dilluns, 19 de gener del 2015

Terrassa 1 - Europa 2; cop d'efecte!

Alegria plenament justificada per un triomf importantíssim i una jornada rodona!
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

"L'Europa ens ha guanyat en tot". Les paraules del tècnic rival, David Pirri, són el millor dels símptomes per a un Europa que avui s'ha tornat a vestir d'equip gran per donar un cop sobre la taula, en una jornada que hauríem signat tots abans de començar el cap de setmana. L'equip de Pedro Dólera ha estat l'únic dels 6 primers classificats capaç de guanyar en aquesta 1ª jornada de la 2ª volta de la lliga, i ha fet un salt de qualitat en les seves aspiracions. I és que, després d'haver estat a 8 punts del lideratge setmanes enrere, els graciencs ara es troben ja a només 3 punts dels colíders Ascó i Pobla, a 1 del Rubí, i ja li treuen 5 punts més el goal-average al seu immediat perseguidor, que és precisament el Terrassa. D'aquells diumenges pràcticament perfectes.

Era un partit complicadíssim perquè un gran equip com el Terrassa et podia treure la plaça de play-off, i arribaves amb 3 baixes importants i 2 dubtes. Però avui l'Europa ha estat un bloc que ha sabut patir quan ha tocat, i també ha sabut imposar el seu potencial quan s'ha donat un pas endavant. A la part inicial del partit, ha estat el Terrassa qui ha dut la iniciativa i qui ha creat les millors opcions de gol, com un parell de xuts alts de Maldonado i Merchán, o una falta també per sobre del travesser de Batanero. A la mitja hora, però, l'Europa s'ha tret les puces de sobre amb dues grans opcions d'Ignacio Rosillo: la primera, un cop de cap des del lateral de l'àrea petita que ha tret un defensa sota pals, i acte seguit, un misto al segon pal quan ja es cantava el gol, després d'una gran assistència per banda esquerra de Nils. Abans del descans, el local Marc ha tornat a desaprofitar una gran opció, en una mitja volta per sobre del travesser des de la frontal de la petita.

A la represa, però, l'Europa s'ha imposat, gràcies a un gran inici: al minut 7, el reaparegut Pastells ha provocat un penal que ha transformat Javi Lara, enganyant per complet el porter debutant Juanmi. Era el tercer gol del migcampista escapulat en aquesta lliga, segon des del punt de penal. En la jugada següent, Rafa Leva ha tret una mà espectacular a rematada a boca de canó i a la mitja volta de Merchán. I un parell de minuts més tard, Nils ha robat una pilota a camp propi i ha donat una precisa assistència a l'espai a Ignacio Rosillo, que ha definit davant la sortida del porter per situar el 0-2 al marcador. És també el tercer gol a la lliga de l'atacant escapulat. A partir d'aquí, l'equip de Gràcia ha sabut aguantar molt bé els intents d'un Terrassa molt nerviós (hi ha hagut més d'una tangana) i, fins i tot, hauria pogut augmentar la diferència, en una espectacular acció individual de Nils. Quan entràvem en temps afegit, el Terrassa ha escurçat diferències de penal transformat per Jaime Fuentes. Just abans d'acabar, Padilla ha estat expulsat, en l'únic nota negativa del partit. I és que, així, Padi no podrà jugar diumenge vinent a les 12h el partidàs contra el Figueres, en el primer partit al Nou Sardenya de 2015.

*Hem pogut seguir íntegrament el partit per streaming, gràcies a la retransmissió de FutbolCatMedia.

Resultats 20ª Jornada:

Pel que fa a la resta d'equips escapulats, l'Europa B ha guanyat in-extremis el Santa Eulalia per 1-0, amb gol a l'últim minut, i es mantenen segons a 6 punts del líder Fontsanta-Fatjó. El juvenil A va caure per 0-2 davant el Manlleu, i és desè amb 22 punts. I el femení A ha golejat el Lloret per 7-2, i es troba ubicat en zona mitja-alta, setè amb 22 punts.