divendres, 7 d’abril del 2017

Prèvia Montañesa - Europa; el derbi de l'aire

L'Europa buscarà 3 punts vitals en un camp amb protagonisme del joc directe
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

La lliga arriba al tram final, i amb el més calent a l'aigüera. A 6 jornades per acabar el campionat, l'Europa encara té els deures per fer, i afronta 6 partits amb un objectiu irrenunciable: sumar tants punts com calgui per mantenir la categoria. Ara mateix els escapulats són catorzens a la classificació amb 38 punts, 7 per sobre del descens directe. A priori aquesta hauria de ser una situació relativament còmoda, però com hem anat insistint en el decurs de tot el campionat, enguany els descensos no compensats d'equips catalans de Segona B poden arrossegar entre 1 i 4 equips més. Tot dependrà dels equips de casa nostra que baixin des de la Segona B i dels catalans que pugin des de Tercera, però sigui com sigui, i per estar tranquils, convindria acabar la lliga no per sota de la tretzena plaça. Són setmanes, doncs, per mirar no només la classificació del grup català de Tercera, sino també del grup 3 de Segona B:

Els 6 equips catalans de Segona B implicats en la lluita per la permanència, centre d'atenció del futbol català
(FOTO: Futbolme.com)

En aquestes circumstàncies, el partit de diumenge és importantíssim. Un derbi apassionant al sempre complicadíssim camp de la Montañesa, que és rival directe de l'Europa. Els de Nou Barris són ara mateix onzens amb 39 punts, un més que els graciencs. I no hem d'oblidar, a més, que en el partit de la primera volta, el dia del debut de Joan Esteva a la banqueta escapulada, la Monta es va imposar per 0-1 amb el típic gol de l'ex (en aquest cas, Montoro). Per tant, el derbi de diumenge val 7 punts: els 3 que puguis guanyar tu; els 3 que pugui deixar de sumar el teu rival directe; i el punt extra del goal-average. Un partit per tant, per agafar aire, molt d'aire. I un partit, no ens enganyem, on de ben segur que la pilota volarà, i molt, per l'aire de la Bombonera de Nou Barris. Arromanguem-nos, doncs, i a posar-se la granota de treball, que diumenge caldrà picar molta pedra. Però la recompensa s'ho val...

Javi Navarro ja entrena amb el grup, però no està clar que entri en llista encara
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Joan Esteva continua sense poder comptar amb els lesionats Joel CochRojasDani Márquez i Ignasi Varona. De la seva banda, Rubén CaneladaJavi Navarro tornen a entrenar amb el grup, ja superades les respectives lesions, però fins a última hora els tècnics no decidiran la seva inclusió o no en la llista de convocats. Qui sí que pot tornar ja és el capità Àlex Cano, que es va perdre l'últim partit per acumulació de targetes.


EL RIVAL

La Montañesa, en el partit de la primera volta contra l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Igual que li està passant a l'Europa, la Montañesa lluita enguany per objectius ben diferents als de la passada campanya. Els de Nou Barris van estar a punt l'any passat de fer el tercer play-off d'ascens dels últims anys, però una desfeta a Vilafranca els va apartar del somni. Enguany, però, l'equip de Toni Escudero s'ha mostrat més irregular, i una mala ratxa de 7 jornades sense guanyar l'ha ubicat en aquest punt calent de la classificació, on moltíssims equips es barallen per evitar les últimes places. Fidel al seu perfil batallador, el conjunt groc-i-negre s'ha refet a les últimes jornades, i ara empalma 4 jornades consecutives sumant, amb dos empats i dues victòries seguides per la mínima (1-0 al Júpiter, i 0-1 a Sant Feliu la passada setmana).

De cara a aquest partit, el tècnic Toni Escudero no pot comptar amb el lesionat Pau López. L'ex-escapulat Carles Montoro pot tornar a l'equip de Nou Barris després de lesió.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen a la Pobla de Mafumet
(FONT: Futbolcatalunya.com)

Si voleu saber una mica més de com juga la Monta, aquí teniu l'últim partit dels groc-i-negres, diumenge passat al camp del Santfeliuenc:

FONT: Futbol En Joc (La Xarxa)


PRECEDENTS:


Faltaria afegir la derrota per 0-1 del partit de la primera volta
(FONT: Futbolme.com)

Segons el CD oficial d'Història i Estadística, Europa i Montañesa s'han enfrontat 16 vegades en partit oficial. El balanç és clarament desfavorable per als interessos escapulats: 3 victòries, 5 empats i 8 derrotes, amb 15 gols marcats i 19 de rebuts. A Tercera, balanç encara pitjor, amb 1 únic triomf, 5 empats i 7 desfetes, amb 7 gols a favor i 15 en contra. L'Europa només ha guanyat una vegada a Nou Barris en partit oficial: 1-5 en partit de Copa Catalunya de l'any 1989.

En el partit de la primera volta, derrota per 0-1.


ESTADI:
MUNICIPAL DE NOU BARRIS
Via Júlia 170, Nou Barris (Barcelona) 
Diumenge 9 abril, 12h

  10 euros General.
5 euros Pensionistes i socis CE Europa.
  Gratis Socis CF Montañesa.

FOTO: Soccerway.com

FONT: Google Maps

Temps previst per a diumenge a Nou Barris
(FONT: meteosat.com)


Partits jornada 33:

FONT: FCF.cat



Agenda partits CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat

*El femení A de l'Europa no juga aquesta setmana.