dimarts, 13 de gener del 2015

Rovira i Javi Sánchez, noves baixes; Alegre, dubte per a diumenge

Rovira podria passar pel quiròfan pel trencament de lligaments de la clavícula sofert a Vilassar
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

El 2015 va començar molt bé per a l'Europa per resultat i classificació, però no pas pel que fa a lesionats. Diumenge al camp del Vilassar de Mar es van lesionar 3 jugadors més, i els primers diagnòstics deixen encara més en quadre el vestidor escapulat de cara a les pròximes setmanes: la lesió més greu és la que va patir Ramon Rovira en una de les darreres accions de la primera meitat, quan va rebre una topada de Jan Lladó que el va fer caure malament sobre l'espatlla esquerra. Aquest dilluns, 'Ruvi' s'ha fet una ressonància que ha confirmat un trencament dels lligaments que sostenen la clavícula. El jugador escapulat passarà una nova visita mèdica aquest dijous per decidir si cal passar per quiròfan o si la lesió es pot solucionar per una altra via. Si es confirma que cal operar, Rovira podria passar per quiròfan aquest mateix divendres, i la recuperació s'allargaria uns 2 mesos.

Un altre atacant lesionat diumenge i que es perdrà els pròxims partits és Javi Sánchez. El davanter gracienc es va fer mal al final del partit en una acció desafortunada, i les proves que s'ha fet aquest dilluns han donat com a diagnòstic un trencament fibrilar de 2 centímetres al bíceps femoral de la cama esquerra. Si fem cas a la famosa llei no escrita mèdico-futbolística que cada centímetre de trencament muscular equival a una setmana de recuperació, Javito es perdria el partit del pròxim diumenge a Terrassa i el primer del 2015 al Nou Sardenya, el dia 25 davant el Figueres. Si tot va bé, el jugador espera estar ja totalment recuperat per a una setmana en què el vestidor necessitarà més fons d'armari que mai: diumenge 1 de febrer, partit a Castelldefels; dimecres 4 de febrer, visita del Sabadell al Nou Sardenya en Copa Catalunya; i diumenge 8, enfrontament important per al play-off contra el Masnou, també a Gràcia. 

FOTO: arxiu 'Vamos, escapulados!'

Qui aparentment ha resultat més ben parat de tot plegat és Albert Alegre. El lateral esquerre es va lesionar al minut 20 de partit i va ser substituït per Ignacio. Aquest dimarts se sotmetrà a una ecografia per confirmar l'abast definitiu de la lesió, però les primeres exploracions apunten que Alegre patiria una distensió al psoes. De moment, el defensa escapulat se sotmet a un tractament amb antiinflamatoris per mirar d'accelerar la recuperació, i si es confirmen definitivament els pronòstics i no hi ha complicacions ni imprevistos, 3 o 4 dies de repòs podrien ser suficients per arribar fins i tot al partit de diumenge a l'Olímpic de Terrassa. A dia d'avui, però, la seva presència és dubtosa, i cal ser prudents al respecte.

A banda d'aquests 3 contratemps, l'Europa continua sense poder comptar amb 2 jugadors més que segueixen a l'infermeria des del derbi al camp de la Monta de mitjans de novembre: Víctor Durán encara té aproximadament per a un mes més, recuperant-se de la fractura al cinquè metatarsià del peu dret. I Sergi Pastells ja es troba a la recta final de la recuperació del trencament muscular que es va fer en el mateix partit, i hauria de tornar en els pròxims partits. Amb aquest panorama, i amb 5 jugadors apercebuts que hauran de complir sanció amb la pròxima targeta groga que vegin, no es descarta la possibilitat de reforçar l'equip si sorgís alguna possibilitat económica i de qualitat en el mercat d'hivern, preferiblement en posicions defensives. De moment, però, els tècnics prefereixen esperar l'evolució dels lesionats, i ara per ara no s'ha fet cap moviment al respecte.


DELMÀS ESTRENA BLOG DE FUTBOL


L'ex-capità de l'Europa, el dia del seu comiat com a futbolista
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El 'capità etern' i cinquè jugador amb més partits de la història de l'Europa, Àlex Delmàs, continua desenvolupant la seva passió pel futbol des d'altres facetes més enllà de la gespa. Si ja des de fa mesos podem seguir Delmàs des d'una perspectiva mediàtica en diverses tertúlies i espais radiofònics, ara el 'capi' acaba d'estrenar un nou altaveu on expressar els seus coneixements futbolístics: es tracta d'un blog d'anàlisi tècnica amb explicacions i fotografies, escrit en català i castellà, i on Delmàs ensenya d'una manera molt didàctica aspectes tàctics relatius al futbol. Si li voleu donar un cop d'ull, ho podeu fer en aquest enllaç. El veurem en un futur assegut a la banqueta de l'Europa...?