dilluns, 23 de setembre del 2013

Europa, 1 - Cerdanyola, 3; Zardaínyolato

Ana Zardaín López ha desquiciat l'Europa amb un arbitratge molt pol·lèmic (FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)

En condicions normals, aquesta nit estaríem parlant del triomf històric del Cerdanyola del Vallès, però malauradament tothom ha acabat malparlant de la derrota escapulada davant Zardaínyola del Maresme. En la seva primera visita en la història al Nou Sardenya, el conjunt vallesà s'ha endut un meritori triomf per 1-3 amb la cirereta del gol impressionant de Velillas, però el partit ha estat marcat per la pol·lèmica actuació arbitral d'Ana Zardaín López, la col·legiada mataronina que ha expulsat 2 jugadors i al tècnic de l'Europa, ha anul·lat un gol legal als graciencs amb 0-1 al marcador, i ha provocat les ires de jugadors, tècnics i aficionats escapulats. Mira que m'agrada poc parlar dels arbitratges i sempre defenso que els errors arbitrals són tan humans com els que pugui tenir un davanter a porteria buida, però el problema segurament ve quan un partit se t'escapa de les mans per una actitud sobèrbia i pel canvi de criteri constant en les teves apreciacions.

El partit ha començat amb un Cerdanyola fort i decidit, mirant de sorprendre a un Europa al que li ha costat una mica entrar en el joc. Per acabar-ho d'adobar, el partit s'ha començat a posar coll amunt en només 7 minuts: els que van des del 15 al 22, quan Marc Esteban ha vist dues targetes grogues que han deixat els escapulats en inferioritat numèrica. Vista la jugada repetida diverses vegades per TV, la sensació és que la segona groga és immerescuda, ja que el migcampista gracienc toca pilota en fer el tackle i després és inevitable que topi amb el jugador per la pròpia inèrcia i força de l'acció. Fent un esforç per ser generosos, podríem donar-li el benefici del dubte i pensar que en directe, vista l'acció només una vegada a temps real, hagués pogut tenir la sensació de que era falta i targeta, però bé... Malgrat estar només amb 10 homes, la millor oportunitat de la 1ª meitat ha estat per als de Pedro Dólera, en una rematada alta de Rovira al minut 40.

L'Europa ha sortit ferit a l'orgull a la represa, però ha estat el Cerdanyola qui ha marcat al minut 5, quan Quim Solano ha rematat un servei d'un Hassen en posició dubtosa, tal i com ha reclamat tota la defensa escapulada. Només 4 minuts després, Diego ha estavellat a la creueta un llençament de falta, i amb un Europa esperonat per les pròpies fatalitats, ha arribat el merescut gol escapul·lat... que l'àrbitre ha anul·lat per un fora de joc totalment inexistent de Víctor Durán, qui havia rematat de cap aquesta falta servida per Charly Ruiz (en la foto, Víctor apareix a la dreta de la imatge, en posició completament legal, i ni tan sols Javi Sánchez, entre els dos centrals, tampoc estava en fora de joc):

Per acabar-ho d'adobar, Zardaín López ha expulsat al capità Cano per dir-li que un jugador del Cerdanyola estava perdent temps en fer un canvi (se suposa que els capitans poden parlar amb els àrbitres...), i també a l'entrenador Pedro Dólera. Amb l'Europa absolutament desquiciat per tot el que estava passant, el Cerdanyola ha tancat el partit als minuts finals amb un esplèndid Velillas, que com ja va fer l'any passat amb el Júpiter, ha deixat grans sensacions i ha fet un gol meravellós marxant de tothom i marcant a plaer al costat del pal (m'ha recordat un de Maradona al Bernabeu). Ja en temps afegit, Javi Lara ha fet el gol de l'honor des del punt de penal, en un partit en què Édgar i Camacho han debutat en el present campionat. Amb la derrota, l'Europa cau al cinquè lloc. La setmana vinent, visita a Manlleu.

FONT: BTV Esports

FONT: CerdanyolaFutbolClub

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

En acabar el partit, en Jordi Cervantes ha entrevistat al capità de l'Europa Àlex Cano per a La Xarxa:

Afegim també les rodes de premsa dels tècnics Pedro Dólera i Toni Carrillo:

FONT: CFC.cat

FONT: Twitter

Així ho han vist:

Les circumstàncies extraordinàries del partit a nivell arbitral han provocat nombroses reaccions d'indignació i denúncia a twitter, per part dels aficionats i socis de l'Europa:

Resultats Jornada 6:

I aquest és el vídeoresum de la jornada que prepara cada setmana La Xarxa:

FONT: La Xarxa

Pel que fa als altres equips principals de l'Europa, victòria 5-1 de l'Europa B davant l'Albirex Nagata en el debut de Quarta Catalana, derrota del juvenil per 4-2 al camp del Nàstic a la Divisió d'Honor, i derrota també del femení per 4-0 al camp del Barça B, a la Segona divisió.