dimecres, 17 de febrer del 2016

Sergio Fernández: "M'estranyaria que l'Europa no acabi entre els 4 primers"

Sergio va fer un gran partit a la primera volta contra l'Europa, impedint el triomf escapulat (0-0)
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Diumenge, el Nou Sardenya viurà un partidàs que es presenta molt emocionant, entre l'Europa i la gran revelació de la temporada al grup català de Tercera: el Sabadell B. Ara mateix, el filial arlequinat és segon classificat i té 4 punts més que els escapulats, que buscaran un triomf que els apropi encara més als llocs de privilegi. En el partit de la primera volta, l'Europa només va poder treure un empat 0-0, i el gran culpable va ser l'ex-porter escapulat Sergio Fernández, amb les seves bones intervencions. De fet, els escapulats no han pogut guanyar encara cap dels partits contra els ex-porters de la passada temporada (0-0 contra el Sabadell B de Sergio, 0-0 al camp de la Montañesa amb gran paper també de Víctor Cócera, i derrota 2-0 al camp del Masnou que defensava llavors Rafa Leva). Aprofitem l'excusa del partit per parlar amb Sergio de la gran temporada del seu equip, de les seves bones actuacions, i de la contradictòria situació de lluitar en la zona alta de la taula sabent que, molt possiblement, no puguin jugar el play-off...

Sergio, l'any passat en el debut en lliga amb l'Europa, al camp de la Pobla de Mafumet
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

1) Cóm t'estàs trobant en aquesta temporada al Sabadell B? Els números són molt bons (11 gols en 15 partits), i quan t'ha tocat jugar, has fet grans partits...

Estic molt content a nivell personal, amb els companys i el club; l'adaptació va ser igual de fàcil que a l'Europa, tot i que amb l'avantatge que aquest any, per sort, no he patit cap lesió, i això facilita les coses. Els números son bons, però penso que encara es poden millorar més, i per això treballem.

2) Un d'aquests grans partits va ser contra l'Europa (0-0, amb grans intervencions). Motivació extra per jugar contra el teu ex-equip? Et veurem diumenge sota pals al Nou Sardenya?

Sempre és especial jugar contra un ex-equip amb molt companys de l'any passat, però una vegada estàs ficat al partit, estic igual de concentrat que en qualsevol altre. Si jugaré o no, és decisió de l'entrenador, així que fins diumenge no et puc respondre. 

 3) Esteu alternant porteria amb Aliaga (tu 15 partits i ell 10, de moment). Cóm gestioneu aquesta situació? És complicat per a un porter haver d'alternar titularitats i suplències?

 Penso que per a l'equip és millor tenir dos porters que, quan juguen, et donen les mateixes garanties de fer-ho bé, que per ara és el que esta passant; i més sent un filial, i els dos, uns porters joves. 

4) Cóm estàs veient l'Europa? Creus que entrarà a play-off?

Com tothom: de menys a més. Espero un Europa molt més fort que en el partit d'anada. Conec a la meitat de la plantilla, i sé la qualitat que tenen. Tot i perdre jugadors molt importants de la temporada passada, els reforços han estat bons i és un dels equips que estarà a dalt segur, i m'estranyaria molt que a la jornada 38 no es trobin entre el 4 primers del grup. És un equip que encaixa pocs gols, com nosaltres, i que a dalt, a mesura que han anat passant les jornades, es troben més còmodes. Per a nosaltres és un repte anar a guanyar al Nou Sardenya, ja que sé de primera mà que guanyar allà és un repte molt important.

5) Vosaltres esteu fent una gran temporada, però viviu una situació estranya: sou segons, però amb l'incertesa que, si el primer equip no puja, no podríeu fer play-off. Cóm ho gestioneu tot plegat? I què us diuen des del club?

El nostre primer objectiu és nodrir de jugadors el primer equip; i en aquest aspecte, ja hi ha companys meus jugant habitualment amb ells, i entrant en convocatòries. Així que, com més a dalt quedem, millor per a tothom: jugadors, cos tècnic i club. Per prestigi, però no és la nostra obsessió. Evidentment que, una vegada estem a dalt, intentarem lluitar per intentar quedar el més amunt possible. La gestió és la mateixa que si puguéssim jugar el play-off, ja que en el dia a dia de l'equip, quan es treballa, no es parla d'això. Treballem al màxim, igual que si el puguéssim jugar. 

6) Una porra per a diumenge?

Espero un partit igualat...0-1 per a nosaltres!!


El porter arlequinat s'ha convertit en un malson per als davanters rivals
(FOTO: Trayectoriasdefutbol.blogspot.com)


LA FEDERACIÓ CATALANA TAMBÉ CONFIRMA QUE EL CINQUÈ FARIA PLAY-OFF



Classificació actual de Tercera divisió
(FONT: FCF)

Ho explicàvem en aquest blog ara fa 10 dies (confirmat per la Federació Espanyola de Futbol), i per si a algú encara li quedava algun dubte, avui la Federació Catalana també ho ha corroborat, de la veu de la Responsable de Competicions, Marta Puiggarí, en el programa 'Esports en Xarxa' de La Xarxa de Comunicació local: el Sabadell B (ara segon classificat) només podrà fer play-off d'ascens a Segona B si el primer equip arlequinat (que actualment juga a la Segona B) també es classifica per al play-off d'ascens a Segona divisió. En cas contrari (com passa a dia d'avui, en què el primer equip del Sabadell es troba en mitja taula, a 7 punts del quart classificat de Segona B), la plaça de play-off del Sabadell B seria per al cinquè classificat de Tercera, que ara mateix és el Gavà. Tenint en compte que l'Europa és sisè, a només 1 punt dels gavanencs, aquesta és la distància que separa ara mateix els escapulats de la possibilitat de fer play-off per quart any consecutiu. Evidentment, i com que la cinquena plaça la podríem qualificar de 'play-off virtual' (perquè depèn de la posició final del Sabadell a Segona B), això no ha de fer variar els objectius de l'equip d'Albert Poch, que han de continuar igual: lluitar per entrar entre els quatre primers, i en la millor plaça possible (que, no oblidem, pot donar dret a jugar els partits de tornada a casa, en funció dels encreuaments en els sortejos).


FONT: La Xarxa


Per cert, el web oficial de l'Europa publica avui un article d'opinió del periodista Frederic Porta sobre els 75 anys del Sardenya.