divendres, 23 de gener del 2015

Prèvia Europa - Figueres; segellar el Nou Sardenya per obrir forat

L'Europa vol tornar a fer-se fort a casa davant un rival d'entitat com el Figueres
(FOTO: Àngel Garreta / Pinterest CE Europa)

Tornar a guanyar al Nou Sardenya 2 mesos i mig després, i començar a descartar rivals a la zona alta. Aquests són els dos principals objectius de l'Europa per al primer partit de 2015 a Gràcia, davant el Figueres. Qui ens hauria dit en aquella nit d'èxtasi escapulat davant el Barça B en Copa Catalunya, el passat 12 de novembre, que a finals de gener no hauríem tornat a veure guanyar l'equip a casa? És cert que des de llavors l'equip només ha jugat 3 partits de local (per l'aturada nadalenca i els 2 partits seguits jugant a fora de final de 1ª volta i inici de la 2ª); però, sigui com sigui, el bagatge d'aquests 3 últims partits de lliga com a local ha estat de només 2 punts de 9 possibles (derrota amb l'Ascó, i empats amb Santfe i Martinenc). Res millor per trencar aquesta ratxa que fer-ho diumenge davant el Figueres, i deixar l'equip empordanès a 10 punts més goal-average. És bon moment per començar a obrir forat davant de possibles rivals de la zona alta de la taula.

L'equip arriba a aquest partit de gran dificultat amb l'injecció de moral que va suposar el meritori triomf a un camp tan complicat com el del Terrassa. Tot i les nombroses baixes, l'Europa va tornar a ser un equip seriós, compacte i fiable, i va fer un salt classificatori gràcies a les punxades de tots els altres rivals de zona alta. Ara a només 1 punt del Rubí i a 3 de Pobla i del líder Ascó, l'Europa torna a estar ficat de ple en la lluita pel títol, i toca demostrar ja sense més errors la candidatura real a la plaça més preuada de la lliga. El que va fer el Cornellà l'any passat, vaja...

Padilla, sancionat, s'uneix a les baixes dels lesionats Víctor Durán, Rovira i Javi Sánchez
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Les absències tornen a marcar la convocatòria de Pedro Dólera per a aquest partit. Les baixes dels lesionats de llarga durada continuen sent Víctor Durán i Rovira, mentre el co-pitxitxi gracienc Javi Sánchez encara no arribarà per a aquest partit per la seva lesió muscular. Si tot va bé, el fusell escapulat ja podria estar recuperat per al diumenge vinent al camp d'un dels seus ex-equips, el Castelldefels. A més, contra el Figueres tampoc podrà jugar Padilla, expulsat diumenge passat a Terrassa. Alegre continua sent dubte, perquè no acaba de fer net de la distensió al psoes que es va fer a Vilassar.

Aquesta és la valoració prèvia del partit que feia Pedro Dólera a BTV:

FONT: BTV Esports

Merescudíssim homenatge per a dos pesos pesants de l'equip: Rovira i Javi Lara
(FOTO: CEEuropa.cat)

A les darreres hores, per cert, diversos jugadors de l'Europa han tingut protagonisme divers: Rovira i Javi Lara van rebre samarretes d'homenatge pels 150 i 100 partits d'escapulat, respectivament (xifres assolides en els darrers mesos). Àlex Cano va ser entrevistat en el programa de 7 de Ràdio 'Marca't Un Canyu', i Ignacio Rosillo per a un vídeo de BTV:

FONT: 7 de Ràdio

FONT: BTV Esports


EL RIVAL:

FOTO: UEFigueres.cat

El Figueres arriba al Nou Sardenya en un bon moment de forma. Tot i ser un dels grans favorits al títol a l'inici de temporada, el cert és que l'equip de l'Alt Empordà va començar molt malament i es va veure immers en la lluita de la zona baixa de la classificació. Després d'un canvi a la banqueta, l'equip figuerenc ha redreçat el rumb, i ara és novè amb 28 punts, 7 per darrere l'Europa. En les 6 darreres jornades només ha perdut 1 partit (0-2 el derbi davant el Palamós), però atenció, perquè en les 3 darreres, cap dels 3 favorits al títol amb els que s'ha enfrontat ha estat capaç de derrotar el Figueres: els empordanesos van guanyar 1-2 al camp del Prat, van treure un bon empat davant el llavors líder Pobla de Mafumet, i la setmana passada van derrotar 3-2 el Rubí amb remuntada inclosa. Així doncs, diumenge l'Europa està advertit del que li pot passar si no surt a jugar al 100%...

