divendres, 12 de febrer del 2016

Prèvia Rubí - Europa; atacar el play-off

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Diuen que el 10 és el número rodó, el de l'excel·lència, i el de la perfecció. I no hi ha dubte que seria perfecte sumar la desena jornada invicte amb un triomf a Can Rosés que permetés atrapar o superar Montañesa i/o Vilafranca, tercer i quart classificat de la lliga, respectivament. Somiar truites és fàcil, i és molt senzill també fer volar coloms; així que per aspirar a què els desitjos es facin realitat, només hi ha un camí: suar i treballar-s'ho amb la mateixa convicció i constància que en les 9 jornades anteriors. 

El pitxitxi Poves vol seguir mullant: 10 gols en lliga, i 5 des que va començar 2016
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'equip d'Albert Poch arriba a Rubí amb xifres espectaculars (23 punts dels últims 27), però això no val res si surts al camp a passejar-te, o si penses que serà fàcil derrotar al quart per la cua. Tots sabem perfectament la igualtat que hi ha en aquesta lliga, i l'enorme dificultat que suposa jugar a les segones voltes contra equips que se la juguen. Per tant, els escapulats hauran de sortir a la gespa amb humiltat i capacitat de sacrifici, com en aquests darrers 2 mesos en què l'equip està demostrant la seva millor cara. Com la nova tribuna de Can Rosés, l'equip està en construcció, i és moment de continuar posant bons fonaments per que al final l'obra llueixi com es mereix.

El davanter Iván Vidal s'ha tornat a lesionar i encara no podrà debutar 
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El tècnic Albert Poch recupera jugadors per a aquest partit, tot i que també en perd d'altres: a banda dels lesionats Javi Iglesias i Abel Rita, aquesta setmana un dels ex-rubinencs de la plantilla, David López, no podrà jugar per acumulació de targetes, i caldrà veure si això motiva algun canvi en l'habitual defensa de 3. I autèntica mala estrugança està patint un dels fitxatges del mercat d'hivern, el davanter Iván Vidal. Aquesta setmana havia rebut l'alta mèdica i ja estava a punt per debutar... però en l'entrenamet de dijous va patir un esquinç a l'altre peu, i serà baixa diumenge. Rovira és dubte per malaltia comuna, i els que finalment estaran recuperats de les lesions/cops que van patir el passat diumenge són el també ex-Rubí, Álex Fernández, i Gabriel Vidal. I també pot tornar a l'equp Fran Bea, ja recuperat de la lesió que va patir fa un parell de jornades. Hauran d'estar ben atents els diversos jugadors apercebuts, i que si veuen una targeta groga diumenge, es perdrien el partidàs de la setmana següent a casa, davant el Sabadell B: l'ex-arlequinat Uri, el capità Cano, i el també ex-rubinenc Montoro.


EL RIVAL:

El Rubí, en la visita al Nou Sardenya de la primera volta
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Dissetè amb 24 punts, el Rubí es troba en una situació d'ambigüitat classificatòria similar a la de l'Europa. Si els escapulats són ara cinquens, en aquesta plaça que podria donar dret a play-off en funció de la classificació de primer equip i filial del Sabadell a Segona B i Tercera, respectivament, al Rubí li passa el mateix, però per la zona baixa. Ara mateix estaria en posició de teòrica salvació, amb 2 punts de marge. Però no es pot refiar, perquè perdria la categoria si acaba en aquesta posició i baixen més equips catalans de Segona B dels que puguin pujar des de Tercera. Per tant, els de Julià Garcia es troben en una situació de gran necessitat que els fa doblement perillosos. A les últimes 8 jornades, només han guanyat 1 partit, sumant 5 punts de 24, i de ben segur que sortiran a mossegar per esgarrapar els 3 punts en joc.

Kiki, el gran capità del Rubí
(FOTO: Santfeliuenc FC)

A banda d'homes com el porter Bracons, el capità Kiki, migcampistes com Tino Mendoza o Aleix Domínguez, o futbolistes de més atac com Jan Lladó o Romo, el Rubí ha mogut fitxes en el mercat d'hivern: han arribat Juanpi del Girona B, o el porter Dani Marín, provinent del San Lorenzo de Segona Catalana. I han marxat el davanter Max Morell (Avià), Estrada (Terrassa) o Juanito Jiménez (Horta). Són baixa per a aquest partit el porter Bracons per lesió, i Adri Grau per sanció. Qui tampoc podrà estar diumenge serà el tècnic Julià Garcia, per problemes de salut que, com la setmana passada, el deixaran a casa. Tal i com ens ha expressat ell mateix, confiem tornar-lo a veure a la banqueta la pròxima setmana! Diumenge, serà Sergio Alegre qui estigui al capdavant de la banqueta rubinenca.

El tècnic Julià Garcia serà baixa per malaltia
(FOTO: L'Esportiu)

Com sempre, si voleu saber millor cóm juga el Rubí, ho podeu fer en aquest article d'anàlisi amb enllaç a un partit íntegre del rival escapulat:


FONT: La Xarxa


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Rubí s'han enfrontat 23 vegades en competició oficial, amb un balanç de 14 victòries escapulades, 1 únic empat, i 8 derrotes, amb 32 gols marcats i 21 d'encaixats. L'any passat, els dos duels van anar a parar a mans rubinenques, i curiosament per culpa de gols dels ara graciencs David López (a la primera volta) i Álex Fernández (al Nou Sardenya, en l'últim partit abans de la final de Copa Catalunya).

L'únic empat en 23 precedents oficials, el 21 de gener de 1996
(FOTO: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:


L'Europa va guanyar 2-0 amb doblet de l'ex-Rubí Montoro
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa va sumar un treballat triomf per 2-0, gràcies a un doblet de Carles Montoro en un minut màgic, ja entrada la segona part:



FONT: BTV Esports


ESTADI:

ESTADI MUNICIPAL CAN ROSÉS, (Avinguda de Les Olimpiades s/n, Rubí)
Diumenge 14 febrer, 12h

10 euros General.
Gratis Socis UE Rubi

A l'estadi de Can Rosés han estat fent obres a la tribuna
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


FONT: Google Maps

Previsió del temps per a diumenge a Rubí
(FONT: meteosat.com)


JORNADA 25:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat