divendres, 27 de setembre del 2013

Prèvia Manlleu - Europa; orgull i serenor

Amb la marxa de Baruc, el Manlleu ha perdut fortalesa a casa (FOTO: CEEuropa.cat / Àngel Garreta)

Amb l'orgull ferit i sense els sancionats per tot el que va passar diumenge al Nou Sardenya, l'Europa afronta la visita a Manlleu com un autèntic repte col·lectiu: ja no per les dues derrotes consecutives que han frenat el magnífic inici de lliga (4 victòries en els 4 primers partits), sinó per les ganes de reivindicar-se, treure's l'espineta del partit del Cerdanyola, i torna a sumar de 3 en 3 per consolidar-se entre els millors de la lliga. Això sí, mirant que tot aquest cocktail es converteixi en motivació extra però serena, i no pas en sobreexcitació ni en voler fer el segon gol abans que el primer. Tot i la dificultat d'un camp tan complicat com el Municipal de Manlleu, els escapulats intentaran aprofitar els dubtes que puguin tenir els osonencs, que encara no han puntuat en els 3 partits jugats a casa.

Els efectes colaterals de l'huracà Zardaín del passat diumenge arriben en forma de sancions: Àlex Cano i Marc Esteban han estat castigats amb 1 partit per les respectives expulsions, i el més perjudicat de tot plegat ha estat el tècnic Pedro Dólera, sancionat amb 2 partits "per protestar als àrbitres". Això farà que, tant diumenge a Manlleu com la pròxima setmana davant la Pobla, Dólera haurà de veure el partit des de la grada, i serà el seu segon Dani Contreras qui dirigirà l'equip des de la banqueta. La baixa de Cano serà coberta amb el retorn d'Alberto, un cop complert el partit de sanció per l'expulsió a Nou Barris. Qui també pot tornar és Cebrià Queralt 'Cebri', 10 mesos i mig després de la greu lesió als creuats. Ja amb l'alta mèdica, el davanter escapulat viatjarà amb l'equip a Manlleu, i caldrà veure si finalment acaba entrant entre els convocats, o al final els tècnics opten per que de moment vegi el partit des de la grada.

Això és el que comentava l'entrenador de l'Europa als companys de BTV (als 59"):

FONT: BTV Esports


EL RIVAL: 
Marc Francolí, fitxatge destacat del nou Manlleu (FOTO: viuelmanlleu.blogspot)

Enguany el Manlleu ha fet un inici de lliga molt irregular. Tot i que tothom el posa (i m'hi incloc) com un dels favorits a repetir play-off, els osonencs són de moment dotzens amb 7 punts de 18 possibles. I curiosament, tots els seus punts els ha aconseguit en els 3 desplaçaments, ja que ha perdut els 3 partits jugats fins ara a casa. Un fet prou sorprenent, però confiem que continuï la ratxa...

Tot i mantenir el bloc que en la darrera lliga va tornar a classificar-se per al play-off d'ascens, el cert és que el Manlleu ha patit novetats rellevants que, fins ara, semblen haver afectat el rendiment dels osonencs a la lliga. El més destacat, la marxa del crack Baruc Nsué al Cornellà, que ha fet perdre un punt de màgia i imprevisibilitat al conjunt de Jordi Dot (només cal recordar el golàs que va fer a l'abril al Nou Sardenya, i que va acabar amb la ratxa d'imbatibilitat d'un any de l'Europa a casa). Els manlleuencs també han perdut homes com Roger Barnils (Llagostera), Iván Guzmán (Sant Andreu), Fran (Vic) o Adrià Casanova (Banyoles). Entre els reforços, Marc Francolí (després que l'Olot no el renovés), Uri Martínez (Avià) o juvenils com Iván González, Ot o Gerard Gómez. A més, recentment han fitxat també al defensa central del Santboià Fran Erencia, després d'un breu pas pel Sant Andreu (i que va debutar diumenge passat amb un gol decisiu pel triomf 1-2 a Castelldelfels). Tots ells s'afegeixen als ja coneguts Dani Barragán, Arxi, Masoliver, Gely, Masó, Seuma, Fortet o l'exescapulat Manel Sala, que la temporada passada va estar especialment fi contra l'Europa (gol de l'empat al temps afegit a Manlleu, i golarro de xilena des de la frontal en el 2-3 a Gràcia).

Amb tot, el màxim golejador del Manlleu continua de baixa per la contractura al quàdriceps que va patir ara fa un parell de setmanes, i no podrà jugar contra el seu ex-equip. A més de Manel Sala, el tècnic osonenc Jordi Dot tampoc pot comptar amb Juanjo, encara recuperant-se dels creuats, ni tampoc amb Putxi, expulsat en l'últim partit a Castelldefels. Sense aquests jugadors, els companys del magnífic blog 'Viu el Manlleu' aposten per aquest onze inicial de l'equip manlleuenc:

FONT: viuelmanlleu.blogspot


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

El Manlleu és un rival que ens ha fet molt la guitza als últims anys. L'Europa només ha pogut guanyar 1 dels últims 11 enfrontaments en lliga davant els osonencs (tant a casa com a fora), i ha cedit 5 empats i 5 derrotes en aquest període. Pel que fa a partits a Manlleu, ja fa 4 anys que els escapulats no guanyen al municipal (1-3, 16 de desembre de 2009), en una de les dues úniques victòries gracienques de la història en partits de lliga de Tercera a la capital osonenca.

FONT: hemeroteca Mundo Deportivo

A nivell global d'enfrontaments oficials a casa i a fora en totes les competicions, hi ha molta igualtat: 10 triomfs escapulats, 14 empats i 11 victòries osonenques, amb 48 gols per a l'Europa i 47 per al Manlleu (font: CD oficial història i estadístiques CE Europa)


ESTADI:

MUNICIPAL (Passeig del Ter - 08560, MANLLEU)
Diumenge 29 setembre, 17h.

10 euros, General
6 euros, Jubilats
5 euros, Socis CE Europa*
Gratis, Socis AEC Manlleu


FOTO: AEC Manlleu.cat

FONT: Google Maps

*Igual que amb Montañesa i Cerdanyola, l'Europa ha acordat amb el Manlleu que els socis escapulats paguin només 5 euros ensenyant el seu carnet al municipal osonenc. Un acord que també servirà als socis del Manlleu que vinguin a la tornada al partit del Nou Sardenya. Precisament, avui 'Futbolcatalunya.com' recull detalls i declaracions del president escapulat Guillaume De Bode, després de la reunió dels clubs de Tercera promoguda per Europa i Manlleu, celebrada ahir a Granollers.

Per cert, fins divendres vinent, en Roger Sánchez torna a organitzar al seu blog 'Tercera.cat' una porra amb les 4 jornades del mes d'octubre: si vols participar a la Lliga Dani Barragán, pots fer-ho en aquest enllaç.

I encara un altre apunt d'actualitat vinculat amb l'Europa: i és que l'ex-davanter escapulat Rubén Epitié ha fitxat pel Castelldelfels.


PARTITS JORNADA 7:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS DEL CE EUROPA:

FONT: CE Europa


-Diumenge 12h, Nou Sardenya: EUROPA JUVENIL - ATL. BALEARS (4ª jornada Divisió d'Honor, grup 3)
-Diumenge 17h, Nou Sardenya: EUROPA FEMENÍ - BADALONA (3ª jornada Segona Divisió, grup 3)
-Diumenge 20h, IME Arístides Maillol: GP3 F.C. - EUROPA B (2ª jornada Quarta Catalana, grup 17)