dilluns, 8 de febrer del 2016

Europa 1 - Manlleu 0; en play-off virtual!

El rugit del lleó Poves; el seu desè gol serveix per empalmar 3 triomfs seguits i sumar 23 punts de 27
(FOTO: Fran Capell / CEEuropa.cat)

A dia d'avui, l'Europa jugaria el play-off. De fet, aquesta situació es dóna des de diumenge passat, i tot i que encara queda moltíssima feina per fer, tots hauríem signat una reacció com aquesta ara fa un parell de mesos. L'equip d'Albert Poch ha sumat un treballadíssim triomf per 1-0 davant un rival directe com és el Manlleu, s'ha assegurat el goal-average particular amb els osonencs, i ha continuat creixent en autoestima i en capacitat d'intimidació cap els adversaris: 23 punts de 27 i tres victòries consecutives per primer cop en tota la temporada no fan més que refermar la tasca d'un vestidor que ara està recollint els fruits treballats a la 1ª volta, per molt que els resultats no acompanyessin.  

L'Europa ha hagut de suar i patir per sumar els 3 punts contra el millor visitant de la temporada. El primer moment clau ha estat al minut 12, quan Gianni ha aturat un penal al killer manlleuenc Manel Sala. Guzmán o Poves han pogut avançar l'Europa a la primera part, Gianni ha salvat novament l'equip a boca de canó just abans del descans, i al 10 de la represa, Poves ha rematat al fons de la xarxa una centrada del màxim assitent Guzmán: desè gol del pitxitxi escapulat, i sisena assistència del millor passador gracienc. Poves hauria pogut fer el doblet amb una rematada de cap al travesser al minut 73, i a 5 minuts del final, ha deixat el seu lloc a Gabriel Vidal, que debutava així amb la samarreta escapulada. El migcampista ha provocat l'expulsió de Canal per un cop de colze al minut 90. Per cert, no us perdeu l'espectacular túnel d'Oriol Dot a un rival. Les notes negatives del matx, la cinquena groga a David López que l'impedirà jugar diumenge a Rubí contra el seu ex-equip, i les lesions d'Álex i Rovira, que caldrà seguir als pròxims dies per conèixer l'abast exacte.

Gabriel Vidal ha debutat amb l'Europa
(FOTO: Fran Capell / CEEuropa.cat)

Tot i que el triomf del Vilafranca al Masnou fa que l'Europa continuï cinquè a la classificació (ara amb 39 punts, a 2 del tercer i quart classificats, Montañesa i Vilafranca), a dia d'avui l'equip escapulat ocuparia plaça de play-off. Segons el reglament de la Federació Espanyola de Futbol (organitzador de la competició de Tercera divisió), el Sabadell B (que ara mateix és segon) només podria jugar el play-off si el primer equip arlequinat també disputa el play-off d'ascens de Segona B a Segona divisió (circular nº 4, punt II, articles C 2.3, i D 2.3). Com que a dia d'avui el primer equip del Sabadell és novè a 8 punts del play-off i l'any vinent seguiria jugant a Segona B, el seu filial no podria disputar la promoció d'ascens, i la seva plaça passaria al cinquè classificat de Tercera, que ara mateix és l'Europa. El cas que provocava el dubte en clubs, premsa i seguidors és el de la Pobla de Mafumet al 2012, però aquella va ser una situació diferent que contemplen aquests articles abans esmentats: el 13 de maig de 2012, el filial del Nàstic va acabar la lliga de Tercera en quarta posició i, per tant, en plaça de play-off. En aquella data, el Nàstic era cuer de Segona divisió però encara li quedaven 5 jornades de lliga, i no havia descendit matemàticament a Segona B. Com que la salvació encara era possible, la Pobla va començar a jugar el play-off, amb totes les opcions intactes de pujar a Segona B. Malauradament, però, el 20 de maig es va consumar el descens matemàtic del Nàstic, i tot i que la Pobla va anar passant rondes eliminant Laredo i Ejea, va afrontar la ronda definitiva contra el Ieclà sense opcions de pujar. 

L'article referit als equips de Tercera que entren a play-off et remet a un punt dels de Segona B...
(FONT: Normativa competicions RFEF 2015-2016)
...i el de Segona B és clar: un filial no pot fer play-off si en aquella data el primer equip no té opcions de pujar
(FONT: Normativa competicions RFEF 2015-2016)

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

I a banda de l'habitual vídeo resum de BTV, podeu veure també el partit íntegre que ha emès la TV municipal barcelonina:

FONT: BTV Esports 


FONT: FCF.cat

FONT: 'Vamos, escapulados!'


Zona Mixta:

Aquestes són les valoracions en roda de premsa dels tècnics Albert Poch i Alberto Fernández, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial del club:

  

FONT: CEEuropa.cat


Així ho han vist:


-FCF
-L'Esportiu
-El Travesser


El parTUIT de la grada:

FONT: twitter


Resultats Jornada 24:

 FONT: FCF.cat

Santfeliuenc - Montañesa


FONT: BTV Esports

Júpiter - Cerdanyola


FONT: BTV Esports

Granollers  - St. Andreu


FONT: BTV Esports

Gavà - Figueres



FONT: La Xarxa

El femení ha empatat 1-1 al camp del Son Sardina, en un partit amb molt de vent
(FOTO: Josep Maria Clemente / CEEuropa.cat)

Pel que fa a la resta d'equips principals escapulats, cap de setmana de poca activitat pels carnestoltes: l'Europa B no ha jugat, i es troba en la cinquena posició, amb 32 punts, ja a 10 dels colíders Montcada i Premià. L'Europa juvenil també descansava, ubicat en el dotzè lloc amb 25 punts. I l'Europa femení és l'únic conjunt escapulat que ha jugat; les escapulades han empatat 1-1 al camp d'un rival directe, el Son Sardina balear,  i es mantenen a la sisena plaça, amb 22 punts.