dilluns, 30 de setembre del 2013

Manlleu, 1 - Europa, 0; amb la mosca darrere l'orella...

El retorn de Cebri ha estat la millor notícia del dia per als escapulats (FOTO: Àngel Garreta / CE Europa)

5 gols encaixats en les 3 últimes jornades; només 1 gol marcat en aquests 270 minuts, i de penal; 2 gols legals mal anul·lats a Víctor Durán en moments claus dels 2 últims partits; les expulsions davant el Cerdanyola i les sancions que se'n deriven; errades individuals en defensa i en la definició atacant... les raons segurament siguin moltes i de molts colors, però el cert és que l'Europa ha acumulat avui la tercera derrota consecutiva en aquesta lliga. Tot s'ha de relativitzar i no és cap drama (estem exactament igual que l'any passat, a 7 punts del líder a la jornada 7; i en vam arribar a estar a 10 en la 9ª jornada de l'últim campionat), però també és cert que el conjunt escapulat ha malbaratat en 15 dies el rèdit de punts que s'havia guanyat amb tot mereixement en un inici de lliga espectacular. L'equip ha fet un bon partit a Manlleu i hauria merescut puntuar, element tranquil·litzador dins aquesta situació; però sigui com sigui, aquesta serà una bona setmana per fer autocrítica, corregir errades, i arribar a diumenge amb més força i convicció que mai per endur-se 3 punts molt necessaris per redreçar el rumb i recuperar sensacions i autoestima.

Amb Pedro Dólera a la grada complint el primer partit de sanció, l'Europa ha saltat a la gespa del sempre complicat Municipal de Manlleu disposat a trencar la mala ratxa. Però no hi hagut manera de posar-se per davant el marcador, bàsicament per 2 motius: un, les enormes aturades de Dani Barragán a rematades de Javi Sánchez, Charly i Alberto; i dos, i ja en van dos en només 7 dies, per un altre gol legal mal anul·lat a Víctor Durán, a la sortida d'un córner al minut 22. El més curiós de tot és que quan ha assenyalat la presumpta infracció escapulada, l'àrbitre ha corregut per marcar el lloc on s'havia produït i s'ha aturat a una zona de l'àrea petita on no hi havia hagut en cap moment cap jugador de l'Europa. Si algú entèn què ha xiulat Jose Antonio Salas Montoro en el vídeoresum del partit (als 55"), si us plau que m'ho expliqui. I, de pas, que m'expliqui també si creu en les casualitats sobre el que està passant en els darrers arbitratges patits per l'equip... sigui com sigui, els locals també han tingut bones opcions de gol a la 1ª meitat, com un xut creuat fregant el pal de Sergio Ginés, després d'una assistència magistral de Francolí. També Rafa Leva s'ha afegit a la festa dels porters, amb un gran rebuig de punys a xut potent d'Uri Martínez.

A la segona part, l'Europa ha tingut una altra ocasió claríssima, en una recuperació i assistència de Valderas que Javi Sánchez, després d'una bona finta, ha rematat mossegada, sol davant Barragán. Amb tot, en aquesta segona meitat ha estat Rafa Leva qui ha tingut més feina, resolta amb nota alta una setmana més (que a ningú se li escapi que ha jugat mig coix, després d'una setmana en què semblava que no podria jugar avui; i el mateix ha passat amb Diego). Malauradament, però, el porter escapulat no ha pogut fer res a 12 minuts del final, quan un mal rebuig defensiu a l'àrea escapulada l'ha aprofitat el Manlleu, amb assistència a l'esquerra i gol a plaer de Masó. Dólera/Contreras han buscat el revulsiu de Cebri per aixecar el partit, 10 mesos i mig després de la seva lesió, i tot i que els escapulats han tingut un parell de bones aproximacions per empatar i una falta toveta de Charly, els 3 punts s'han quedat a Manlleu. 3 punts merescuts per major efectivitat de cara a porteria, en un partit que hauria pogut acabar 3-3 tranquil·lament. L'Europa cau a la setena plaça, a 7 punts de la intractable Montañesa. Diumenge vinent, toca revàlida davant la Pobla de Mafumet.

FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa
-Web oficial AEC Manlleu

-Golcat.com
-Tercera.cat
-Futbolcatalunya.com
-El Travesser.cat
-Passió Esportiva.cat

-L'Independent de Gràcia
-Viu El Manlleu


Resultats Jornada 7:

FONT: FCF.cat

I aquí l'habitual vídeoresum de La Xarxa, amb els gols de la jornada:

FONT: La Xarxa

Pel que fa a altres resultats escapulats, les noies han remuntat davant el Badalona i han acabat guanyant 2-1 (ja són segones, empatades amb 3 equips més, a només 1 punt del líder Espanyol B!); el juvenil A ha guanyat 3-1 l'Atlètic Balears i és 8è amb 6 punts, a 4 del líder Barça; i l'Europa B també ha guanyat 0-4 al camp del GP3 (amb el triomf se situa colíder empatat amb PB Trinitat Vella, i amb Guinardó)