divendres, 13 de setembre del 2013

prèvia Montañesa - Europa; superderbi pel lideratge

Si no hi ha empat, el guanyador del derbi serà líder en solitari (FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)

Colíders amb 12 punts de 12 possibles, Nils i Javi Sánchez compartint el pitxitxi de la lliga amb 4 gols (empatats amb Javi Revert del Palamós), 2 gols encaixats cada equip, i només un gol més marcat pel conjunt de Nou Barris (9, per 8 de l'equip gracienc). Montañesa i Europa protagonitzaran aquest diumenge a les 12h un dels derbis més apassionants i igualats de la història recent, amb dos equips disposats a sumar el cinquè triomf consecutiu en 5 jornades, per quedar-se ja com a líder en solitari del campionat. Un duel també interessant a les banquetes, entre dos amics que van ser companys d'equip a Nou Barris a les ordres de PuchiManolo González i Pedro Dólera. Tots dos s'han trobat dissabte a la tarda als micròfons de La Xarxa, en el descans del partit Santfeliuenc - Palamós (minut 50'):

FONT: La Xarxa.cat

Manolo González, al costat del seu 'mestre' Puchi, va 'espiar' l'Europa dimecres a Castelldefels (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa arriba al partit en una dinàmica molt positiva: no només per les 4 victòries acumulades fins ara en les 4 jornades de lliga, sino també perquè l'equip va oferint mica en mica millors sensacions sobre el camp. A banda de la solidesa defensiva habitual, el killer Javi Sánchez està començant a trobar porteria, i ha marcat 4 gols en només 3 dies (el davanter escapulat ha explicat a Jordi Mestres la curiosa història del fusell, en una entrevista a OlimpicBadalona.com); a més, la recuperació de Marc Esteban (que va fer un molt bon partit en el seu debut als Canyars) ofereix un altre recurs més per al ventall tàctic dels tècnics escapulats. Amb la tranquil.litat que donen els bons resultats, els escapulats arriben al derbi amb diverses fites per conquerir: la principal, el lideratge en solitari de la lliga en cas de triomf. Una fita que, de retruc, completaria un 5 de 5 que fa 25 anys que no es produeix a l'Europa en l'inici de lliga (1988, Regional Preferent), i 30 a la Tercera Divisió. I, com veurem en l'apartat de precedents, acabar amb la mala estrugança davant la Munta, rival al que no s'ha guanyat mai en partit de lliga.

Pedro Dólera continua sense poder comptar amb els lesionats Camacho, ja en la fase final de la recuperació de la seva lesió muscular, i Cebri, que encara haurà d'esperar unes setmanetes més per reaparèixer.

El tècnic escapulat valorava així el derbi, després del triomf de dimecres a Castelldefels (a partir dels 2'25"):



EL RIVAL: 

La Munta està sent una pinya sòlida i infranquejable aquesta lliga (FOTO: Àlex Gallardo)

Possiblement ni al mateix vestidor de la Montañesa podien esperar un inici de campionat tan espectacular com el que estan protagonitzant. Després de patir fins a l'última jornada per la permanència la darrera campanya, els de Manolo González estan ensenyant aquest curs tot el futbol que segurament quedava amagat per les urgències i angoixes classificatòries. No només estan traient els partits endavant amb solvència atacant i fortalesa defensiva, sino que en alguns casos, també s'estan divertint jugant (com diumenge passat, en el 5-1 davant el Castelldefels). El gran moment golejador dels ex-escapulats Nils (que ha marcat en els 4 partits de lliga), o Alberto Padilla (2 gols), han cobert molt bé l'absència inicial per lesió del killer Sascha Andreu, i estan contribuint al gran paper del conjunt de Nou Barris. Precisament, Nils ha parlat a La Xarxa sobre el derbi, entrevistat pel Joan Barberà:

FONT: La Xarxa.cat

Mantenint gran part del bloc de l'any passat (Tato Burgada, Uri Escabrós, Ferran, Amantini, Padilla, Nils, Sascha...), sembla que els reforços han aconseguit equilbrar la plantilla de l'equip groc-i-negre: homes amb experiència com Toni Pérez (Júpiter), o joves prometedors com Martí Soler i Poves (Vic), Roland Garrós (ex Turó de la Peira, i germà de Boris), o els ex de la Grama David Payán i Marc Pedrola (un jugador molt fi i de molta visió de joc que, personalment, m'ha agradat molt quan l'he vist). 

De cara a aquest partit, la Montañesa té la baixa d'Aleix Dalmau, que encara es recupera del trencaments de creuats que va patir la passada temporada. En canvi, Manolo González pot recuperar un vell conegut de l'afició escapulada: el defensa argentí Juan Pablo Amantini.


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme

Com apuntava abans, l'Europa mai ha guanyat la Montañesa en partit de lliga a Tercera Divisió. Dels 6 partits, la collita és dolenta: només 3 empats, i 3 derrotes. I al camp de la Munta, tot just l'any passat, un gol d'Epitié va aconseguir donar el primer punt de la història escapulada a Nou Barris:

FONT: BTV Esports


Si mirem al global de partits oficials en totes les competicions, trobem les dues úniques victòries contra la Munta. I és que, de 10 enfrontaments oficials, 4 derrotes, 4 empats, i 2 triomfs: un a Primera Catalana (1-0, l'11 d'abril de 2005), i un altre en Copa Catalunya (1-5 en Copa Catalunya, l'any 1990). En tots aquests partits, l'Europa suma 12 gols, i la Montañesa, 13. (Font: CD oficial història i estadística CE Europa)

12 d'octubre de 1989, a la Copa Generalitat, únic triomf escapulat al camp de la Munta 
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


ESTADI:

MUNICIPAL DE NOU BARRIS, Via Júlia 170, Nou Barris (Barcelona)
Diumenge, 12h

12 euros, entrada general
7 euros, jubilats i dones
5 euros, socis CE Europa*
Gratis, socis Montañesa


FOTO: Soccerway.com

FONT: Google Maps


*Gràcies a l'acord al que han arribat a les últimes hores els dos clubs, els socis de l'Europa i la Montañesa podran veure a partir d'ara, ja des d'aquest diumenge, tots els partits als camps respectius per només 5 euros ensenyant el seu carnet. L'acord inclou no només els derbis entre els dos equips, sinó qualsevol altre partit de lliga que juguin els dos equips com a local (per exemple, un soci de l'Europa pot anar al Municipal de Nou Barris a veure un Montañesa-Cornellà per nomes 5 euros, i un soci de la Munta pot venir al Nou Sardenya a veure un Europa-Terrassa per aquest mateix preu). Ho han explicat a BTV els dos presidents, Guillaume De Bode i Emilio Llamas:

FONT: BTV Esports

Per cert, a banda de les retransmissions radiofòniques habituals a través de La Xarxa o Ràdio Marca, aquest partit també es podrà seguir en directe per BTV. Com ja va fer en el partit de play-off a Aranda de Duero, la televisió pública de Barcelona oferirà el derbi en directe per streaming a través del seu lloc web, amb els comentaris tècnics d'Àlex Delmàs i Joan Roig. A La Xarxa, us explicarem les incidències del partit des d'una hora abans, a partir de les 11h, i ens acompanyarà el porter del Santfeliuenc Carlos Miguel Espinal.


PARTITS JORNADA 5:


FONT: FCF.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!

-------------------------------

Per cert, Àlex Delmàs ha debutat aquesta setmana com a columnista a l'Independent de Gràcia. Podeu llegir l'article en l'última pàgina d'aquest enllaç, o directament d'aquí:

FONT: L'Independent de Gràcia


D'altra banda, cal recordar que dos dels principals equips del club debuten aquest cap de setmana als respectius campionats de lliga: després de la suspensió per la pluja del partit de la 1ª jornada de Divisió d'Honor, el juvenil juga dissabte a les 12h al camp del Barça, en directe per Barça TV (severa derrota per 9-2). I diumenge a les 11:30h al Nou Sardenya, l'Europa femení debuta a Segona Divisió en el derbi davant el Sant Andreu. Som-hi escapulats / escapulades!!!