divendres, 6 de setembre del 2013

Prèvia Europa - Gavà; no n'hi ha dues sense tres...?

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

L'Europa afronta aquest diumenge el tercer partit de lliga amb una idea ben clara: aconseguir la tercera victòria consecutiva. Una fita que fa 9 anys que no es produeix en un inici de lliga (a 1ª Catalana, la temporada 2004-2005), i 12 anys jugant a Tercera Divisió (curiosament, la 3ª victòria consecutiva va arribar el malaurat 11 de setembre de 2001, el dia de l'atemptat a les Torres Bessones de Nova York). L'altre objectiu ha de ser millorar mica en mica el nivell de joc i la posada a punt de l'equip físicament, per arrodonir l'immillorable rendiment de resultats aconseguit fins ara, i que han portat als de Pedro Dólera a ocupar el coliderat de la lliga, empatats a tot amb Montañesa i Rapitenca.

La bona notícia a les files gracienques és la recuperació del lesionat Marc Esteban, que podria debutar en lliga com a escapulat. En canvi, continuen de baixa per motius físics Camacho i Cebri. Aquest serà un partit especial per a l'Albert Alegre, que s'enfrontarà amb molts dels que eren els seus companys fins fa ben pocs mesos.

El míster escapulat ha elogiat al Gavà, en declaracions a BTV:

FONT: BTV Esports

EL RIVAL:

El Gavà torna a ser un equip molt jove i renovat (FOTO: CF Gavà)

Com li ha passat darrerament, el Gavà ha patit enguany la marxa de jugadors importants, i ha hagut de recórrer al seu futbol base per confeccionar una plantilla jove i de qualitat. I és que, malgrat el bon nivell futbolístic adquirit per l'equip d'Albert Poch l'any passat, els impagaments (finalment resolts) a jugadors i tècnics han acabat passant factura a un club que no ha pogut retenir a alguns dels seus principals jugadors.

A banda de l'ara escapulat Alegre, l'equip blaugrana ha perdut homes importants com Cervantes (Castelldefels), Vivó (Prat), Gerard Boira (Vilafranca), Aitor Monfort o l'històric Juan Carlos. Es mantenen homes com el porter Pacheco, Aitor Unzué (que amb només 22 anys ja és capità i veterà d'una plantilla molt jove), Zurita, Oriol o el golejador David Jiménez. De fora pràcticament només han vingut el defensa del Martinenc Sergio Campos i el del Rubí Adrià Blanchart, i la resta de novetats són jugadors provinents del prolífic juvenil gavanenc: Aitor Sánchez, Adrià Grau, Adrià Borreda o Sergio López, que diumenge serà baixa per sanció.  Tampoc hi seran els lesionats de llarga durada Quiles i Luca Ferron, i també faltaran els lesionats Campos, Borreda i el brasiler Jefferson, que encara no té el trànsfer per poder jugar. Qui sí que el té i ja podria jugar és un altre brasiler, el central Arthur Bolke, segons explica Havok en la seva prèvia.

Per ara, l'equip del Baix Llobregat ocupa la 9ª plaça, després de perdre 2-1 al camp de la Montañesa, i de guanyar 2-0 al Castelldefels.

El tècnic, Albert Poch, qualifica l'Europa de "si no el millor, un dels 2-3 millors equips de la categoria", en declaracions a la TV de Gavà:

FONT: Gavà TV


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

En els 21 enfrontaments en partits de lliga de Tercera Divisió a casa contra el Gavà, l'Europa n'ha guanyat 13, ha empatat 3 i n'ha perdut 5. L'any passat es va trencar amb una mala ratxa de 4 derrotes consecutives davant els blaugranes al Nou Sardenya, gràcies a un doblet de Cebri als minuts finals:

FONT: BTV Esports

En el global d'enfrontaments oficials a casa i a fora en totes les competicions, les xifres són molt igualades, amb 22 triomfs escapulats, 7 empats i 23 victòries gavanenques en 52 partits, amb 79 gols per cada equip (Xifres del CD oficial d'història i estadística del CE Europa).


ESTADI: 

NOU SARDENYA, (Camèlies, 42 - Vila de Gràcia),
Diumenge 8 setembre, 19h

10 euros General
5 euros pensionistes
Gratis socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius

Recordeu que en aquest partit ja no es permetrà l'accés amb el carnet de l'any passat, i s'haurà de presentar el nou d'aquest temporada!!

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps


PARTITS JORNADA 3:


FONT: FCF.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!

--------------------------------------------------------------------

Aquest mes la prestigiosa revista de futbol 'PANENKA' dedica, en el seu nº 22, una entrevista de 6 pàgines a l'etern capità de l'Europa Àlex Delmàs, on també s'expliquen peculiaritats històriques de l'Europa. La revista es pot adquirir a quioscos/llibreries per 5 euros, o també es pot aconseguir per internet.



D'altra banda, ja és oficial que l'Europa B jugarà al grup 17 de Quarta Catalana, juntament amb Olympia, Monterols, Meridiana Unificació, UD Parc, Penya Blaugrana Barcino, Alegria, Trinitat Vella, FC GP3, MBD Lions, Albireix Nigata, Barcino Dragons, Poble Sec, Guinardó A, Alzamora, Monopol i Catalonia. La Penya Caliu Gracienc explica algunes curiositats dels rivals escapulats en el seu twitter.