Respecte al partit d'anada, el Figueres ja no compta amb Francesc Cargol a la banqueta, substituït a la jornada 8 pels mals resultats inicials de l'equip. Ara és un altre nom en majúscules del futbol català el que dirigeix els blanc-i-blaus, Edu Vílchez, i la seva experiència i coneixements futbolístics seran altres perills del rival de l'Europa diumenge. Tal i com explicava aquesta setmana L'Esportiu, des de l'arribada del nou tècnic, el Figueres és el tercer millor equip de Tercera, només superat per Ascó i Prat. En aquests mesos, han marxat també alguns jugadors com Sergi Murga (La Jonquera) o Joan Pujol (Girona juvenil).

El tècnic Edu Vílchez torna al Nou Sardenya; a la imatge, amb l'Olot, en el comiat a Delmàs
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Edu Vílchez recupera al porter Albert Reig, absent als dos últims partits per sanció. En canvi, no pot comptar amb els lesionats Bonaventura, Busquets, Quimo i Moñino.


PRECEDENTS:


FONT: mx.besoccer.com

Fins ara Europa i Figueres han disputat 52 enfrontaments oficials, amb balanç favorable als graciencs de 24 victòries, 13 empats i 15 derrotes, amb 94 gols marcats i 82 d'encaixats. A Tercera, 21 precedents, amb 9 triomfs, 7 empats i només 5 derrotes, 42 gols marcats i 38 d'encaixats. Segurament, el fet més destacat dels precedents amb l'Europa com a local és que mai ha perdut davant el Figueres en partit de lliga de Tercera divisió: de 10 partits, 7 victòries i 3 empats, amb 29 gols a favor i 18 en contra.  El Figueres no puntua al camp de l'Europa des de la temporada 82-83, quan va empatar 2-2. Sí que va guanyar 0-1 en l'únic enfrontament a 2ª B, el 30 d'octubre de 1994, en partit jugat a Horta. L'última (i única) derrota escapulada davant els empordanesos a Gràcia va ser en Copa Catalunya, el 31 de maig de 1998, per 0-3.

L'última derrota a casa contra el Figueres va ser a 2ªB, fa gairebé 21 anys; a Tercera, l'Europa està invicte de local
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va fer història guanyant per primera vegada a Vilatenim i 44 anys després de l'últim triomf a Figueres, amb un meritori 0-1 amb gol de Javi Sánchez:

  FONT: BTV Esports


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 25 gener, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes, socis de la Montañesa, Martinenc i Santfeliuenc
Gratis* socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'





FONT: Google Maps

FONT: meteosat.com

Recordeu que el club ha anunciat aquesta setmana un nou abonament per als 10 partits de lliga de la 2ª volta a casa per només 30 (menors de 30) o 40 euros (majors de 30). Una magnífica oportunitat de viure en primera persona totes les emocions d'una temporada il·lusionant. 

Diumenge, per cert, la Penya Eskapulats i la penya del Figueres Front Unió faran un dinar de germanor després del partit. Abans, acte solidari amb l'Assemblea de Dones Feministes de la Vila de Gràcia, multades amb 10.500 euros per enganxar cartells a la Festa Major de 2013.

FONT: twitter Eskapulats

El partit, per cert, també podrà ser seguit per internet a través de 'Vent del NordTV'.


PARTITS JORNADA 21:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (18ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (19ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: FCF.cat

-FEMENÍ A (15ª jornada Segona Divisió, Grup 3):

FONT: FCF.cat

FONT: CEEuropa.cat



VAMOS, ESCAPULADOS!!!