dimecres, 12 d’abril del 2017

Prèvia Europa - Terrassa; seguir sumant

Gairebé sense temps ni per gaudir de la victòria al derbi a Nou Barris, l'Europa afronta aquest dijous un altre repte de nivell: l'equip gracienc rep el totpoderós Terrassa, cinquè classificat que arriba com una moto en la seva lluita per conquerir plaça de play-off. Un partit ple d'alicients a les files escapulades: el principal, seguir sumant de tres en tres per fugir de la zona perillosa de la classificació (ara mateix 10 punts de marge sobre el descens directe, però només 2 respecte a les places de descens no compensat); un altre, la revenja esportiva pel dolorós 3-0 encaixat a Terrassa a la primera volta; i tercer, el retorn al Nou Sardenya de tres 'ex-capulats' que la passada temporada defensaven la samarreta de l'Europa: David López, Álex Fernández i Nils Puchades. Motius sobrats, també, per que l'afició gracienca assisteixi demà a l'estadi del carrer Camèlies abans de marxar de vacances, i en l'avantpenúltim partit de lliga que es disputarà aquesta temporada a camp propi.

Al vestidor hi ha ganes de treure's el mal regust del 3-0 del partit d'anada
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa arriba a aquest partit en un dels millors moments de la temporada pel que fa a rendiment i xifres: ho fa des del lloc més alt que ha ocupat en tot el campionat, l'onzena plaça. Ha sumat 11 dels últims 18 punts, amb una única derrota en 6 partits, i ja acumula 4 partits consecutius i 400 minuts clavats sense encaixar cap gol. Això vol dir que es troba a només 46 minuts de la millor ratxa defensiva en tot el campionat. Estadístiques que han situat els de Joan Esteva com el quart equip que menys gols encaixa de tota la lliga. Una solidesa que serà clau per seguir sumant contra el Terrassa.

Civil és baixa per una lesió que es va fer al derbi i que podria afectar al menisc
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Joan Esteva té un munt de baixes: continua sense poder comptar amb els lesionats Joel CochRojasDani MárquezIgnasi Varona i Èric Reverter. Fran Bea tampoc podrà jugar, per acumulació de targetes. I a més li hem d'afegir la baixa de Xavi Civil per unes molèsties que va sentir després del derbi de diumenge. El davanter s'ha fet una ressonància magnètica i està pendent d'uns resultats que s'han de saber aquest dijous, i que hauran de resoldre el dubte sobre la seva participació en la recta final de la temporada. Les bones notícies són els retorns a la llista de Rubén Canelada i Javi Navarro un cop superades les respectives lesions.

Per cert, BTV ha fet un reportatge sobre la faceta del capità Àlex Cano jugant de davanter. Diumenge no va ser la primera vegada...

FONT: BTV Esports


EL RIVAL

El Terrassa, en el partit de la primera volta contra l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Després d'una campanya irregular, el Terrassa sembla haver agafat la velocitat de creuer en el moment decisiu de la temporada. Amb una de les plantilles més potents de la categoria, semblava que els egarencs haurien de lluitar pel títol aquesta temporada, però s'han hagut de conformar amb el segon objectiu: lluitar pel play-off d'ascens a Segona B. Tots signaríem estar en el seu lloc, no hi ha dubte. Igual que l'Europa, arriba en un dels millors moments de la temporada pel que fa a rèdit de punts: han guanyat 4 dels 5 últims partits, amb l'única excepció d'una inesperada derrota a Manlleu. Des d'aquell dia en què van caure amb un gol de Fredi, els terrassencs sumen 317 minuts sense encaixar. I és que, de fet, són la segona millor defensa de tot el campionat, només superats en aquest aspecte pel Peralada. Tot i que van estar 1 any sense guanyar a domicili, semblen haver espavilat en aquest aspecte, i ja sumen tres triomfs com a visitants (Castelldefels, La Jonquera i Júpiter, i sempre per 0-1).

De cara a aquest partit, el tècnic Agustín Vacas no pot comptar amb els lesionats Fran Ochoa, Cristian Garcia, Raul Torres, Borges i Xapi Arnau.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen al Terrassa
(FONT: Futbolcatalunya.com)

Nils, David López i Álex tornen per primer cop al Nou Sardenya
(FOTO:  'Vamos, escpulados!')

Si voleu saber una mica més de com juga el Terrassa de visitant, aquest és el partit que van jugar ara fa unes setmanes a Palamós:

FONT: Futbol En Joc (La Xarxa)


PRECEDENTS:
Faltaria afegir la derrota per 3-0 del partit de la primera volta
(FONT: Futbolme.com)

Segons el CD oficial d'Història i Estadística, Europa i Terrassa s'han enfrontat 54 vegades en partit oficial, amb un balanç de 24 victòries, 11 empats i 19 derrotes, amb 85 gols marcats i 78 d'encaixats. A Tercera, 45 precedents, amb 20 triomfs, 11 empats i 14 desfetes, 67 gols a favor i 47 de rebuts.

Al web oficial del Terrassa fan un recull de precedents entre tots dos equip a la Vila de Gràcia, comptant també els partits amistosos. Segons aquestes dades, serien 126 els precedents totals, amb força equilibri: 51 victòries de l'Europa, 22 empats i 53 derrotes, amb 252 gols marcats i 257 de rebuts. En la última visita egarenca al Nou Sardenya, maneta escapulada per 5-0, en el debut de lliga de la campanya anterior.

En el partit de la primera volta, clara derrota per 3-0.


ESTADI:
NOU SARDENYA  
C/ Camèlies 42 - Vila de Gràcia
Dijous 13 abril, 20:30h.

  10 euros General.
5 euros Pensionistes, socis Terrassa F.C.
  Gratis Socis CE Europa, jugadors base, familiars, i menors 14 anys.

FOTOS: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

Temps previst per a dijous a la Vila de Gràcia
(FONT: meteosat.com)


Partits jornada 34:
FONT: FCF.cat