dilluns, 12 de gener del 2015

Vilassar de Mar 1 - Europa 2; retorn a play-off

L'Europa comença 2015 amb triomf i bona imatge per tornar a play-off 7 jornades després
(FOTO: Àngel Garreta / twitter CEEuropa)

L'Europa comença 2015 amb bon peu, i empalma per segona vegada a la història 3 temporades seguides iniciant l'any amb un triomf. L'equip gracienc ha guanyat 1-2 a Vilassar de Mar, en un partit seriós que hauria pogut guanyar amb un marcador més folgat. Els escapulats han trigat només 6 minuts en avançar-se en el marcador, després de dues oportunitats inicials: ha estat després d'una centrada d'Oriol Dot, recollida i definida per Camacho, que marcava així el seu quart gol del curs a la lliga. Abans del descans, s'han produït les dues males notícies del partit, amb la lesió a la cama d'Alegre i la de Rovira a l'espatlla, que han provocat les respectives retirades del camp d'ambdós jugadors escapulats. A la segona meitat, Poves ha marcat de cap a centrada de Camacho, atrapant Javi Sánchez com a pitxitxi gracienc amb 5 dianes. A 10 minuts del final, el local Mendo ha escurçat diferències, i en el tram final l'equip ha hagut de saber patir davant la pressió del Vilassar buscant l'empat. El partit hauria pogut canviar a 5 minuts del final, per culpa d'una greu doble errada arbitral en la mateixa acció: primer, per assenyalar una falta inexistent en una acció teatral del local José després d'un mínim contacte de Javi Sánchez (cal recordar que, per considerar un cop com a falta, la regla 12 de l'actual reglament FIFA diu literalment que ha de ser una acció amb "ús de força excessiva", fet que no es dóna en cap cas en aquesta jugada); i el segon error ha vingut quan l'àrbitre ha assenyalat fora de l'àrea aquesta acció, que havia estat clarament a l'interior de l'àrea de l'Europa.

Amb aquest tercer triomf consecutiu a domicili, l'equip gracienc se situa en zona de play-off després de 6 jornades de no ser-hi, ara ubicat en la 4ª plaça. A més, el conjunt escapulat ha escurçat 2 punts el desavantatge respecte al lideratge: i és que, dels 5 equips que tenia per davant en començar la jornada, només l'Ascó ha estat capaç de guanyar. Ara l'Europa se situa a 5 punts de l'equip de les Terres de l'Ebre, que tanca la 1ª volta com a campió d'hivern. Diumenge vinent, nou partit a domicili: l'Europa obrirà la segona volta al camp del Terrassa, que és l'equip que té just al darrere a la classificació.

Resultats 19ª Jornada:

Pel que fa a la resta d'equips escapulats, l'Europa B ha golejat 0-4 al camp del Fenicia Hospitalet Atl., i continua segon a 6 punts del líder Fontsanta-Fatjó. El juvenil A va perdre 0-1 amb el Cornellà B, i queda ubicat en la desena plaça, amb 22 punts. I el femení A ha golejat 4-0 el Transportes Alcaine; les noies del retornat Carlos Navas són setenes, amb 19 punts.