dijous, 12 de setembre del 2013

Europadístiques Jornada 4


FOTO: 'Vamos, escapulados!'


Minuts jugats:
FONT: CEEuropa.cat

Gols:
        FONT: 'Vamos, escapulados!'                                                                                                                  


Targetes:                                                      
                                                          *En vermell si comporta sanció per al pròxim partitExpulsions a favor:      2  (vs. Cornellà, i a Castelldefels)
Expulsions en contra:  0  


Penals a favor:  
FONT: 'Vamos, escapulados!'            

Penals en contra:  
FONT: 'Vamos, escapulados!'       


Gols de falta:  0


Remuntades a favor: 
FONT: 'Vamos, escapulados!'            

Remuntades en contra: 
FONT: 'Vamos, escapulados!'            

Quan marca l'Europa?: 
FONT: 'Vamos, escapulados!'            


Quan encaixa l'Europa?: 
FONT: 'Vamos, escapulados!'            


CONCLUSIONS / CURIOSITATS:


El millor inici de l'era Dólera... i que duri!! (FOTO: 'Vamos, escapulados!')


*L'Europa feia 25 anys que no guanyava els 4 primers partits de lliga. Va ser al 1988, quan va empalmar 6 triomfs seguits en l'arrencada de campionat de Regional Preferent, davant Gimnàstica Iberiana (1-3), Hospitalet Atlètic Guimerà (2-1), Amposta (0-3), Poble Sec (2-0), Lleida (1-2), i Gavá (2-1). Com molt bé em matisa l'Agustí Tenllado, aquest partit es va suspendre a la mitja part amb 1-1. Es va reprendre dijous 10 de novembre i l'Europa va guanyar 2-1, així que tècnicament es pot dir que els escapulats van guanyar els 6 primers partits de lliga, tot i que cronològicament la ratxa havia quedat trencada abans d'aquest últim triomf, el 23 d'octubre de 1988, quan l'Europa va caure al camp del Rayo Esplugues per 2-1 en la 7ª jornada de lliga.

*L'Europa feia 30 anys que no guanyava els 4 primers partits de lliga a Tercera Divisió. Va ser al 1983, quan va guanyar els 5 primers partits: FC Barcelona Aficionats (3-1), Reus (0-1), Terrassa (1-0), Horta (0-1) i Vic (1-3). La ratxa es va trencar el 9 d'octubre de 1983, amb una pol·lèmica derrota a casa davant el Júpiter (0-3), en un partit en què l'Europa va patir 4 expulsions!


2 d'octubre de 1988; últim cop que l'Europa havia sumat 4 triomfs seguits a l'inici de lliga; va ser a Regional Preferent
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)

*5 dels 8 gols de l'Europa han estat en tram final de 1ª o 2ª part: els dos contra el Cornellà van ser en temps afegit (el d'Alberto en el temps extra de la 1ª part, i el de Javi Lara en el minut 93), el de Guille a Sant Boi a 9 minuts del final, el segon de Javi Sánchez contra el Gavà, al minut 87, i el segon d'avui, a 11 minuts per acabar.

*2 dels 4 gols al darrer quart d'hora de partit han donat 4 punts més a l'equip gracienc. Els altres dos han servit per sentenciar els partits de Gavà i Castelldefels.

*Per ara han marcat 3 defenses, 1 migcampistes, i 1 davanter (per partida quàdruple). El partit a Castelldefels és el primer en què no marca un defensa escapulat en aquesta lliga.

*El de Javi Lara amb el Cornellà és l'únic penal a favor de l'Europa aquesta lliga (l'any passat en van ser 8)

*L'Europa no es queda sense marcar en lliga des del 28 d'abril, amb un empat a 0 amb el Palamós que va classificar l'equip per al play-off. En els 2 partits contra l'Arandina també es va quedar sense marcar.


Marc Esteban va fer un molt bon debut, amb travesser inclòs (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

*Els 6 nous fitxatges ja han debutat amb l'Europa en lliga: contra el Cornellà, Guille Ramon i Javi Sánchez de titulars, i Charly Ruiz i Alegre a la 2ª part; contra el Santboià, Cristian Del Moral, que va ser titular; i a Castelldefels, el fins ara lesionat Marc Esteban. 

*L'Europa ja porta 3 pals en aquesta lliga: Guzmán a Sant Boi va fer un travesser, Cano un pal contra el Gavà, i Marc Esteban un travesser a Castelldefels.

*L'Europa ha deixat la porteria a zero en 2 dels 4 partits de lliga (l'any passat ho va fer en 18 partits de 38). Rafa Leva acumula, doncs, una mitjana de 0'5 gols encaixts per partit.

*L'Europa ha guanyat en 3 de les darreres 4 visites en lliga a Castelldefels.

*L'Europa suma 3 victòries consecutives en lliga contra el Gavà. L'any passat va guanyar els 2 partits de la lliga passada, i ara aquest.


 Per primer cop en aquesta lliga, Rafa Leva va estar pràcticament inèdit (FOTO: 'Vamos, escapulados!')