Sánchez per partida doble, Alberto i Rovira van signar els gols graciencs:

  FONT: BTV Esports


ESTADI:

MUNICIPAL ELS CANYARS, c/ Esglèsia 121 (Castelldefels)
Diumenge 1 febrer, 12h

10 euros entrada general
5 euros socis Prat, Cornellà, Santboià, Santfeliuenc i Vistalegre
Gratis, socis UE Castelldefels

FONT: lapremsadelbaix.es

FONT: Google Maps

Temps previst a Castelldefels per a aquest diumenge
(FONT: meteosat.com)


FOTO: UECastelldefels.es

El partit, per cert, també podrà ser seguit en streaming per internet a través de Castelldefels TV.


PARTITS JORNADA 22:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (19ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (20ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: FCF.cat

-FEMENÍ A (16ª jornada Segona Divisió, Grup 3):

FONT: FCF.cat

FONT: CEEuropa.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!