divendres, 21 d’abril del 2017

Prèvia Sant Andreu - Europa; val per mitja salvació

Fair-play, espectacle i civisme; el que volem del derbi dels derbis... a banda dels 3 punts
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa afronta la primera de les 4 últimes finals d'una temporada complicadíssima: i ho fa, ni més ni menys, que al camp del gran rival, el Sant Andreu. Serà aquest dissabte a les 20h al Narcís Sala, en un derbi aparentment desigual, si mirem la classificació: els escapulats són tretzens amb 41 punts, i els quadribarrats quarts amb 58. Però ja se sap que en aquest tipus de partits, la classificació no importa tant com l'estat anímic i la capacitat de controlar les emocions que desperta un partit d'alt voltatge com aquest. En el que es va jugar al Nou Sardenya, l'Europa arribava en places de descens i va poder guanyar. I ara el conjunt de Joan Esteva és un bloc molt més sòlid i segur de sí mateix, i sap a la perfecció que guanyar al Narcís Sala suposaria apropar-se moltíssim a l'objectiu obligat de la permanència.

La solidesa defensiva habitual serà clau per sumar a Sant Andreu
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Tot i perdre l'últim partit contra el Terrassa, l'Europa té molts motius per creure en les seves possibilitats: arriba com el sisè millor visitant de la temporada (de fet, des que va arribar Joan Esteva, els graciencs són el quart millor equip fora de casa); el conjunt escapulat acumula ja 490 minuts sense encaixar cap gol de jugada, i en els últims 5 partits només ha rebut 2 gols de falta (els dos del Terrassa); de fet, l'Europa és el cinquè equip menys golejat de la lliga (32 dianes en 34 partits; el Sant Andreu n'ha rebut 5 més); i per ara, els graciencs han conquerit La Verneda i Nou Barris, guanyant els dos derbis a domicili disputats aquesta temporada. 

Javi Navarro pot tenir minuts
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Joan Esteva continua amb un munt de baixes: no podrà comptar amb els lesionats Joel CochRojasIgnasi VaronaÈric Reverter ni Xavi Civil. Les bones notícies són els retorns de Fran Bea, després de perdre's el partit contra el Terrassa per sanció, i de Dani Márquez, ja recuperat de la seva lesió. Javi Navarro, que ja va entrar en llista contra el Terrassa, podria tenir minuts.


EL RIVAL

El Sant Andreu, en el partit de la primera volta contra l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Al Sant Andreu li ha costat dues temporades trobar sensacions i continuitat a Tercera divisió, i arriba al derbi en el millor moment des que va baixar de categoria, ara fa dues campanyes. Els quadribarrats estan en bona dinàmica, amb 4 triomfs als 5 últims partits, i 11 jornades des de l'última derrota. Però malgrat tot, juguen amb la pressió de saber que aquesta magnífica trajectòria pot anar-se'n en orris amb una única punxada, ja que el Terrassa es troba només 2 punts per sota, buscant la quarta plaça de play-off. Un simple empat pot ser fatal per als de Mikel Azparren, ja que el goalaverage general afavoreix ara mateix als terrassencs, i l'Europa té aquí una arma anímica per intentar superar al seu rival. Això sí, els escapulats faran bé d'estar ben atents fins el final, ja que el Sant Andreu ha salvat diversos partits als últims minuts aquesta temporada (i no cal recordar el penal inexistent de l'any passat a l'últim minut).

De cara a aquest partit, el tècnic andreuenc no pot comptar amb els sancionats Jorge Muñoz i David López. També són baixa Carroza, Joel Armengol, Juanan i Lusmi per lesió. Segons el web oficial del Sant Andreu, Dani Guerrero i Ton Alcover ja han rebut l'alta mèdica.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen al Sant Andreu
(FONT: Futbolcatalunya.com)

Si voleu saber una mica més de com juga el Sant Andreu de local, aquest és el darrer partit que van jugar al Narcís Sala, davant el Júpiter:

FONT: BTV Esports


PRECEDENTS:

Faltaria afegir l'empat 0-0 del partit de la primera volta
(FONT: Futbolme.com)

Segons el CD oficial d'Història i Estadística, Europa i Sant Andreu s'han enfrontat en 74 ocasions en partit oficial, amb un balanç favorable a l'Europa: 30 victòries, 20 empats i 24 derrotes, amb 102 gols a favor i 99 en contra. A Tercera, 45 precedents, i també millors xifres per a l'Europa: 19 triomfs, 12 empats i 14 desfetes, amb 58 gols marcats i 51 d'encaixats. Els quadribarrats són el quart equip que més vegades s'ha enfrontat a l'Europa en competició oficial, per darrere Badalona (92), Júpiter (84) i Horta (76). L'últim triomf gracienc al Narcís Sala, el 6 de maig de 2001, per 1-2, amb dianes d'Albert Serrano i Borja, que van certificar el play-off d'ascens a la penúltima jornada de lliga.

FONT: hemeroteca Mundo Deportivo

En el partit de la primera volta, empat 0-0:

FONT: BTV Esports


ESTADI:
NARCÍS SALA 
C/ Sta. Coloma, 39 - 08030, St. Andreu del Palomar
Dissabte 22 abril, 20h.

10 euros Tribuna.  
5 euros General.
  Gratis Socis UE St. Andreu.
FOTO: estadiosdeespana.com

FONT: Google Maps

Temps previst per a dissabte a Barcelona
(FONT: meteosat.com)

La penya Eskapulats ha convocat l'afició de l'Europa en doble cita, per gaudir d'una jornada festiva i d'animació: a les 13h al bar Resolís de la Plaça del Raspall, dinar; i a les 18h, marxa de l'afició escapulada cap al Narcís Sala. 

FONT: penya Eskapulats


Partits jornada 35:

FONT: FCF.cat


EL FEMENÍ S'ACOMIADA DEL NOU SARDENYA DAVANT EL PALLEJÀ

El Pallejà serà l'últim equip que visiti el Nou Sardenya en aquesta lliga
(FOTO: Joseo Maria Vintró / CEEuropa.cat)

El femení A de l'Europa juga aquest diumenge l'últim partit de lliga al Nou Sardenya d'aquesta temporada, davant el Pallejà. Un partit de la penúltima jornada del campionat ja sense al·licients classificatoris, ja que les escapulades són quartes amb 6 punts de desavantatge respecte l'Espanyol B, i amb 6 més que Igualada i Son Sardina (que té el goal-average perdut amb les gracienques). Amb tot, l'Europa fa ja 6 jornades que no aconsegueix el triomf, i ha sumat només 9 punts dels últims 27. Així, i després d'una gran temporada, les jugadores d'Álvaro Del Blanco volen acomiadar-se de la temporada amb un bon regust de boca, i res millor a fer-ho guanyant els dos últims partits. En el partit de la primera volta, empat 1-1, amb un gol salvador de Marta Pou en el temps afegit.


FONT: FCF.cat

Agenda partits CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat