*En vermell si comporta sanció per al pròxim partit

Expulsions a favor:      1  (vs. Cornellà)

Remuntades en contra:

Quan marca l'Europa?:

Quan encaixa l'Europa?:

CONCLUSIONS / CURIOSITATS:

Braçal de capità al Sardenya, sinònim de gol: primer Alberto i ara Cano (FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)

*L'Europa feia 9 anys que no enllaçava tres triomfs seguits en els tres primers partits de lliga. Va ser en la temporada 2004-2005, a 1ª Catalana, quan va guanyar-ne els 3 primers, davant Guíxols (2-0), Sant Celoni (0-1) i Gramenet B (5-0). A la 4ª jornada, es va empatar a 2 a Pubilla Casas.

*A Tercera Divisió, fa 12 anys de l'últim cop que l'Europa va sumar els 9 primers punts de lliga. Era la temporada 2001-2002, quan els escapulats van guanyar 4-3 al Manresa, 0-2 a Premià i 2-0 al Palafrugell (el tristament famós 11 de setembre de 2001, dia de l'atemptat a les Torres Bessones de NY). A la 4ªjornada, es va empatar a 1 contra el Guíxols.

*L'Europa fa 25 anys que no guanya els 4 primers partits de lliga. Va ser al 1988, quan va empalmar 6 triomfs seguits en l'arrencada de campionat de Regional Preferent, davant Gimnàstica Iberiana (1-3), Hospitalet Atlètic Guimerà (2-1), Amposta (0-3), Poble Sec (2-0), Lleida (1-2), i Gavá (2-1). Com molt bé em matisa l'Agustí Tenllado, aquest partit es va suspendre a la mitja part amb 1-1. Es va reprendre dijous 10 de novembre i l'Europa va guanyar 2-1, així que tècnicament es pot dir que els escapulats van guanyar els 6 primers partits de lliga, tot i que cronològicament la ratxa havia quedat trencada abans d'aquest últim triomf, el 23 d'octubre de 1988, quan l'Europa va caure al camp del Rayo Esplugues per 2-1 en la 7ª jornada de lliga.

*L'Europa fa 30 anys que no guanya els 4 primers partits de lliga a Tercera Divisió. Va ser al 1983, quan va guanyar els 5 primers partits: FC Barcelona Aficionats (3-1), Reus (0-1), Terrassa (1-0), Horta (0-1) i Vic (1-3). La ratxa es va trencar el 9 d'octubre de 1983, amb una pol·lèmica derrota a casa davant el Júpiter (0-3), en un partit en què l'Europa va patir 4 expulsions!

Regional Preferent, 1988; últim cop que l'Europa va guanyar els 4 primers partits de lliga. El repte de dimecres...
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)

*4 dels 6 gols de l'Europa han estat en tram final de 1ª o 2ª part: els dos contra el Cornellà van ser en temps afegit (el d'Alberto en el temps extra de la 1ª part, i el de Javi Lara en el minut 93), el de Guille a Sant Boi a 9 minuts del final, i el segon de Javi Sánchez contra el Gavà, al minut 87.

*2 dels 3 gols al darrer quart d'hora de partit han donat 4 punts més a l'equip gracienc. L'altre va servir per sentenciar el partit.

*Per ara han marcat 3 defenses, 1 migcampistes, i 1 davanter (per partida doble). En cada partit ha marcat 1 defensa.

*El de Javi Lara és el primer penal a favor de l'Europa aquesta lliga (l'any passat en van ser 8)

*L'Europa no es queda sense marcar en lliga des del 28 d'abril, amb un empat a 0 amb el Palamós que va classificar l'equip per al play-off. En els 2 partits contra l'Arandina també es va quedar sense marcar.

*5 dels 6 nous fitxatges ja han debutat amb l'Europa en lliga: contra el Cornellà, Guille Ramon i Javi Sánchez de titulars, i Charly Ruiz i Alegre a la 2ª part; contra el Santboià, Cristian Del Moral, que va ser titular; ja només falta per estrenar-se el fins ara lesionat Marc Esteban.

*L'Europa suma 3 victòries consecutives en lliga contra el Gavà. L'any passat va guanyar els 2 partits de la lliga passada, i ara aquest.

Alegre va debutar de titular contra el seu ex-equip (FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)