divendres, 9 de gener del 2015

Prèvia Vilassar - Europa; any nou, dinàmica nova?

L'any passat, l'Europa va sumar el segon triomf de la història a Vilassar de Mar
(FOTO: Àngel Garreta / Instagram CE Europa)

Després de 3 setmanes per l'aturada nadalenca, diumenge torna la lliga de Tercera, amb la darrera jornada de la primera volta. I ho fa amb una visita de l'Europa a Vilassar de Mar, en un d'aquells partits trampa del que no et pots refiar de la classificació. Tot i que jugar al camp del cuer podria indicar una clara superioritat teòrica del conjunt de Pedro Dólera, el darrer partit de 2014 davant el penúltim, el Martinenc (0-0), ja va deixar clar que la teoria no val per a res en el futbol. I el partit després dels turrons sempre requereix un sobreesforç i una major atenció per no caure en les errades de concentració que tant li han pesat al conjunt gracienc en la primera meitat del campionat.

Això sí, darrerament l'equip està traient més rèdit lluny del Nou Sardenya, i té l'oportunitat de sumar el tercer triomf seguit a domicili, després de guanyar a Cerdanyola (0-1) i Manlleu (0-2). Una altre repte que podria conquerir l'equip de Pedro Dólera és igualar una fita que només s'ha produït una vegada en la història escapulada a Tercera, ara fa 57 anys: guanyar el primer partit de l'any per tercera temporada consecutiva, tal i com va fer en els anys 1956 (Sants 4-2), 1957 (Puigreig 4-1) i 1958 (Horta 7-0). L'equip està en disposició de repetir si guanya diumenge al Xevi Ramón, després dels triomfs en el primer partit de 2013 (Olot 1-0) i 2014 (Masnou 0-1).

Per 2ª vegada a la història, l'Europa pot empalmar 3 triomfs seguits en el primer partit de l'any
(FONT: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, els tècnics graciencs continua sense poder comptar amb el lesionat Víctor Durán, i mantenen el dubte de Pastells. L'equip no té sancionats, però sí molts jugadors apercebuts que, si veuen una groga a Vilassar, es perdrien el primer partit de la segona volta, diumenge següent a Terrassa: són CanoOriol DotJavi LaraPadilla Alberto.

Aquestes eren les valoracions sobre l'any nou que ara comença del tècnic Pedro Dólera, als micròfons de BTV:

FONT: BTV Esports


EL RIVAL:

FOTO: Berto Díaz / UEVilassardemar.cat

Només 3 victòries en 18 jornades, 5 derrotes consecutives i 10 en els últims 12 partits, 2 punts sumats dels darrers 36, i ja fa 13 jornades que no guanya. Aquests són els preocupants números d'un Vilassar de Mar que va començar prou bé la temporada, amb 3 triomfs en 6 jornades que el situaven vuitè, a només 3 punts del play-off. Ara ubicat en una dinàmica molt negativa, l'equip de Toni Romero necessita reaccionar amb urgència, i per això pot ser un rival més complicat del que puguin assenyalar aquestes xifres.

El Vilassar té poc a veure amb l'equip de la temporada anterior, i és que només 6 jugadors continuen a l'equip del Xevi Ramón: a banda dels Galeano, Peque, o Mendo, enguany l'equip maresmenc s'ha reforçat amb molts jugadors amb experiència a la categoria: Urbano (Santboià), Guillem Creus (Cerdanyola) o Anselmo (La Jonquera) van arribar al principi, i durant la temporada han anat incorporant-se també homes com l'ex de la Grama Roberto Morales, Roldán (Terrassa), Àlex Sánchez (Hospi) o el golejador Eloi Fontanella. Després de dues jornades de lliga, un dels fitxatges estrella, l'ex-escapulat Cebri, va decidir abandonar el futbol. Aquesta mateixa setmana hi ha hagut moviments a la plantilla, amb el fitxatge del porter Miguel Ramos, o les baixes del també porter Imanol i d'Aitor, que havia arribat aquest any del Masnou.

El Vilassar ha mogut el mercat d'hivern aquesta mateixa setmana
(FONT: twitter UE Vilassar de Mar)

De cara a aquest partit, Toni Romero no pot comptar amb el sancionat Peque, ni tampoc amb els lesionats Urbano i Manu Moreno. En canvi, recupera Roberto Morales, absent en el darrer partit per sanció.

Entrenador, altes, baixes i jugadors que continuen del Vilassar de Mar
(FONT: Futbolcatalunya.com)


PRECEDENTS:


Enfrontaments a casa i a fora dels 2 darrers campionats de lliga
(FONT: mx.besoccer.com)



Resta de precedents, a Vilassar, i a Gràcia
(FONT: futbolme)

Probablemement, la dada més destacada dels 18 enfrontaments oficials que hi ha hagut entre Europa i Vilassar de Mar (tots han estat en partits de Tercera) és que no han empatat mai: fins ara, 7 victòries i 11 derrotes, amb 27 gols marcats i 28 d'encaixats. Això sí, darrerament la ratxa contra els maresmencs és bona, ja que el conjunt gracienc ha guanyat els 3 darrers enfrontaments. Això sí, el Xevi Ramon no és un camp històricament bo per als interessos escapulats, amb només dues victòries en 9 visites: la de l'any passat per 0-1 amb gol de Javi Sánchez, i la del 5 d'octubre de 1997 per 0-3, amb dianes de Fernando, Manolo i Isi.

A banda del triomf de l'any passat, l'Europa només va guanyar a VIlassar l'any 1997
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


ESTADI:

MUNICIPAL XEVI RAMON, (Avgda. Arquitecte Eduard Ferrés 155, Vilassar de Mar)
Diumenge 11 de gener, 12h

10 euros, General
5 euros, socis CE Europa i jubilats
Gratis, socis UE Vilassar


FOTO: La Xarxa


Mostra un mapa més gran
FONT: Google Maps

Temps previst diumenge a Vilassar de Mar
(FONT: meteosat.com)

Aquesta setmana, el web oficial de l'Europa anunciava un nou acord de col·laboració recíproca, per tal que els socis només hagin de pagar 5 euros per veure aquest partit al camp del Vilassar de Mar.


PARTITS JORNADA 19:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (16ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (17ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: FCF.cat

-FEMENÍ A (13ª jornada Segona Divisió, Grup 3):

FONT: FCF.cat

FONT: CEEuropa.cat



VAMOS, ESCAPULADOS!!!