dimecres, 4 de setembre del 2013

El Castelldefels - Europa serà dimecres 11 de setembre a les 19h

L'Europa es retrobarà amb Cano, botxí bigolejador a la Copa Catalunya (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

La UE Castelldefels ha anunciat avui a través del seu compte de twitter que el partit de la 4ª jornada de lliga davant l'Europa es disputarà el pròxim dimecres 11 de setembre a les 19h als Canyars. Aprofitant la Diada Nacional de Catalunya, el gruix de la jornada es disputarà aquell dia, en el que serà el primer dels dos partits consecutius fora de casa que afrontarà l'equip de Pedro Dólera (el cap de setmana següent, 14-15 de setembre, l'equip juga el derbi al camp de la Montañesa). El partit a Castelldefels, a més, tindrà un al·licient afegit: i és que després de caure eliminats de la Copa Catalunya als Canyars ara fa unes setmanes, de ben segur que al vestidor escapulat hi haurà ganes de 'revenja' esportiva. Per ara, els de Dani Fernández sumen un empat davant el Santboià i una derrota a Gavà, mentre l'Europa ha guanyat els dos primers partits de lliga davant Cornellà i Santboià.

Per cert, encara en referència al primer equip, el porter Rafa Leva ha entrat en l'onze ideal de la jornada 2 al diari El 9 Esportiu.

I d'altra banda, la penya Torcida Escapulada va decidir dilluns al vespre en la seva assemblea que el tradicional trofeu al millor jugador de l'Europa que lliuren al final de cada temporada passarà a anomenar-se 'Trofeu Torcida Escapulada Àlex Delmàs', en honor a l'excapità gracienc retirat aquest estiu. 

EL FEMENÍ GUANYA EL TROFEU CALIU GRACIENC

Les noies de Carlos Navas, campiones del Torneig d'estiu escapulat (FOTO: Josep Mª Clemente / CE Europa.cat)

El primer equip femení de l'Europa es va imposar per 5-1 al Bonaire, en la onzena edició del Trofeu Caliu Gracienc que serveix com a presentació de l'equip al Nou Sardenya. Les terrassenques es van avançar amb gol de falta de Caballero al minut 7, però les gracienques van capgirar elmarcador amb contundència, amb dianes de Teixi, Marta, Andrea Porta (que en va fer dues), i Andrea Granados. L'Europa femení suma així el seu 4rt Trofeu Caliu Gracienc, que no guanyava des de feia 4 anys. Recordem que les de Carlos Navas debutaran en lliga a Segona Divisió el 15 de setembre a casa, en un apassionant derbi contra el Sant Andreu.

Qui debutarà ja en lliga de Divisió d'Honor aquest dissabte a les 18h al Nou Sardenya serà el juvenil A de Jesús Mariano Angoy, davant la Damm. En l'últim partit de pretemporada, els escapulats van guanyar 1-2 a Esparreguera, amb gols de Rodón i Josa.

EX-ESCAPULATS PEL MÓN, PROTAGONISTES MEDIÀTICS

L'ex-Europa Nefta està jugant a Austràlia!! (FOTO: Àngel Garreta / REM Images)

A les darreres hores hem pogut llegir dues interessants entrevistes amb ex-jugadors de l'Europa a través de la xarxa: d'una banda, en Fermín Suárez, a Golcat.com, ha entrevistat Nefta González, que ara mateix està jugant al Macarthur Rams de la State League 1 australiana, que vindria a ser com una 2ª B. Si voleu saber de les seva exòtica experiència a les antípodes, podeu llegir l'entrevista en aquest enllaç.

D'altra banda, en José Polo, a 'Viu Molins de Rei', ha parlat amb l'ex-escapulat Carles Capella, fill del mític futbolista que també va jugar a l'Europa durant 14 anys. Ara jugador del Molins de Rei a Tercera Catalana, aquest estudiant de Ciències Polítiques fa reflexions molt interessants sobre la seva carrera futbolística i la del seu pare (amb moltes referències a l'etapa escapulada), però també d'altres aspectes de la vida, com la política. Podeu llegir l'entrevista en aquest enllaç.

FOTO: Ignasi Aliana

I per últim, afegeixo també una interessant història que explica l'historiador escapulat Xavier Vidal a través del web oficial de l'Europa: sabíeu que el banderí de l'Europa és el segon més antic que hi ha al museu del Bayern de Munic? Llegiu els detalls d'aquesta curiosa història i de la gira alemanya que va fer l'Europa al 1927 en aquest enllaç.